Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски турнир по футбол се проведе във Враца

Снимка: Жоро Александров Фейсбук

Десетки деца се включиха във футболен турнир "Ботеви дни", който се проведе на 24 и 25 май в града под Околчица. Над 100 млади състезатели от 8 отбора в страната се включиха в надпреварата. Участниците бяха приветствани за добрата игра и наградени от кмета Калин Каменов. 

След оспорвани съревнования, първото място бе заето от тима на "Хлапетата" /Благоевград/, следвани от отбора на ЦСКА - София и "Академия" "V&R", които заеха съответно второ и трето място.

Останалите участници в турнира се подредиха както следва: 4 място за "Арес" /София/; 5 място - "Монтана"; 6 място - "Ботев" /Враца/; 7 място - "Локомотив" /Мездра/; 8 място - "Академик" /Свищов/;


Призът за най-добър вратар заслужи Александър Николов от тима на "Арес" - София; за най-добър защитник бе отличен Денис Маноилов от тима на "Хлапетата" /Благоевград/; награда за най-добър реализатор получи Пресиян Урумов от тима на "Академия" "V&R"; най-добър играч на турнира Деян Николов от тима на ЦСКА - София.

По случай денят на детето на 1 юни във Враца ще има още един футболен турнир. В регионалната надпревара ще се включат само отбори от Северозапада: "Ботев" /Враца/, "Монтана", "Ком" /Берковица/, "Дунав" 2016 /Селановци/, "Локомотив" /Мездра/, "Кархули" /Монтана/ и ДФК Видин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Силно представяне на атлети от Враца

Състезателите на Спортен клуб по лека атлетика „Ивайло Младенов" от Враца се представиха силно на националния шампионат за юноши и девойки под 18 години, който се проведе в Стара Загора.   Деян Цветанов е шампион на 4 х 400, втори на 200 м и записа три трети места – на 400 и в щафетата на 4 по 100 м. Георги Пенков спечели златото на 4 х 400 метра и..

публикувано на 21.06.24 в 10:53

"Монтана" взе французин

Футболният "Монтана" подписа договор с френския полузащитник Уилфред Коуакоу. 24-годишният халф идва от третодивизионния "Севлиево". Контрактът му с монтанци е за една година.  Уилфред направи няколко тренировки и участва в двустранната игра на тима. Това бе достатъчно на наставника Петър Колев да вземе решение за него.  Към момента лятната..

публикувано на 20.06.24 в 15:38

"Локомотив" (Мездра) започва подготовка в началото на юли, уреди 6 контроли

Предсезонната подготовка на ОФК "Локомотив" (Мездра) за предстоящото първенство в Северозападната Трета лига ще започне на 3 юли (сряда). Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа. Подготовката на отбора ще протече на градския стадион под ръководството на старши треньора Николай Христозов. Вече е уточнена програмата на контролните срещи. До..

публикувано на 20.06.24 в 11:48

"Монтана" с двустранна игра, тества нови играчи

Футболистите на "Монтана" днес ще имат двустранна игра. В нея наставникът Петър Колев ще изпробва дошлите на проби играчи.  От вчера с отбора тренират още трима нови. Левият бек Кристиян Албертов е роден през 2005 година в Монтана. Тренирал е в ДФК "Прециз", а след това в школата на "Лудогорец" /Разград/. Украинецът Микола Ярош също е ляв бек. Той..

публикувано на 19.06.24 в 11:49

Видинчанин стана европейски шампион по вдигане на тежести

Видинчанинът Любен Перчински спечели златен медал от Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани. На състезанието в Норвегия Перчински стана шампион в категория +109 килограма при мъжете над 50 години. Той завърши с двубой от 243 килограма и остави далеч зад себе си Томас Карлсон от Швеция, който остана със среброто с двубой от 227..

публикувано на 18.06.24 в 18:02

17-годишен талант на "Монтана" претърпя операция

Нападателят Ивелин Георгиев – Ивко претърпя операция на глезена на левия крак. Успешната интервенция бе извършена в столична клиника. 17-годишният талант от школата на Монтана се контузи на мача със Спартак /Плевен/. Възстановяването на Ивелин Георгиев ще продължи няколко месеца. В момента нападателят е със специален ботуш. Първият му контролен преглед е..

публикувано на 18.06.24 в 15:55

Светослав Иванов спечели Градското по класически шах в Мездра

Светослав Иванов спечели Градското индивидуално първенство по класически шах в Мездра. Иванов е състезател от националния отбор по шахмат за глухи. На второ място се нареди Валтер Христов, а на трето - приятната изненада в турнира, 9-годишният Самуил Генов от Клуб „Млад шахматист“ в училище „Иван Вазов“, който записа победи срещу трима от фаворитите в..

публикувано на 18.06.24 в 15:52