Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" приключи с амбициите за бараж

2
Снимка: Любо Андреев

"Монтана" падна с 0:2 у дома от "Септември" /София/ в среща от 33-ия предпоследен кръг на Втора лига. Така момчетата на треньора Петър Колев загубиха шансове за бараж. На стадион „Огоста" футболистите на Монтана създадоха доста положения, но гол не успяха да вкарат. Преди срещата кметът на Монтана Златко Живков връчи фланелка на капитана на монтанци Димитър Буров за неговия 100-тен мач с отбора. Костадин Илиев, Кевин Беманга и Емил Янчев пропуснаха пред вратата на Септември в началните 13 минути. В 16-та Борислав Маринов се възползва от грешка в защитата на домакините и при първата ситуация се разписа във вратата на Васил Симеонов за 0:1. В 55-та минута Мартин Тошев можеше да реши мача, но излязъл сам Симеонов пусна топката покрай гредата. В 72-та минута на два пъти вратаря на гостите Димитър Шейтанов опази мрежата си суха след удари на Илия Русинов и Франк Ландри. В 90-та Николай Дросев сложи края на мача и вкара втори гол за столичани.


Шансът ни подмина, каза след срещата наставникът на "Монтана" Петър Колев:


"Няма от какво толкова да съм недоволен. Имахме известни проблеми в начина на игра, който предприе противника- от дълги топки в някои  ситуации не успяхме да се справим и допуснахме гол в първото полувреме, но имахме достатъчно шансове да отбележим... Липсата на ефективност ни лиши от отбелязването на 3-4 гола..." 


Бившият треньор на "Монтана" Николай Митов остана доволен от трите точки на стадион „Огоста". За неговия тим остава още един мач срещу Беласица до влизане в елита на "Септември":


"Имахме и късмет, "Монтана" играят добре, но целта ни беше да сме по-затворени и да си чакаме моментите- това тренирахме и се получи... Поздравления за отбора на "Монтана", че така игра, аз поздравявам моите футболисти за мъжеството, волята, тактическата дисциплина..."


В последния кръг "Монтана" гостува на "Добруджа" /Добрич/.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" (Враца) и Христо Янев обсъждат лятната селекция

Христо Янев ще се срещне през следващите дни с ръководството на "Ботев" (Враца) , за да води преговори за лятната селекция на тима. Наставникът, който успя да спаси врачани от сигурно изпадане, остава начело на клуба. Очаква се Янев да направи доста промени в състава, като акцентът ще е върху привличането на млади български футболисти. Наставникът се..

публикувано на 03.06.24 в 13:00

Никол Крумова взе бронз от Румъния

Състезателката на Спортен клуб "Ботев 93" Никол Крумова спечели бронзово отличие на силния международен турнир по борба в Румъния. Това беше най-предното класиране за врачани в надпреварата. При мъжете най-близо до медалите беше Димитър Георгиев, който загуби битката за бронза и остана 5-и в своята категория. Това е поредното силно участие на..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Ботев (Враца) отново се спаси на баража

Спасяването на Ботев /Враца/ и оставането в елита е достойно за описване. Не само защото това е поредният път, в който тимът от града под Околчица оцелява – ако трябва да сме точни – трети. През 2021 г. с 1:0 над Септември след дузпа-фантом, през 2022 г. с 3:2 над Етър и през 2024 г. с 5:3 след изпълнения на дузпи срещу Марек /в редовното време 1:1/...

публикувано на 02.06.24 в 16:47

Шампионски сезон за юношите на "Монтана"

Юношите старша възраст на Монтана станаха шампиони на зона „Велико Търново". Активът, който спечелиха, е 46 точки.  Момчетата на треньора Дилян Иванов записаха 15 победи, равен и две загуби. Те дойдоха в първата и последната среща за сезона "Така се стекоха обстоятелствата, че загубихме в първия и последния кръг срещу Свищов, имаме и един равен срещу..

публикувано на 02.06.24 в 15:00

"Локо" Мездра завърши на четвърто място

"Локомотив" Мездра спечели местното дерби с 2:1 над втория отбор на "Ботев" във Враца в срещата  от последния 30-и кръг на Северозападната Трета лига. Кристиян Димитров откри за "железничарите“ от фаул в средата на първото полувреме. Те обаче останаха в намален състав, защото Деян Иванов влезе в разправии със съдията и беше отстранен с червен картон..

публикувано на 02.06.24 в 09:22

Млади таланти от Враца спечелиха футболен турнир

Младите таланти на "Ботев" Враца спечелиха домакинския турнир по футбол, организиран от едноименния клуб и Община Враца в чест на 1 юни – Денят на детето.  Това беше вторият подобен турнир, организиран в града под Околчица в рамките на последните 2 седмици. Този път обаче домакините от "Ботев 2015" взеха реванш и триумфираха. Втори завършиха връстниците..

публикувано на 02.06.24 в 08:44

"Локомотив" /Мездра/ се изправя срещу "Ботев 2"/ Враца/

Днес от 18.00 часа "Локомотив" Мездра ще изиграе последната си среща от 30-ти кръг на Северозападната Трета лига.  Железничарите, които са 4-ти в класирането с актив от 51 точки и голова разлика 56:31 ще гостуват на "комшиите" от "Ботев 2" Враца, които са 12-ти с 22 точки и 35:51 гола. Срещата е решителна за запазване на 4-то място, тъй като..

публикувано на 01.06.24 в 14:05