Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират с 8 милиона лева два пътя в община Георги Дамяново

Снимка: Любо Андреев

След 60 години ремонтират два пътя в община Георги Дамяново. За пълната им рехабилитация държавата отпуска повече от 8 млн. лв.

Пътищата за селата Видлица и Дива Слатина ще бъдат ремонтирани. Министерството на регионалното развитие и благоустройство отпуска над 8 млн. лв. 

"Видлица е първото село в общината откъм Монтана“, съобщи кметът на Георги Дамяново Нина Петкова.

"Асфалтиране на пътя от републиканския път до края на селото. С тротоари от двете страни. Около 3.5 км. Финансирането е около 6 милиона".

Общината е заделила 330 000 лева собствени средства за подмяна на водопровода по централната улица във Видлица, което ще бъде първо направено. Селото е под 100 души, като все повече жители на Монтана си купуват имоти.

Тази година за Видлица са отпуснати 2 млн. лв. 

Другият път за реконструкция е този за Дива Слатина, с 2.3 млн. лв. от държавата. За двата обекта има избран изпълнител. 

Кметът на Георги Дамяново Нина Петкова имат притеснение, че може да има забавяне на средствата, заради предстоящите избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Театър на колела" от Румъния гостува във Видин

Трима млади актьори от Национален театър "Марин Сореску" в Крайова гостуват във Видин тази вечер в рамките на инициативата "Театър на колела". Театърът е гостувал в над 30 града в Румъния и за първи път е в България.  Целта на обиколката е популяризиране на 30- та годишнина на  фестивал "Shakesper" , посветен на творчеството на Шекспир, който се..

публикувано на 30.04.24 в 15:43

МВР с мерки за безопасност по празниците, ще се подпомага и трафика към Дунав мост 2

Видинските полицаи и огнеборци предприеха мерки за гарантиране на реда и сигурността по време на предстоящите празнични и почивни дни, съобщават от ОД - МВР Видин.   Създадена е организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред, движението по пътищата и пожарната безопасност в дните около Великден и Гергьовден на територията на..

публикувано на 30.04.24 в 15:38

Над 10 000 лева събраха доброволци на БМЧК във Врачанско

Доброволците на Български Младежки Червен кръст от клубовете - Враца, Мездра и Зверино се включиха за поредна година в кампанията "Твоите дребни пари в помощ на абитуриентите сираци". На връх един от най-хубавите български празници - Цветница, с  позволението на Врачанският митрополит Григорий, младите червенокръстци събираха средства за социалната..

публикувано на 30.04.24 в 15:20

Предпразнично почистиха паметниците на Монтана

11 паметника в Монтана  са почистени  и е възстановена скулптурата на елена пред Ловно-рибарското дружество в Монтана п рез последния месец , съобщи кметът Златко Живков. Акцията е част от годишната програма и се финансира от общинския бюджет. С препарати за премахване наслоена прах е обработен монументалният паметник на Апостола в центъра на..

публикувано на 30.04.24 в 15:10

Без Синя зона за празниците във Видин

"Синята зона"във Видин няма да работи в периода от първи до шести май включително. Това съобщиха от Общинско предприятие "Зони за платено паркиране". По време на предстоящите Великденски празници гражданите и гостите на Видин ще могат да паркират свободно и на паркоместата в "Синята зона".

публикувано на 30.04.24 в 12:00
Плетени яйчица за Великден

Културни и спортни събития за Великден във Видин

С различни  прояви ще бъдат отбелязани Великденските празници във Видин. От общинската администрация припомниха, че празничната програма, започнала на 22 април продължава.  Тази вечер от  18:00 часа гостува фестивалът "Shakesper", в Крайдунавския парк - град Видин, пред Телеграф капия. В Международния ден на труда 1 май в  местност Божурица   ще..

публикувано на 30.04.24 в 11:40

Млада художничка подреди благотворителна изложба в Мездра

Самостоятелна изложба живопис "Късчета природа"  подреди в  навечерието на Великденските празници Теменужка Маринова. Организатор на културното събитие, което е  с благотворителна цел,   е Градска художествена галерия (ГХГ) - Мездра. Експозицията включва 18 живописни платна - пейзажи, флорални и анималистични картини, изпълнени със смесена..

публикувано на 30.04.24 в 11:10