Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подлагат на обществено обсъждане затварянето за движение на пътя Мездра - Ботевград

Снимка: АПИ

На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура" – www.api.bg, за обществено обсъждане са публикувани проектите на заповеди за временна организация и безопасност на движението при модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.

За продължаване изпълнението на проекта и осигуряване безопасността на движение ще е необходимо отново да бъде ограничено движението по отсечките Мездра - Лютидол и Лютидол - пътен възел „Новачене", напомнят от пътната агенция.

Пълното затваряне на Мездра – Лютидол е необходимо за доизграждане на пътните възли на две нива – „Мездра", „Дърманци" и „Ребърково".В отсечката Лютидол – п. в. „Новачене" трябва да продължи изграждането на пътен възел „Лютидол", да бъде направена корекция на Мала река с изместване на речното корито и преминаване отляво на пътя в дясно, в частично покрит участък под насип. Общата дължина на речната корекция е близо 2 км и е по протежението на пътя. Необходимо е да се изградят множество съоръжения – надлез, две армостени с обща дължина от 260 м, стоманобетонова подпорна стена с дължина 86 м, частично укрепителна пилотна стена с дължина 140 м, дълбок изкоп  - близо 40 м, направа на стоманобетонова подпорна стена с дължина 256 м и др. Участък от трасето се намира във висок насип и при изграждането му ще трябва да се изпълнят високи насипи в непосредствена близост до пътното платно.

Изпълнението на строително-монтажните работи при интензивния трафик по участъка от път I-1 налага ограничаване на движението, за да се осигури безопасността на пътуващите и на работещите на обекта, обясняват от АПИ.

При изпълнението на строителните работи шофьорите ще преминават по обходни маршрути.

За превозните средства до 3,5 т обходният път е:

По път III-1004 Паволче – Челопек – път III-1602 Челопек – с. Лютиброд – път II-16 Лютиброд – Елисейна – Своге – околовръстен път на София и обратно.

За превозните средства над 3,5 т обходните трасета са:

път II-13 Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус" и обратно;
път II-15 Враца - Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус" и обратно;
Възможни обходни маршрути за МПС над 3,5 т са и следните трасета:

Само в посока Монтана - по АМ „Хемус" – път I-3 Ябланица – Златна Панега - път III-3082 Златна Панега - Роман – път III-103 Роман - Мездра - п. в. „Моравица" - път I-1 п. в. Моравица – Враца - Монтана.
Само в посока София по път II-81 през прохода „Петрохан" до въвеждане на зимно поддържане.

Обходните маршрути при изпълнението на строителните работи на участъка Лютидол - п. в. „Новачене" са:

Движението от и за с. Лютидол ще се осъществява по път III-161 Ребърково – Лютидол – Ботевград или по общинския път Типченица – Липница – Новачене. От пътен възел „Новачене" до етапната връзка при км 192+140, движението ще е по новоизградения четирилентов път I-1.

Като обходни маршрути шофьорите ще могат да използват и други републикански пътища, като спазват действащата за тях постоянна организация на движение.

Срокът на общественото обсъждане е до 23 май 2024 г. Промяната в организацията на движение ще бъде въведена след като бъдат издадени заповедите за временна организация на движение и строителите са поставили необходимата пътна сигнализация.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 юли 2024 година

До събота продължава фестивалът Дунавски вълни в парк "Владикина Бахча". Днес децата се радваха на улично шоу "Цветя на кокили" и Музикално приключение.  Спонтанен протест срещу тежкотоварния трафик през "Петрохан" затвори за час тази сутрин старопланинския проход.                     От днес,  25 юли, с един час се увеличава..

публикувано на 25.07.24 в 18:10

Патриарх Даниил ще уважи празника на Вършец

За първи път в историята на курортния град български патриарх ще присъства на официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".  На 2 август Негово Светейшество Патриарх Даниил ще бъде посрещнат в града при храм "Свети Георги Победоносец" от 18:00 часа. Всички граждани, ще могат да получат благословията на патриарха.  В..

публикувано на 25.07.24 в 16:45

Сладка изненада за посетителите на крепостта Баба Вида

С локумчета, обозначени с бранда на Регионален исторически музей Видин, посрещат от днес посетителите на крепостта "Баба Вида". За инициативата съобщи директорът на музея Христина Кирилова:   "Решихме да зарадваме хората, които посещават средновековната крепост- един от най-посещаваните ни обекти ... " Върху опаковката на захарните изделия са..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Осъвремениха част от реквизита на Музеен комплекс - Берковица

Завършиха дейностите по осъвременяване на част от музейния реквизит в постоянните експозиции на  Музеен комплекс - Берковица. Това съобщи директорът на комплекса Станислава Витанова и посочи някои от изпълнените дейности. "Става въпрос за три от нашите обекти - това са къща музей "Иван Вазов", Градска художествена галерия и Етнографския..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Училище за бъдещи родители ще се проведе във видинската болница

Училище за бъдещи родители ще се проведе тази събота в МБАЛ "Света Петка" във Видин. Инициативата е на д-р Сияна Йотова, която отскоро е част от екипа на Акушеро-гинекологичното отделение.  "Лекар специализант съм в момента към болница "Шейново" в София, втора година. Към видинското отделение по акушерство и гинекология се присъединих есента..

публикувано на 25.07.24 в 16:15

Наказаха с глоба баща за побой над детето си в Гложене

С наложено наказание глоба в размер на 500 лева приключи делото на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, срещу родител, обвинен за извършено от него в условията на домашно насилие престъпление.  На 16.01.2024 г. в дома си в село Гложене мъжът е нанесъл удари с ръце, дървен прът и пластмасова тръба в областта на главата и..

публикувано на 25.07.24 в 15:56

Курсисти освежават пазара в Кула

20 безработни лица от община Кула ще получат професионална квалификация по проект "Хоризонти 9" от Националния план за действие по заетостта през 2024 година. Това съобщиха от общинската администрация. Обучението стартира на 24 юни и ще продължи до 15 август, след което  успешно завършилите ще получат свидетелство за професионална квалификация по..

публикувано на 25.07.24 в 14:02