Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Мездра започва детски фестивал за песни и танци

За трета поредна година на 8 и 9 май 2024 г. в гр. Мездра ще се проведе Детски фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“, съобщават от общинската управа. Организатори на събитието, което е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата „Мездра-май“, са Община Мездра и НЧ „Просвета 1925“ - гр. Мездра.

Основните цели на фестивала са представяне и опознаване на различните танцови и музикални стилове, обмяна на опит и незабравими изживявания за деца от различни възрасти, обединени от изкуството, както и популяризиране и развитие на всички жанрове от танцовото и песенното изкуство в категориите „Песен“ (естрадна, популярна и народна песен ) и „Танц“ (хип-хоп, модерни и народни танци, вкл. класически, характерни, мажоретни и спортни танци, танцово шоу, мюзикъл, акроденс и др.).

В тазгодишното издание на фестивала „Мездра-май“, който няма конкурсен характер, ще вземат участие 18 детски танцови състави, клубове и групи, мажоретни състави, вокални и балетни формации, формации за хип-хоп и модерни танци, както и 12 индивидуални изпълнители от Мездра, Враца, Своге, Пазарджик, Зверино и Ребърково.

На сцената ще се изявят:

• Детски танцов състав „Мездренче“ към НЧ „Просвета 1925“ - гр. Мездра,

• младите вокални изпълнители София Костова и Лилия Костова от Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) - гр. Мездра,

• Вокална група от ОУ „Христо Ботев“ - гр. Мездра,

• Група „Лъвче“ и Група „Зумба кидс“ от ДГ „Роза“ - гр. Мездра и Група „Васил Левски“ от ДГ „Мир“ - гр. Мездра,

• Детски танцов състав „Радост“, Мажоретен състав и Танцов клуб „Мистерия“ към ЦПЛР „Център за работа с деца“ - гр. Враца,

• Балетно студио „Арт“ към НЧ „Развитие-1869“ - гр. Враца,

• Спортен клуб „Харизма Тийм“ към Военен клуб - гр. Враца,

• Танцова формация „Магнифика“ - гр. Враца,

• Танцова формация за модерни и хип-хоп танци „Елит“ към Младежки център - гр. Враца,

• Детска вокална група „Весели звънчета“ и Детски танцов състав „Игриво свогенско сърце“ към НЧ „Градище-1907“ - гр. Своге,

• Детска вокална формация „Весели деца“, Трио „Славейчета“ и Детски танцов състав „Мераклийчета“ към НЧ „Просвета-1925“ - с. Ребърково,

• Вокална група „Зверинче“ от СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Зверино,

• индивидуалните изпълнители на народни песни Мирела Танкова от гр. Пазарджик, Габриела Михайлова, Борислав Борисов и Калина Михайлова от с. Ребърково, талантливите подрастващи балетисти Яна Петкова, Елена Маркова, Никол Василева, Любов Петкова, Мериан Поповска и Лия Любчева от гр. Враца.

Всички групи и индивидуални изпълнители ще получат грамоти за участие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изтича срок за кандидатстване за помощни средства

17 юли е крайният срок, в който хора с увреждания могат да кандидатстват за осигуряването на високотехнологични помощни средства . 23 са подадените заявления до сега в област Видин , съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Венцислав Боянов : "Тези средства се осигуряват по проект "Предоставяне на помощни средства за хора с..

публикувано на 16.07.24 в 17:13

платена публикация
Как да преборим умората и да повишим енергията си с витамин В-комплекс, витамин В 12 и желязо

Умората може да бъде сериозен проблем, който засяга качеството на живота ни и нашата продуктивност. Независимо дали умората е резултат от натоварен график, стрес или недостатъчно хранене, тя може да бъде преодоляна чрез правилния прием на хранителни добавки. Витамините B-комплекс, витамин B12 и желязото са ключови за повишаване на енергията и борба с..

публикувано на 16.07.24 в 16:47
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20

Скъсан далекопровод спря тока на половин Монтана

Скъсан далекопровод, над 20 киловолта, остави част от Монтана без ток. Близо 2 часа нямаше захранване.  Към 13:00 часа токът в централната градска част на Монтана изгасна. Почти половината от жителите на областния център останаха без електричество. Към 15:00 часа захранването бе възстановено, каза областният управител Калин Хайтов :..

публикувано на 16.07.24 в 16:18

Инспекцията по труда във Видин: Няма сигнали за работа при високи температури

Контролните органи на Инспекцията по труда продължават да следят за спазване на разпоредбите за осигуряване на необходимите изисквания за работа през лятото . Към момента няма постъпили сигнали за работодатели от Видинско, които не са осигурили минималните изисквания за микроклимата, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда..

публикувано на 16.07.24 в 15:55

Организации дариха тон и половина картофи за жители на община Мездра

Тон и половина картофи получи като дарение социалната дирекция в Община Мездра.  Фондация Адра България, с подкрепата на Гората.Бг и производствената база на известна българска верига за бързо хранене в село Цалапица доставиха 1500 кг картофи на социална дирекция в Община Мездра. Десетки хора от уязвими групи ще бъдат подкрепени, коментира Мариан..

публикувано на 16.07.24 в 15:30

Представиха проект за видеонаблюдение в община Видин

На работна среща бе представен идеен проект за изграждане на видеонаблюдение в цялата община , съобщават от местната управа във Видин . Присъстваха кметът д-р Цветан Ценков, представители на фирма „Контракс“ - автор на проекта, на Областна дирекция на МВР-Видин, експерти в общинската администрация.  Намеренията са да бъдат изградени два центъра за..

публикувано на 16.07.24 в 15:19