Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И това лято в Мездра ще се проведат плувни курсове за ученици

Снимка: Община Мездра

За 26-та поредна година Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) организират летни плувни курсове за ученици от I до VII клас, съобщават от общинската администрация. Обучението ще се проведе от 1 юли до 23 август на басейна в Хотелски комплекс „Долче Вита“ в Мездра. То ще се бъде водено от квалифицирания инструктор по плуване Валентин Йорданов от Враца.

Плувните курсове ще протекат в четири смени, всяка от които ще е с продължителност 10 дни и ще наброява не повече от 25 деца на възраст от 7 до 14 години. Първата смяна е от 1 до 12 юли с ръководители от ОУ "Христо Ботев", втората смяна - от 15 до 26 юли с ръководители от СУ „Иван Вазов“, третата смяна - от 29 юли до 9 август с ръководители от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а четвъртата смяна - от 12 до 23 август с ръководители от ЦПЛР.

Обучението ще се провежда всеки делничен ден от 10:00 до 12:00 ч. Таксата за плувния курс е 70 лв., като Община Мездра осигурява транспорта, медицинския надзор и 40% от входната такса за ползване на басейна.

Записването и заплащането на таксата за плувните курсове става всеки делничен ден от 8:00 до 12:00 часа, както следва: за първата смяна - в ОУ „Христо Ботев“, за втората смяна - в СУ „Иван Вазов“, за третата смяна - в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а за четвъртата смяна - в ЦПЛР.

В края на всяка смяна курсистите ще получат сертификат за успешно завършено обучение, който удостоверява придобитото от тях ниво на плувни умения.

Спортната инициатива „Плувно лято“ се реализира от Община Мездра и от ЦПЛР ежегодно от 1999 г. насам. В досегашните 25 издания на плувните курсове в тях са обхванати около 2 500 ученици от начален (I-IV клас) и от прогимназиален етап (V-VII клас) на основно образование.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 юли 2024 година

От днес започва вторият етап на класирането за прием в гимназии след 7 клас .  Учениците, класирани по първо желание след първия етап на класирането, от днес могат да се записват в училището, в което са приети. Срокът за записване е от днес до 17 юли, сряда.  Поискаха от Агенция "Пътна инфраструктура" да отдели средства за спешни ремонти на пътища..

публикувано на 15.07.24 в 18:00
Даниела Маринова, РУО-Монтана

В Монтана отчитат недостиг на ученици за две паралелки след 7-и клас

Отпадат две паралелки в приема след 7-и клас в област Монтана . 17 ученици не са приети никъде след първия етап на класиране. Общо 46 паралелки бяха заявени в държавния план-прием след 7-и клас в област Монтана. След първо класиране са реализирани 12 профилирани и 32 професионални, съобщи Даниела Маринова , председател на комисията по прием..

публикувано на 15.07.24 в 17:23

Фестивал събира почитатели на рибата в село Остров

Фестивал на рибата и рибаря ще се състои на 27 юли в с. Остров . Десетото юбилейна издание на форума ще събере отново почитатели на риболова и вкусната храна в оряховското село. Тази година празникът е посветен на сома, обясни секретарят на местното читалище Анелия Бенкина : "Фестивалът на рибата и рибарят тази година е посветен на рибата сом,..

публикувано на 15.07.24 в 15:32
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Първото посещение на новоизбрания патриарх Даниил в епархиите от страната започва от Видин , съобщиха от Видинската света митрополия. Посещението е предвидено за 18 юли, четвъртък, от 18:00 часа. Негово светейшество Даниил ще бъде посрещнат с литийно шествие  по ул. „Цар Александър II“ от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“ в посока пл...

публикувано на 15.07.24 в 14:58

Инфраструктурни ремонти се извършват във Вършец

Община Вършец успешно приключи реконструкция на улична мрежа на ул. "Христо Ботев" . Строежът е въведен в експлоатация. Обхватът на проекта е от кръстовището с ул. "Харалампи Генчев" до кръстовището с алея "12 септември", с обща дължина 240 линейни метра. Извършена е цялостна реконструкция на улицата, положени са нови бордюри, отделящи тротоарите от..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Културни прояви очакват врачани през лятото

Община Враца е подготвила богата културна програма за летните месеци.  През юли ще бъде посветен на българския фолклор и филми.  Подновяват се тематичните вечери в парка зад паметника на Христо Ботев. На 19 юли водното огледало ще се превърне в сцена на българския фолклор. От 21:00 часа ще се проведе открит урок по народни танци с..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Продължава облагородяването в община Ружинци

Нови пейки са поставени в Ружинци . Съоръженията за отдих ще бъдат монтирани и по селата в общината. Почистването на улиците и поливането на растенията е основна дейност в тези горещини, каза кметът на община Ружинци Александър Александров : "Първото, което започнахме - монтирането на пейки пред пазара в Ружинци и подобни неща ще бъдат направени..

публикувано на 15.07.24 в 12:30