Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белоградчик събра българския елит в канадската борба

Снимка: Наско Цанов

В Белоградчик се проведе 28-мото Държавно първенство по канадска борба за юноши, мъже, жени и ветерани. 

В състезанието участваха най-добрите състезатели на България. 

Победителите ще представляват България на Европейското първенство през месец май в Братислава, Словакия и на Световното първенство през месец август в Кишинев, Молдова.

По традиция всяка година Федерацията награждава своите спортисти. Тази година наградени бяха световните европейски шампиони Димитрина Петрова и Сашо Андреев. 

От името на Българската федерация по канадска борба бяха изразени благодарности към Министерство на младежта и спорта, Община Белоградчик и на дългогодишните спонсори – Бъзински. Като израз на дълбока признателност, на представителите бяха дадени почетни плакети.

Кмета на Белоградчик пожела успех на всички състезатели и допълни:

„Изключително съм щастлив, че Белоградчик отново е домакин на Държавното първенство по канадска борба, защото нашата амбиция е градът ни да се превърне в център за спортни събития. За това ви казвам добре дошли! Искам специално да благодаря и на Асен Хаджитодоров и на братя Милен и Тодор Бъзински, без които нищо от това нямаше да може да се случи."

Първенството протече в два поредни дни - лява и дясна ръка. В спортната надпревара участваха и хора с увреждания. Над 200 бяха състезателите сред които Сашо Андреев, Божидар Симеонов, Георги Цветков, Красимир Костадинов - многократни европейски и световни шампиони. Те отново заеха първите призови места.

В отборното класиране за мъже, жени, юноши и девойки победител бе клуб „Армспорт Банско", а отборен шампион при хората с увреждания е „СКИ Армстронг Варна".

Официални гости на откриването бяха Боян Минков – кмет на община Белоградчик, Тодор Бъзински – дългогодишен спонсор на Федерацията, Асен Хаджитодоров – президент на Световната федерация по канадска борба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бдин" загуби с 1:3 от "Тимок" Зайчар първата си контрола

На стадион "Георги Бенковски" във Видин "Бдин" отстъпи с 1:3 на "Тимок" от съседния сръбски град Зайчар в контролна среща от предсезонната подготовка на двата отбора. Гостите владееха инициативата в първите минути на мача, а бдинци разчитаха на дълги извеждащи подавания, които не затрудняваха защитата на "Тимок". Личеше, че домакините все още са в..

публикувано на 28.07.24 в 20:57

Баскетболният отбор на "Монтана" със силна селекция

Женският баскетболен тим на "Монтана" направи много силна сина селекция. През лятото бяха привлечени пет нови състезателки. Наставникът Преслав Пешев ще разчита на много млади и много опитни баскетболистки: "Доволни сме, опитваме се точно това да направим да я има спойката между младите и опитните. Разбира се търсим и състезателки, които..

публикувано на 28.07.24 в 16:30

"Златните момчета" от Козлодуй с медали от международен турнир

Състезателите от спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй се представиха отлично на международен турнир по кикбокс. Надпреварата "Spirit of fight" ("Духът на борбата") се проведе в морската ни столица Варна, където младите състезатели на треньора Георги Вачев отново показаха класа. Цветимир Иванов спечели шампионския пояс, като не остави никакъв шанс..

публикувано на 28.07.24 в 15:00

"Локомотив" Мездра победи в контрола

Контролната среща между тимовете на "Локомотив" Мездра и "Вихър" Славяново завърши при резултат 3:1.   Поради топлото време контролната среща се игра в две полувремена по 40 минути. Първата част завърши с доминация за "железничарите” при резултат 3:0. С хеттрик през нея се отличи опитния Сергей Георгиев, който вкара във 2-ра минута, 20-та..

публикувано на 28.07.24 в 14:24

"Ботев" Враца с втора загуба в първенството

"Ботев" Враца загуби с 0:4 гостуването си на "Левски" София в мач от втория кръг на Първа лига. Това бе втора загуба за врачани в първенството. Преди седмица "Ботев" допусна поражение като домакини на съименниците си от Пловдив с 1:3. Иначе мачът в София започна с отменен гол заради засада. В десетата минута на мача Браян Переа вкара с глава топката..

публикувано на 28.07.24 в 14:00
Таня Гатева

Гатева вика в националния три баскетболистки на Монтана

Баскетболистките на Монтана Янина Тодорова , Микаела Дамянова и Юлияна Вълчева са част от женския национален тим на България. От днес до 5 август в Ботевград се провежда лагер под ръководството на селекционерката Таня Гатева . На общо на 14 състезателки ще разчита Гатева. В три последователни дни на 7, 8 и 9 август в Атина /Гърция/..

публикувано на 27.07.24 в 10:27

Баскетболният тим на Монтана взе националката Гергана Цекова

Гардът Гергана Цекова подписа договор с женския баскетболен тим на Монтана . Цекова е родена на 28 октомври 2005 година в София. Висока е 180 см. За последно е играла за столичния Локомотив, където записва средно по 9.2 точки, 6.7 борби и 1.8 асистенции за 30 мача. Гергана Цекова е националка в отбора девойки до 20 години, където селекционер е..

публикувано на 27.07.24 в 10:02