Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират първи турнир по шах за купата на Община Ружинци

Снимка: Радио ВИДИН

Първи общински турнир по шах за купата на Община Ружинци ще се проведе на 24 април. Състезанието, което се организира от Сдружение "Достоен живот 22", ще започне от 14:00 часа в салона на Народно читалище "Христо Ботев - 1926" - село Дреновец. Записването на участниците вече е започнало, обясни председателят на сдружението Николай Вецов, който представи и регламента на турнира: 

"Ще го направим така, че да бъде на елиминации, защото очакваме доста участници - над трийсет човека, и да бъде на две групи - млади и стари, до 19 и след 19 години. Като се играе вече последната фаза с часовник, за да може за един следобед да привършим и да наградим печелившите."

Целта на сдружението, включително с организирането на турнира по шах, е да се внесе разнообразие в живота на хората в общината:

"Нашето сдружение е затова създадено - за да можем да направим нещо по-различно, с нещо да разнообразим живота, да бъде по-стойностен, да бъдем по-активни по някакъв начин."

Желаещите да се запишат за участие в турнира имат възможност да го направят до 19 април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Воден фест" възражда водомоторния спорт във Видин

За първи път след 4 десетилетия Видин ще е домакин на състезание по водомоторни спортове . Най-бързите пилоти във водната формула ще стартират в III кръг от Националния шампионат за бързи лодки, европейски шампион по Free Style с джет ще направи демонстрационно шоу, а любители и професионалсти ще се състезават с бързи джетове в трасе за издържливост...

публикувано на 11.08.24 в 16:46

"Монтана" без Стивън срещу "Дунав", нов е в групата

Стивън Кирилов няма да бъде на разположение за гостуването на Монтана на Дунав /Русе/ днес. Крилото получи травма в коляното на десния крак в домакинската среща с дубъла на ЦСКА 1948. Следващата седмица Кирилов ще направи ядрено-магнитен резонанс. Последното ново име в състава на треньора Танчо Калпаков – Галин Минков е в групата. Левият бек бе..

публикувано на 11.08.24 в 15:25

"Балкан" Белоградчик потегли с убедителна победа на „Кариана къп 2024"

Отборът на Балкан /Белоградчик/ взе изразителна победа с 4:0 над Ружинци на старта на турнира по футбол „Кариана къп 2024" в Ерден. В дебютния си мач за Балкан на този форум два гола вкара Ивайло Михайлов, а по един добавиха Александър Петров и Йордан Йорданов. Днес, от 18 часа, на стадиона в Ерден е срещата между Бойчиновци и Шурданица /Георги Дамяново/...

публикувано на 11.08.24 в 15:21

Пет контроли за ДЮШ на "Локомотив" Мездра в столицата

Водените от треньорите Владимир Найденов и Стоян Стоянов деца от Детско-юношеската школа на Локомотив /Мездра/ изиграха пет контроли в столицата, като постигнаха три победи и допуснаха две загуби. Момчетата, родени 2010 година, показаха характер и направиха пълен обрат срещу отбора на ФК "София Спорт" и постигнаха успех с 3:2 (Емил Ценов се..

публикувано на 11.08.24 в 15:17

"Локо" Мездра громи в контрола

След злополучния мач с Ком /Берковица/, загубен с 0:2, в който берковчани играха като на ръгби мач и момчетата на Николай Христозов мислеха повече как да се опазят здрави, Локомотив (Мездра) разгроми у дома Ювентус (Малчика) с 6:0 в приятелска среща. Преди контролата двата отбора поздравиха кмета на Мездра Иван Аспарухов за 68-ия му рожден ден. Освен..

публикувано на 11.08.24 в 15:12

"Ботев" Враца ще търси точки срещу "Черно море"

Врачанският Ботев гостува на вицешампиона Черно море в опит да запише първи точка или три от началото на кампанията. В досегашните 3 кръга тимът на Тодор Янчев инкасира три загуби и е последен в Първа лига с голова разлика от 2:9. Варненци също не са в оптимална форма и след като отпаднаха рано-рано от европейските клубни турнири ще търсят реванш по..

публикувано на 11.08.24 в 15:08

Бивш футболист на "Ботев" Враца ще играе за арменски тим

Браян Мендоса облече екипа на арменски тим. Аржентинският бранител беше представен като част от Футболен клуб "Ноа" /Ереван/. Новият клуб на защитника е участник в квалификациите за групите на Лигата на конференциите. 31-годишният бранител беше резерва при успеха над гръцкия АЕК, игран преди няколко дни. Преди това арменците преодоляха малтийския..

публикувано на 11.08.24 в 08:28