Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонт затруднява движението по Е-79 между Монтана и Враца

Снимка: Любо Андреев

Ремонт на международния път Е-79 между Монтана и Враца изнерви шофьори. На места има изрязани големи парчета на пътното платно, което затруднява пътуващите.

Частичен ремонт на пътя от обхода на Монтана до границата с област Враца се извършва днес. В социалните мрежи и до медиите шофьори се оплакаха, че на места има изрязани участъци през половината платно, заради които тировете се налага да спират, за да преминат през дупките.

По международния път се извършва частичен ремонт ръчни кръпки и частичен ремонт на моста при село Сумер.

По 30-километровата отсечка има поставени пътни знаци, указващи ремонта и въведеното ограничение на скоростта, но водачите за автомобили не го спазват, казаха работещите по трасето.

Пътят е изрязан снощи и до довечера дупките ще бъдат запълнени с асфалт, увериха от Областното пътно управление - Монтана.

По публикацията работи: Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 18 юни 2024 година

Враца ще има свой ЦЕРНН - Център за енергийно развитие и нови науки. Днес проектът бе официално представен в Народното събрание от кмета на Враца Калин Каменов, а министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков декларира институционална подкрепа за изпълнението му. Предвижда се да бъдат изградени технологична гимназия, университетски корпус,..

публикувано на 18.06.24 в 18:10

Белоградчик се готви за Фолклорния фестивал "От Тимок до Искър"

Традиционният фолклорен фестивал "От Тимок до Искър" ще се проведе в град Белоградчик тази събота, 22 юни. Той е организиран от Общината. Фестивалът бележи началото си от 1965 година, като е прекъсвал единствено по време на епидемията от ковид, каза за Радио ВИДИН кметът Боян Минков : "Интересното е, че тази година фестивалът ще е на лятното..

публикувано на 18.06.24 в 16:37

Подготвя се изграждане на център за енергетика и високи технологии във Враца

Министерството на образованието и науката подкрепя мащабен проект за създаване на Център за енергийно развитие и нови науки (ЦЕРНН) във Враца , съобщават от ведомството. Предвижда се да бъдат изградени технологична гимназия, университетски корпус, център за развойна дейност и кампус с общежития. Днес проектът бе официално представен в Народното..

публикувано на 18.06.24 в 16:22

В две видински села ще има частични кметски избори

В две населени места от област Видин ще се гласува за кмет на 23 юни. Във видинското село Слана бара ще гласуват отново за кмет, след като Административен съд - Видин обяви за недействителен проведения там избор. Причината е, че при повторното преброяване на всички бюлетини в съдебната зала се установи, че действителните и недействителните бюлетини..

публикувано на 18.06.24 в 16:10

Над 600 седмокласници ще се явят на национално външно оценяване във Видинско

Национално външно оценяване по български език и литература и математика за седмокласници ще се проведе на 19-и и 21 юни. Очаква се да се явят 625 ученици в 25 училища за област Видин, информира Веселка Асенова , началник на Регионалното управление на образованието: "Българският език и математиката протичат в две части, като първата част..

публикувано на 18.06.24 в 16:10

„Бабина душица“ събира кулинарни майстори в Монтана

Фестивалът на народната кухня „ Бабина душица “ ще се проведе на 22 юни ( събота ) в Монтана , съобщават от местната администрация. Той е част от програмата за празника на града - Свети Дух и се организира от Община Монтана. И тази година заедно с писателката Ели Лозанова – инициатор на събитието, в Градската градина ще готвят творци на..

публикувано на 18.06.24 в 15:52

Видински ученици представиха паметници от региона в изложба

В Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин бе представена изложба "Бдинци, лъвове, титани" по проект на Министерството на образоването и науката. Ученици с профилиращ предмет "История" представиха своите разработки върху различни паметници от Видин и областта. Валя Александрова , учител по История и цивилизация:..

публикувано на 18.06.24 в 15:38