Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актове за нарушители на обществения ред във Враца

Снимка: Община Враца

Инспекторатът към Община Враца състави актове на нарушители на обществения ред в града. От началото на месеца от наказателното звено са съставени над 15 акта за нарушаване на местните наредби. 

Основните санкции са за замърсяване на обществени пространства. В рамките на инспекциите са глобени собственици на домашни любимци, които са разхождани без повод, както и велосипедисти, преминаващи през пешеходната зона в града. 

Обект на засилени проверки бяха подлезите в града и по-конкретно в района на МБАЛ "Христо Ботев". От записите на камерите е установено лице, което системно извършва физиологичните си нужди в подлеза. На нарушителя е съставен акт, като същият е почистил цялото пространство. 

От Община Враца предупредиха, че проверките продължават.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нови два случая на коклюш установиха във Видинско

Два нови случая на коклюш са регистрани през последната седмица /13-17 май/ във Видинска област. Касае се за 2-годишни деца от Видин и село Косово, които не посещават детски заведения.  Имунизирани са, заболяването протича много леко, обясниха от Регионалната здравна инспекция. Здравните специалисти проследяват контактните и близките на децата...

публикувано на 20.05.24 в 15:18

В Монтана няма сигнали за купуване на гласове

В област Монтана няма постъпили сигнали за купуване на гласове за изборите на 9 юни. Към момента обстановката е спокойна, потвърдиха и от прокуратурата.  Организацията за вота обсъдиха на среща при областния управител представители на полицията, ДАНС, прокуратурата и Районната избирателна комисия. Сформиран е областен щаб.  Поръчани са по 117 000..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра

Краеведи от Враца, Мездра и съставните села на общината взеха участие в XIII майски краеведски четения, които се проведоха в Мездра. Организатор на проявата, която е програмата на 50-ите Празници на културата „Мездра -май“ и на 29-ите Празници на Искърското дефиле, беше Краеведското дружество към НЧ „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра...

публикувано на 20.05.24 в 14:30

Двама се отказаха да бъдат кандидати за депутати от Монтана

Двама кандидати за народни представители от 12-и Многомандатен избирателен район Монтана се отказаха от борбата за 50-ия парламент на страната. Цеко Маринов и Ангел Ангелов са заявили, че желаят да им бъде заличена регистрацията, съобщи говорителят на РИК Монтана Петко Петков.  Районната избирателна комисия в Монтана излезе с решения и заличи..

публикувано на 20.05.24 в 14:24

Театърът във Враца с нов уебсайт и онлайн система за закупуване на билети

Драматично-куклен театър – Враца вече разполага с нов функционален уебсайт-  www.dktvratsa.com , и интегрирана онлайн система за закупуване на билети. Основните предимства на новия сайт включват модерен дизайн, подробна информация за нашия репертоар, програма, събития, новини, фестивал, както и възможност да се запознаете с творческия и..

публикувано на 20.05.24 в 13:37

Summer Vibes Festival за пети път във Видин

За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival. Той ще се проведе на 1 и 2 юни край емблематичната крепост „Баба Вида“, съобщават от Община Видин. Основната мисия на фестивала е да откъсне децата от интернет пространството, за да им покаже един по-здравословен и не по-малко интересен начин за забавление на открито..

публикувано на 20.05.24 в 12:08

Във Вършец задържаха мъж, наранил с нож свой познат

Жител на кв. „Изток" в гр. Вършец е задържан за нанасяне на телесна повреда на свой съкварталец, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  В ранните сутрешни часове на неделния ден в къща в кв. „Изток" в курортния град възникнал скандал между двама местни жители, на 49 г. и 27 г. По-възрастният мъж причинил с нож порезна рана в областта на гърба на по-младия...

публикувано на 20.05.24 в 11:48