Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха победителите във "Видин Рън"

5
Снимка: Радио Видин

С атлетическия пробег "Видин Рън" приключиха продължилите четири дни лекоатлетическия занимания в град Видин. Днес до обяд професионални бегачи и любители преодоляха двете дистанции - 6 км и 1,33 км, преминаващи покрай някои от най-големите забележителности на Видин. 

Това бяха едни много емоционални дни - така Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика обобщи изминалите събития:

"Може би наистина около 1000 деца, участници, възрастни, родители се приобщиха към леката атлетика. Като започнем в четвъртък с детската атлетика, която беше в Крайдунавския парк, след това турнирът А1 - Атлетика за младежи, вчера беше най-дългото и тежко състезание - турнир "Дортикум", който продължи над осем часа... и днес е десертът на състезанието - "Видин Рън", където участваха около 130-140 човека, на дългата дистанция имаше 86 участници записани."

Антон Бонов отчете, че е постигната голямата цел - привличане на деца, които след това да започнат да се занимават с тренировки по лека атлетика.

Награждаването на победителите на дългата дистанция от шест метра при мъжете, жените и от смесената щафета се състоя на площад "Бдинци", където беше и старт-финалът на пробега. Победител при мъжете на дългата дистанция стана Иван Андреев, следван от Атанас Куцаров, а на трето място е Методи Георгиев. Наградите им бяха връчени от заместник-кмета Борислава Борисова. При жените най-бързо премина 6-километровия пробег Антония Георгиева, втора финишира Билсерин Сюлейман, а Памела Ени стана трета. Президентът на БФЛА Иван Колев награди дамите. При смесената щафета първи се класира отборът на Иван Андреев и Памела Ени, втори приключиха Атанас Куцаров и Билсерин Сюлейман, а на почетното трето място се класираха Методи Георгиев и Антония Георгиева. Отличията им връчи заместник-председателят на Общинския съвет Николай Николов.

За първенеца при мъжете, както и в смесената щафета Иван Андреев маршрутът във Видин е сред любимите:

"Състезанието ми харесва много. Това е едно от любимите ми трасета от веригата "Рън България". Участвам за втора година и съм изключително доволен от представянето си днес както на индивидуалното бягане, така и на шафетата... Като резултат също - бягах малко по-добре от миналата година... Харесва ми, че се бяга успоредно до реката и е доста равно... красиво и доста бързо трасе, може да се бяга с висока скорост."

Това не единствената лекоатлетическа проява, която ще се проведе в Северозапада. През месец юли град Вършец за втора година ще е домакин на състезание по планинско бягане, обясни основателят на Рън България Антон Бонов:

"То е друг тип - планинско бягане, защото Вършец е в планината и там се бяга 1 км за начинаещи, 5 км, 11 км. И тази година имаме нова дистанция - 50 км, от центъра на Вършец до връх Тодорини кукли и обратно, пак с цел да популяризираме красивата природа на България. Миналата година нямахме тази дълга дистанция - 50 км, ултрабягане така наречено, над маратонската дистанция и то с голяма денивелация. там записването вече е започнало и има регистрирани участници. Там пък ще участват едни от най-добрите ни ултрамаратонци като Шабан Мустафа, Надежда Асенова..."

Състезанието "Вършец Рън" ще се проведе на 14 юли. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Вършец е домакин на състезание по планинско бягане

Вършец ще бъде домакин в неделния ден на кръг от националния шампионат по планинско бягане. Заявка са потвърдили над 160 участници. За първи път ще се проведе маратонска дисциплина от 50 км. Лекоатлетите ще бягат до връх Тодорини кукли, ще продължат по билото на Стара планина. В него ще се пуснат 40 атлети.  За втора поредна година Вършец..

публикувано на 13.07.24 в 17:20

"Ботев" смени "Монтана" с израелци в контролите

Броени часове след като отмени контролата си срещу Монтана, в която щеше да представи лятната си селекция, врачанският "Ботев" посочи причината за това – провеждането на спаринг срещу друг отбор. Днес /13 юли/ тимът на Тодор Янчев ще премери сили с израелския първодивизионен отбор на "Бейтар" /Йерусалим/. Спарингът ще е в събота от 18:00 часа на..

публикувано на 13.07.24 в 16:10

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57