Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев води листата на "Солидарна България" във Видин

Георги Кадиев
Снимка: БГНЕС

Коалиция "Солидарна България" подаде документи за регистрация на листа във Видин за участие на парламентарните избори на 9 юни. Петима са кандидатите за народни представители, а водач е Георги Кадиев - икономист и бивш заместник-министър на финансите. Родом не е от Видин, но по думите му, личен елемент прави избора му лесен. Съпругата му е видинчанка, каза той за Радио ВИДИН и допълни:

"Избрах си Видин сам, макар че можех да отида в по-дълга листа с по-голям шанс, но съпругата ми е от тук и тя винаги ме е карала да идвам във Видин, затова реших този път във Видин. Всеки от нас има своите мотиви и своята кауза - моята кауза е икономиката, ако трябва да обобщя в една дума. Искам да докарам повече икономика във Видин и в областта. Успях да говоря с кмета, те имат една прекрасна идея за бизнес парк във Видин, Балкански бизнес парк, както го наричат. Ще помагам с каквото мога с удоволствие, защото всички знаем, че цяла България се обезлюдява, включително и тукашният регион, без създаване на работни места няма как да привлечем млади хора... Аз съм водач на листата, икономист съм, бил съм заместник-министър на финансите преди години, след това бях общински съветник в София, след това бях народен представител в няколко парламента, вече не знам колко, 4 или 5, но все такива от по една - две години, три месеца, та общият ми стаж е 4 години всичко на всичко и сега съм кандидат тук, във Видин, като съм и в евролистата на "Солидарна България"."

Третият в листа, адвокатът от Видин Павел Петков, заяви, че приоритетни са въпросите с икономиката, образованието и здравеопазването. По думите му икономиката е важна за развитието на региона, образованието - за реализацията на младите хора, а здравеопазването е въпрос, който касае целия регион и трябва да бъде решен.

Кристина Марковска е председател на Конфедерацията на труда "Подкрепа" в Районна здравноосигурителна каса във Видин. Четвърта е в листа и участва за първи път в избори, обясни тя и добави, че се впуска в това начинание с надежда за промяна на първо място в здравеопазването:

"Имаме нужда от повече кадри, от повече доктори, които да се връщат във Видин и да работят тук, защото има много хора от района, които завършват медицина, но те след това не се връщат и болницата има недостиг на кадри... Според мен има възможност за подпомагане от областта и аз вярвам, че ще има промяна и ще може да се развие районът и в здравеопазване. Разбира се, икономиката също, както и образованието, дори ако се открие някакъв филиал, университет, нещо, свързано с медицина и хората могат да останат, да учат и след това да работят в нашата болница. Нещата, отраслите са свързани и като започне да се развива един отрасъл, след това следва развитието на другите."

Втори в листа е Владимир Младенов, изпълняващ длъжността главен архитект на Белоградчик, на пета позиция е Борислав Борисов - служител в строителна фирма. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Даниел Боянов, РИК: 237 са избирателните секции в област Видин, в 124 ще има машини за гласуване

На 9 юни ще гласуваме за трети път в последната година и половина. Избираме 50-то Народно събрание и представители от България в Европейския парламент.  237 секции за гласуване са определени за област Видин към 27 май. Има и такива, които ще бъдат разкрити в домове за хора с увреждания, каза председателят на Районната избирателна комисия..

публикувано на 28.05.24 в 16:59

Отчитането на гласовете от изборите във Враца ще е в нов изчислителен пункт

Изборите за Национален и Европейски парламент на 9 юни  ще бъдат организирани в 330 секционни избирателни комисии  в област Враца , разположени в 10-те общини от областта. Най-много – над 100  са СИК-овете в града под Околчица. Цели 25 секционни комисии пък са разположени в СУ "Никола Войводов" във Враца, което се намира в ж.к. "Дъбника". В това школо..

публикувано на 28.05.24 в 13:09

Намаляват избирателите в област Монтана

С 1000 по-малко ще гласуват на изборите в област Монтана, на 9 юни, в сравнение с година по-рано. Четири общини са поискали да имат подвижни секции , съобщи говорителят на Районната избирателна комисия в Монтана Петко Петков.  Първоначално от избирателната комисия са били заявени по 118 000 бюлетини за двата вота, впоследствие е направена корекция...

публикувано на 28.05.24 в 11:15
ОДМВР-Враца

Паспортното във Враца с удобно за избирателите работно време

Сектор "Български документи за самоличност" при ОД МВР Враца ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание, съобщиха от ведомството. През следващата седмица до събота с екторът ще работи  от 08:30 до 17:30 часа, а в изборния ден..

публикувано на 27.05.24 в 10:05

На живо безплатен предизборен видео диспут по Радио Видин - Избори 2 в 1 - 2024 (видео)

Втори безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Видин, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се провежда днес, 27 май от 09 часа. Темата: „Какъв трябва бъде Европейският съюз след изборите през юни? Европа на нациите или по-обединен съюз? Мястото на ЕС в световната политика. Справяне с..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

На живо безплатен предизборен видео диспут по Радио Видин - Избори 2 в 1 - 2024 (видео)

Първи безплатни предизборни диспути в ефира на Радио Видин, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се провеждат днес, 21 май от 09 часа. Темата: „Накъде след 9 юни? Какви са посоките и перспективите за развитие на страната и в частност - на Северозапада? Кои са приоритетите и предизвикателствата пред..

публикувано на 21.05.24 в 09:10

Предизборен диспут по Радио Видин

Радио Видин организира безплатен предизборен диспут във вторник, 21 май, между 9 и 11 часа.  Темата на дискусията е: „Накъде след 9 юни? Какви са посоките и перспективите за развитие на страната и в частност - на Северозапада? Кои са приоритетите и предизвикателствата пред кандидатите за народни представители от региона?“.  Диспутът ще се..

публикувано на 20.05.24 в 16:57