Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицайка от Враца с приз от международен турнир по стрелба

Снимка: архив

Врачанката Катя Василева спечели второ място в третото издание на Спортни игри на международната полицейска асоциация. Надпреварата, в която се включиха и стрелците от СК Спартак, се проведоха между 19 и 24 май в румънския град Брашов.


Катя Василева спечели второто място в турнира по стрелба с голямокалибрен пистолет, в индивидуалната надпревара. Тя остана само на една точка от първото място, което бе спечелено от състезателка на Словения. Василева бе и част от женския отбор на ИПА - секция България и заедно с Людмила Пенева от ОДМВР – Русе и Цветослава Маринова – служител на 04 РПУ СДВР, спечелиха второто място в отборното класиране.


Другите представители на врачанския клуб - Емануил Павлов и Николай Милушев, останаха осми в отборната надпревара при мъжете.


В игрите на Международната полицейска асоциация взеха участие спортисти от 32 страни. Българската секция участва в турнирите по футбол, стрелба, крос, тенис на маса, шах и джудо.


България се нареди на пето място в класирането по държави като спечели два златни, четири сребърни и един бронзов медал.


По публикацията работи: Гергана Панова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Медали за Никол и Нанси от Видин от силен международен турнир в Румъния

Видинските сестри Никол и Нанси Николови отново се върнаха с медали от силен международен турнир по джудо. Дъщерите на бившия шампион по смесени бойни изкуства Емил Николов този път покориха татамито в съседна Румъния. Те участваха в 29-ото издание на изключително силното състезание Купа „Temerarul“ в град Сибиу. Нанси се бори в по-горната..

публикувано на 21.09.24 в 20:56

"Бдин" Видин победи "Севлиево" с 2:1

"Бдин" Видин записа ценна победа с 2:1 над "Севлиево" в дербито на 4-ия кръг на Северозападната Трета лига. За видинчани точни бяха Кристиан Йошов (66 мин.) и Янек Кирилов (76 мин.), гостите намалиха от дузпа чрез Стилян Спасов (78 мин.). Срещата на стадион "Георги Бенковски" предложи доста емоции на публиката, динамична игра и редица голови положения. И..

публикувано на 21.09.24 в 20:15

Враца приема шампионат по борба

Държавният личен шампионат по борба за мъже и жени ще бъде във Враца, съобщиха от Българската федерация по свободна и класическа борба. Надпреварата ще стартира със схватки в свободния стил на 8 ноември, петък, в залата на Природо-математическата гимназия. На следващия ден – събота, са класиците, а в неделя, 10 ноември, на..

публикувано на 21.09.24 в 11:35

Монтана тръгна с победа в контролите в Гърция

Баскетболистките на Монтана записаха победа в първата си контрола в Гърция. В Солун момичетата на треньора Преслав Пешев се наложиха със 71:67 точки над ПАОК. До почивката домакинките диктуваха играта на терена и водеха с 5 точки. Обратът дойде след това за българския тим.  Днес  и в неделя Монтана има два приятелски мача с..

публикувано на 21.09.24 в 08:05

Монтана с първа загуба

Футболистите на Монтана допуснаха първа загуба за сезона.  В Плевен момчетата на треньора Танчо Калпаков загубиха с 1:2 от Спартак в среща от 10-ия кръг. В 20-та минута Илия Русинов бе съборен в наказателното поле на домакините от Иван Бакалски. Русинов пропусна от бялата точка, като прати топката в напречната греда. С попадения на Преслав..

публикувано на 20.09.24 в 18:30

Монтана гостува на Спартак (Плевен)

Футболистите на Монтана гостуват днес на Спартак /Плевен/ в среща от 10-ия кръг на Втора лига.  Наставникът Танчо Калпаков взе в групата централният защитник Костадин Илиев, който имаше проблеми с бедрото.  В групата е и нападателят Владислав Цеков – Каската след излекувана травма. "Лек мач няма, всеки един мач, ако не си го извоюваш... Всеки един..

публикувано на 20.09.24 в 12:32

Два медала за "Бдин" Видин от Държавното по бокс в Плевен

Състезателите на Боксов клуб "Бдин" Видин се представиха достойно на Държавното лично отборно първенство за младежи в Плевен. Треньорът Кирил Бушев заведе трима свои възпитаници.  За сребърен медал се пребори Ерик Иванов в категория до 92 килограма. Той категорично победи в четвъртфиналите Георги Ружев от "Лъвовете" Петрич. Не срещна проблеми и в..

публикувано на 20.09.24 в 12:28