Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата за народни представители в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата ГЕРБ-СДС за народни представители в Монтана, където политическата сила ще се бори да вземе 2 мандата. 

Коалиция ГЕРБ-СДС подаде документи за регистрация на листата за народни представители от Монтана. След 9 мандата депутат от ГЕРБ Ирена Димова не е в листата и остава областен координатор:

"Аз съм се съобразила с политическото решение, твърдо ви заявявам, че ще направим всичко възможно да направим 2 мандата."

Изборът да съм водач на листата в Монтана е политическо решение, каза лидерът на СДС Румен Христов:

"Ще подходим отново отговорно -  отговорно към България, отговорно към българските избиратели и отговорно, разбира се, към нашите симпатизанти. Да, задачата, която имаме е, да се опитаме да постигнем 2 мандата. Тя не е лесна, но не е неизпълнима."

Втори в листата е личният лекар д-р Христо Кастрев.

Ще работим за стабилно управление на държавата с 4-годишен хоризонт, допълни Румен Христов:

"Знаем, че няма да са лесни преговорите, които предстоят наесен. Изказаха се много тежки думи, особено от страна на ПП, спрямо нас и не знам дали можем да постигнем прошка и някакво съгласие, но сме длъжни да опитаме."





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
ОДМВР-Враца

Паспортното във Враца с удобно за избирателите работно време

Сектор "Български документи за самоличност" при ОД МВР Враца ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание, съобщиха от ведомството. През следващата седмица до събота с екторът ще работи  от 08:30 до 17:30 часа, а в изборния ден..

публикувано на 27.05.24 в 10:05

На живо безплатен предизборен видео диспут по Радио Видин - Избори 2 в 1 - 2024 (видео)

Втори безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Видин, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се провежда днес, 27 май от 09 часа. Темата: „Какъв трябва бъде Европейският съюз след изборите през юни? Европа на нациите или по-обединен съюз? Мястото на ЕС в световната политика. Справяне с..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

На живо безплатен предизборен видео диспут по Радио Видин - Избори 2 в 1 - 2024 (видео)

Първи безплатни предизборни диспути в ефира на Радио Видин, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се провеждат днес, 21 май от 09 часа. Темата: „Накъде след 9 юни? Какви са посоките и перспективите за развитие на страната и в частност - на Северозапада? Кои са приоритетите и предизвикателствата пред..

публикувано на 21.05.24 в 09:10

Предизборен диспут по Радио Видин

Радио Видин организира безплатен предизборен диспут във вторник, 21 май, между 9 и 11 часа.  Темата на дискусията е: „Накъде след 9 юни? Какви са посоките и перспективите за развитие на страната и в частност - на Северозапада? Кои са приоритетите и предизвикателствата пред кандидатите за народни представители от региона?“.  Диспутът ще се..

публикувано на 20.05.24 в 16:57

Кандидат за депутат от Врачанско е суспендиран от ЦИК

Централната избирателна комисия суспендира кандидат за депутат от Врачанско. До анулирането на регистрацията се стигна, след като един и същи претендент се е заявил като такъв в 3 избирателни района. По информация от ЦИК, номинираният от Народна партия „Истината и само истината" Станислав Сашев се е кандидатирал за депутат от Ловеч, Габрово и Враца...

публикувано на 14.05.24 в 10:07

платена публикация
На живо предизборен видео диспут по Радио Видин - Избори 2 в 1 - 2024 (видео)

Първи платен предизборен диспут в ефира на Радио Видин, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се проведе днес, 14 май от 09 часа. Темата: "Законодателни инициативи в полза на Северозападна България. Демография, икономика, инфраструктура. Ангажиментите на партиите и на личностите, издигнати за народни..

публикувано на 14.05.24 в 09:02

Нормално протича подготовката за изборите в Монтанско

Няма сигнали за купуване на гласове в Монтанско. Предстои работна среща при областния управител с директора на полицията относно организацията на предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни. Нормално и без затруднения преминава организацията в област Монтана за изборите на 9 юни за европейски и национален парламент. Финансиране от държавата е осигурено,..

публикувано на 13.05.24 в 15:06