Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилни приложения и комикс представят приоритети на европейска стратегия

Съставени са с видинско участие

2
Снимка: Радио Видин

Модерни технологии представят приоритетите в Европейската стратегия за младежта. В разработката им участват партньорски организации от четири държави. Борислав Ванков от видинското читалище "Светъл ден - 2009", което е участник от българска страна, обясни:
Заместник-кметът на Видин Борислава Борисова приветства участниците в инициативата
"Това е съвместен проект, който имаме със сродни организации от Словакия, Румъния и Унгария, свързан с нещо много важно, което не се знае в България и от младежите в България - Европейската младежка стратегия и възможностите, които тя дава за младите хора. Наложи се най-напред да обучим доброволци от нашите държави - 8 човека от всяка държава, които да работят съвместно в екипи по всяка  едно от главите на Европейската младежка стратегия."    

Създадени са приложения за мобилни устройства и комикси.

След работата на тези младежи, се създаде един чудесен комикс, една книжка на пет езика, на всяка една от държавите плюс английски, която се разпространяваше безплатно на последващите беседи, на последващите разговори и срещи с млади хора, в които обучените доброволци успяха да предадат своите знания. Освен това създадохме едно ново приложение, което също може да се тегли безплатно, което съдържа тази информация за възможностите, които дава Европейската младежка стратегия, както и примерите, които младите хора бяха изработили."
 
Възможностите, които предоставя стратегията, са представ