Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската езикова гимназия изпрати випуск 2024 (снимки)

13
Снимка: Радио Видин

Общо 80 ученици завършиха Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин. За десети път беше връчена статуетката „Криле“, която е наградата на училищното настоятелство. Дело е на скулптора Светлин Николаев и символизира разтворената книга на познанията, с която политат мечтите. 

Директорът Боянка Никова пожела на зрелостниците увереност по новия път, по който поемат.

"Този ден и момент са изключително знакови защото са вододелът, когато вие ще се впуснете в едно ново приключение в живота. Предстоят ви нови предизвикателства, които съпътстват зрелостта. Посрещайте тези предизвикателства с усмивка, воля и последователност. Гледайте смело в бъдещето, но не забравяйте и изминалите пет години, защото те са свързани с много  спомени, изградени приятелства и емоции."  

Шестима са пълните отличници от випуска. Статуетката "Криле", която училищното настоятелство връчва на най-изявения випускник, получи Михаела Михайлова.

"Изключително е вълнуващо. Щастлива съм да приема тази награда, това признание от гимназията. Изключително щастлива съм да съм част от това училище. То ми е дало толкова много и с тъга напускам, но бъдещето ме чака."
 
Председателят на училищното настоятелство Лидия Каменова пожела всеки от зрелостниците да открие  професията, която го вълнува.

"Помнете най-важното правило - намерете вашата професия, това, което ви вълнува и искате да го правите с любов, защото вашият емоционален и духовен свят има много по-голяма тежест и значение от всички материални придобивки, които можете да си купите. Гимназията ви е дала много, вашите семейства също. Сега е ваш ред да оправдаете доверието."

Никол Пекова и Натали Георгиева са сред випускниците тази година.

"Емоциите са незабравими - един последен момент с целия ни клас и випуск... Този ден е изпълнен с много положителни емоции. Пожелавам на всички мои съученици успех занапред."

С крилете на гимназия "Йордан Радичков", за да сбъднат мечтите си, „политат" випускниците. Ще ги следват сегашните и бъдещите ученици.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изложбата "Яж" на Изабел Иванова от Видин - уверена крачка към успеха в изкуството

Днес се срещаме с Изабел Иванова - една млада видинчанка, която откакто се помни е в търсене на своя талант. Като малка се лута между различни спортове, посещавала е най-разнообразни курсове по пеене, свирене на китара и други, но все не намира себе си. Докато един ден разбира от своя приятелка за курсове по изобразително изкуство при Веселин..

публикувано на 23.05.24 в 17:00

Емилия Георгиева от Железна- за училището в Чипровци и професията на учителя

В навечерието на 24 май в "Думата имат старейшините" ви срещаме с учителката по история Емилия Георгиева от село Железна. Тя е завършила Великотърновския университет, работила е над 40 г. в чипровското училището, където от 1987-ма до 2005 г. е била и директор. По думите на Емилия Георгиева, макар да не е официално признато, учебното..

публикувано на 23.05.24 в 16:50

Журналисти от Радио ВИДИН ще участват в литературно четене по програма "Христо Ботев"

Журналистите  от Радио ВИДИН  Виктория Топалска и Красимир Каменов ще участват в литературното четене в предаването "Артефир" по програма "Христо Ботев" на БНР. Авторското четене ще се проведе в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май.  Представянето на..

публикувано на 23.05.24 в 15:50

Какви вреди нанасят преградите по реките

60% от реките, езерата и влажните зони в Европа не са в добро състояние , което се отразява пряко върху качеството на водата, както и върху популациите на животинските видове, обитаващи съответните екосистеми. Основна причина за това е огромният брой язовири, бентове и бариери. По данни на WWF Европа е континентът с най-много преградени реки и..

публикувано на 23.05.24 в 15:12

Екоинспекцията в Монтана обяви конкурс за рисунка за Европейския ден на "Натура 2000"

Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана, обяви конкурс за детска рисунка под наслов „Красотата на природата“. Поводът е   Европейския ден на „Натура 2000“, който се отбелязва на 21 май.   Целта е популяризиране на биологичното разнообразие в България, свързано с изграждането на Национална екологична мрежа НАТУРА 2000, включваща:..

публикувано на 23.05.24 в 15:01

Възможно ли е екологично и достъпно строителство

Строителството е една от индустриите с най-голям негативен ефект върху околната среда от гледна точка на материалите, които се използват, както и от гледна точка на начина, по който сградите функционират.  Възможно е строителство с екологични материали и в същото време да е достъпно за потребители, казва д-р Божидар Иванов- част от авторския..

публикувано на 23.05.24 в 14:52
Снимката е илюстративна

Тестове на сирените за предупреждение разтревожиха жители на Видин

Тестове на сирените (сигналите) за ранно предупреждение и оповестяване на населението внесоха смут в някои граждани на Видин. Според Десислава Василева те не са били публично оповестени и това е породило известни притеснения както в нея, така и в други жители на Видин, които изразяват своето възмущение под нейна публикация в социалните..

публикувано на 23.05.24 в 10:16