Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танцьорите на "Северняци" с дарение за жителите на село Делейна

4
Снимка: радио Видин

Сдружение "Усмихни се с нас" и Танцова формация "Северняци" Видин  направиха дарение  от почистващи и перилни препарати на  кметството в село Делейна. Решението възниква спонтанно, а поводът са наводнените къщи и изгубена покъщина на част от домовете в селото, казва Ерик Петров, художествен ръководител на "Северняци" :

"Нашето сдружение и "Северняци" сме винаги отворени към дарителството. Даряваме не за първи път, тази година видяхме нещастието, което се случи на жителите на Делейна. И спонтанно възникна идеята да им помогнем. Закупили сме почистващи и перилни препарати, гъби, белина, ръкавици. С най-добро сърце сме откликнали."

Почистващите препарати ще бъдат раздадени на домакинствата, които са пострадали най-много от наводнението, казва Огнян Тончев, кмет на село Делейна:

"С вай-добри чувства приемаме дарението.  Дано да успеем да почистим това, което се е насъбрало по къщите на нашите съселяни. Ще ги сортираме, на всеки по един пакет  и ще ги раздадем на тези 12-13 къщи, които са най-пострадали."

Комисия от община Брегово и от Дирекция за "Социално подпомагане" - Брегово и Видин  са описали щетите на пострадалите домове, очаква се да бъдат преведени обезщетения, допълни кметът. 

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 27 май 2024 година

Декларация с искане да се сезират държавните институции относно буферния паркинг край Дунав мост 2  прие Общинският съвет във Видин . Целта на декларацията е да достигне до отговорните институции, които да проверят законността на паркинга. С 1000 по-малко ще се гласуващите на изборите в област Монтана на 9 юни в сравнение с година по-рано.  В..

публикувано на 27.05.24 в 18:00

Намаляват избирателите в област Монтана

С 1000 по-малко ще се гласуващите на изборите в област Монтана на 9 юни в сравнение с година по-рано.  Спрямо вота от април, миналата година, ще гласуват по-малко жители на региона, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия в Монтана Петко Петков .  Първоначално от избирателната комисия са били заявени по 118 000 бюлетини за двата вота, в..

публикувано на 27.05.24 в 16:27

Окръжната прокуратура в Монтана предаде на съд обвиняем за катастрофа

Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем за ПТП с причиняване на смърт, извършено след употреба на наркотик.  Обвиняемият, на 31 години, е правоспособен водач на МПС, налагани са му наказания по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата. Същият е осъждан.  Вечерта на 19.06.2020 г. той бил помолен от приятеля си..

публикувано на 27.05.24 в 16:16

Нормално протекоха матурите по български език и литература във Видин

Днес се проведе Националното външно оценяване по български език и литература, на което се явяват четвъртокласниците. Изпитът беше с продължителност 60 минути,  а за учениците със специални образователни потребности - 90. Матурата във Видин премина спокойно, каза за Радио Видин Веселка Асенова началник на Регионално управление на образованието Видин:..

публикувано на 27.05.24 в 16:01

Клубът за Българско овчарско куче в Берковица с награди на Национален събор

Две награди спечели "Клуб за Българско овчарско куче" в Берковица, в дванадесетия по ред "Национален събор на овцевъдите в България". Състезанието се проведе през уикенда в района на Петропавловския манастир, под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите, обясни Пламен Ерменков , председател на клуба: "Представихме породите..

публикувано на 27.05.24 в 15:45

Подготвят празнична програма за Деня на детето в Синаговци

Празнична програма по случай Деня на детето - 1 юни, подготвят в Народно читалище "Наука 1925" във видинското село Синаговци. Това каза за радио Видин Даниела Георгиева , секретар на читалището:   "Част от нещата са изненада, но ще има лакомства на корем, състезания с чували, ще им покажем игра на ластик и други игри от нашето време, на които ние..

публикувано на 27.05.24 в 15:15

Районното управление на МВР в Роман ще е с нов статут

Утре, 28 май, пред Районното управление на МВР в гр. Роман ще се проведе тържество с което официално ще бъде обявен новия статут – Районно управление на МВР. През последните две години статутът му беше УП /Участък полиция/ към РУ Мездра.  На тържеството ще присъства и министъра на МВР Калин Стоянов.  Началото е от 12:00 часа п ред сградата на РУ в..

публикувано на 27.05.24 в 14:57