Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет във Видин ще излъчва заседанията си онлайн на интернет страница

Снимка: Радио Видин

Заседанията на Общински съвет - Видин ще се излъчват онлайн. Това ще става официално от юли месец на интернет страница на местния парламент, която е в процес на изработка, обясни за Радио ВИДИН председателят на институцията Светослав Славчев:

"Съгласно изменения в Закона за местно самоуправление и местна администрация от 1 юли сме задължени заседанията на комисиите и заседанията на Общинския съвет, било то редовни или извънредни, се излъчват в реално време по подходящ начин, като ние сме предвидили това да става чрез сайт на Общински съвет - Видин, самостоятелен, който е в процес на изработка и се надявам съвсем скоро да бъде вече действащ. Заседанията на комисиите - също, като след това файловете ще остават там и ще могат да бъдат преглеждани по всяко време от гражданите. Същото важи и за дневния ред и за самите предложения, разбира се със заличени данни. И досега не беше нещо много по-различно, тъй като телевизиите имаха право да снимат цяло заседание, гражданите имат право да присъстват на заседанието."

Следващото заседание на местния парламент във Видин е насрочено за следващия понеделник, 17 юни, когато може да бъде направено експериментално излъчване онлайн. В дневния ред са предвидени 29 точки за гласуване.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разяснителна кампания за финансиране на проекти започна във Враца

  Разяснителна кампания, чиято цел е представяне на актуални и предстоящи процедури за финансиране на проекти със средства от Европейския социален инвестиционен фонд започна във Враца. Организатор е  Областния информационен център във Враца. Първата среща се състоя в Мизия.  От 20 юни до 5 юли предстоят срещи и в останалата част на областта, като има..

публикувано на 18.06.24 в 07:21
Лидерът на СДС Румен Христов (в средата) заедно с кмета на Монтана Златко Живков (вдясно)

Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Новото правителство на България трябва да бъде проевропейски насочено, с четиригодишен мандат на управление, смята лидерът на СДС Румен Христов . „Трябва да понесем отговорността и да състави правителство“, убеден е народният представител от ГЕРБ – СДС от Монтана Румен Христов. Малко е напрегнато времето и до сряда трябва да се направят срещите с..

публикувано на 17.06.24 в 16:06

През прохода „Петрохан“ е забранено движението на тежкотоварни камиони

През прохода "Петрохан" е забранено движението на тежкотоварни камиони . Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра - Лютидол, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката предстои да бъде ограничено, но едва след като завърши ремонтът на..

публикувано на 17.06.24 в 16:02

Творческа вечер ще се състои в Мездра

Творците от Литературен клуб "Хр. Ботев" при Народно читалище ”Просвета 1925” в Мездра канят на творческа вечер в четвъртък, 20 юни, от 17:30 часа. Поводът е отбелязването на 120 години от рождението на Атанас Далчев и 115 години от рождението на Димитър Димов. На творческата среща ще се припомнят ключови моменти от живота на двамата..

публикувано на 17.06.24 в 15:25

Училища и детски градини в община Видин стават средищни

Осем училища и три детски градини от община Видин бяха включени в списъка на средищните учебни заведения за следващата учебна година. Решението бе взето на заседание на Общинския съвет във Видин и ще е от полза за учениците и техните родители, каза  Светослав Славчев , председател на Общински съвет Видин: "Това е формално изискване на..

публикувано на 17.06.24 в 15:16

10% е договореното увеличение на заплатите в „Ел Би Булгарикум“

Увеличение на заплатите на работещите в държавното млекопреработвателно предприятие „Ел Би Булгарикум“  с 10% е договорено с новото ръководство на компанията. Увеличението ще е със задна дата, още от 1 май, съобщи Иван Спиридонов от КНСБ в предприятието, където преди седмици работници протестираха с искания за 30% увеличение на заплатите и подобрение..

публикувано на 17.06.24 в 15:02

Кои са народните представители от Северозапада в 50-ото Народно събрание

Президентът Румен Радев насрочи с указ първото заседание на 50-ото Народно събрание за сряда. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание. 14 ще са народните представители от Северозапада .  От област Видин са избрани Вера Александрова от партия "Възраждане", Любен Иванов..

публикувано на 17.06.24 в 14:44