Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезание по риболов за деца се проведе в Монтана

3
Снимка: Любо Андреев


40 деца взеха участие в турнир по спортен риболов в Монтана. Състезанието "Плувка за деца" се провежда за поредна година от Ловно-рибарско дружество "Огоста" и община Монтана, а поводът е 1 юни – Деня на детето. 40 деца, разпределени в две възрастови групи, участваха в турнира. Най-голямата риба хвана Дея Савова – шаран тежащ 4.930 кг., която коментира:


"Хвърлих на по-далеч и с много зор го извадихме..."


Победата при децата 11-14 години взе Валентин Марио с улов от 27.030 кг. Втора е Дея с 22.510 кг., третата позиция е за Константин Борисов с 19.480 кг. При децата 6-10 години първи е Симеон Ангелов с близо 15 кг.


"Трябва много да учиш, като ловиш всеки ден риба..."


Ивън Димитров с 12.800 кг. и Методи Иванов с 8.400 кг. заеха второ и трето място, а най-голямата риба е на Пламен Веселинов – 3.800 кг. шаран. Най-успелият рибар от Монтана Румен Витков, световен шампион отборно и вицесветовен шампион индивидуално се обърна към децата:


"Трябва да се отделят малко от компютрите и телефоните, защото просто те се изнервиха до краен предел... Трябва да се научат да ходят за риба, да обичат природата и да са спокойни, риболовът успокоява..."


За всеки един участник организаторите бяха подсигурили предметна награда. Поради големият интерес още три състезания по риболов ще се проведат до началото на септември, съобщи кметът на Монтана Златко Живков:


"Ние сме и дали и организирали и направили, благодаря на всички хора, които като нас са направили същото..."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Два случая на дрогирани водачи в Монтанско

Двама шофьори с положителни проби за употреба на канабис са задържани по пътищата на област Монтана, съобщават от местната дирекция на полицията.  И двамата водачи са управлявали  автомобили, които не са тяхна собственост.  На 21.07.2024 г. в 16:40 ч. в района на прохода "Петрохан", служители на РУ Берковица спрели за проверка лек автомобил..

публикувано на 22.07.24 в 11:10

Жена блъсна дете в Чупрене и избяга

62-годишна жителка на видинското село Чупрене е  ударила 2- годишно момченце, излязло неочаквано на пътното платно , съобщават от полицията във Видин.  Детето било транспортирано в болница в  Мотана, с фрактура на десен крак, без опасност за живота.  Инцидентът е станал вечерта на  20 юли.  След удара шофьорката е напуснала местопроизшествието ,..

публикувано на 22.07.24 в 10:10
Архив

Започва Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни"

Днес във Видин днес ще бъде открит Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни“. Тазгодишното му издание е 13-то по ред и ще предложи интересна и разнообразна програма, каза Борислава Борисова , зам.кмет  "Хуманитарни дейности" и социална политика в община Видин.  "В периода от 22 юли до 27 юли традиционният за община Видин фестивал ще предложи на..

публикувано на 22.07.24 в 10:00

Движението по пътя Селановци-Оряхово се осъществява с повишено внимание

До 26 юли движението по път  III-306 Селановци - Оряхово от км 56 до км 66 се осъществява с повишено внимание, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". По  асфалтовата настилка ще се извършват ремонтни дейности.  Трафикът  по  трасето  се регулира с пътни знаци и сигналисти, уточняват от пътната агенция.

публикувано на 22.07.24 в 09:27

Болестите на органите на кръвообращението- най-честа причина за смърт в Северозапада

Най-честата причина за смъртните случаи в Северозапада през миналата година е свързана с болестите на органите на кръвообращението, показва справка на НСИ. През 2023г. на територията на Северозападен район са констатирани 13 590 смъртни случая, като 7 177 са починалите мъже, а останалите 6 413 са жени. Това се равнява на един малък град...

публикувано на 22.07.24 в 09:09

Наближава крайният срок за участие в Националната литературна награда "Йордан Радичков"

До 31 юли автори или издателства могат да изпращат нови книги с разкази на адреса на Община Берковица.  Тази година журито оглавява проф. Боян Биолчев с членове: Костадин Костадинов, Тодора Радева, Горан Атанасов (Община Берковица) и Силва Хачерян (Министерство на културата).  Национална литературна награда "Йордан Радичков" се връчва за пета поредна..

публикувано на 22.07.24 в 08:45

Почитаме паметта на Мария Магдалина

На 22 юли почитаме паметта на първата вестителка на Възкресението на Исус - Мария Магдалина. На нея се приписва и възгласа "Христос Воскресе!", каза свещеник Илия Симеонов от Видинската епархия: "Мария Магдалина получила това име, защото била от град Магдала, Галилейска област. Страдала от тежка болест, а Христос я излекувал. Оттогава се..

публикувано на 22.07.24 в 08:10