Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

147 безработни ще започнат работа по програмата за заетост в област Видин

2
Снимка: Радио ВИДИН

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие съгласува разкриването на общо 147 работни места в рамките на Регионалната програма за заетост на област Видин. Осигурено е финансиране в размер на 750 000 лв. 10 работни места се разкриват към Областна администрация Видин, 26 към общинска администрация Видин. Следват община Ружинци - 21 работни места, общините Димово и Макреш - 17 работни места, общините Белоградчик, Брегово, Кула и Ново село - 9 работни места, Чупрене 10, Грамада - 6 и Бойница 4 работни места. Предстои от месец юли общо 111 наети лица на пълен работен ден и 36 безработни на 4-часов работен ден, със срок на заетост от 5 месеца, да започнат работа. Те ще се грижат за благоустрояването и поддръжката на прилежащите към военните паметници пространства, както и да почистват улици, речни корита, гробищни паркове и др., съобщиха от Областната администрация във Видин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Млади художнички от Ново село показаха „Талант в цветове и багри“

Експозицията „Талант в цветове и багри“ , с творби на  възпитаници на   клуб по рисуване „Арт ателие“ към  СУ "Св. св."Кирил и Методий" в Ново село   бе подредена в Културен център „Жул Паскин“ във Видин . Първата самостоятелна изложба на Пролетка Вергилова и Вяра Пенева включва повече от 50 картини живопис, които са създадени от началото..

публикувано на 28.06.24 в 09:45

Недостиг на лекари във Врачанско

Не достигат лекарите и медицинският персонал, това показват данните на Националния статистически институт. Анализът показва, че практикуващите лекари в област Враца са 571, което е недостатъчно. Зъболекарите са 111, а експертите по здравни грижи и други медицински специалисти – 996. 62-ма са фелдшерите, 74 акушерките, 657 медицинските..

публикувано на 28.06.24 в 07:55

Снимката на 27 юни 2024 година

След инцидента при спирането на 6-и блок на  АЕЦ "Козлодуй"  няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на енергетиката Владимир Малинов за разлива на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй". Служебният вицепремиер..

публикувано на 27.06.24 в 18:10
РЗИ-Враца

Смениха директора на здравната инспекция във Враца

Д-р Чавдар Манов се очаква да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността- директор на Регионалната здравна инспекция във Враца. Досега д-р Манов беше директор на дирекция "Надзор на заразните болести". Заповедта за уволнението на досегашния директор д-р Орлин Димитров е подписана от служебния здравен министър- Галя Кондева . Тя му е била..

публикувано на 27.06.24 в 17:59

Международен етнофестивал ще се проведе в село Майор Узуново

Деветият международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" ще се проведе днес, 27 юни, във видинското село Майор Узуново . Организатор е фондация "Подкрепа за реализация" в партньорство със Сдружение "ЦДП" от Зайчар. Ще се включат състави и индивидуални участници от България, Сърбия и Румъния, каза Юлита Петрова от..

публикувано на 27.06.24 в 16:45

Нов заместник-областен управител е назначен във Враца

Враца има нов заместник-областен управител . Това е Йордан Димитров , а решението е на служебното правителство и е взето днес, 27 юни. Досега Димитров беше общински съветник от квотата на ДПС в Козлодуй. Новият заместник-областен управител влиза в кабинета на Николай Николов, който беше от квотата на ГЕРБ. Очаква се Димитров да се яви..

публикувано на 27.06.24 в 16:38

62 л/кв. м дъжд са паднали в село Василовци

62 литра на квадратен метър дъжд се изля тази нощ над село Василовци , област Монтана. В областта най-малко е валяло в Долно Церовене. Въпреки сложната метеорологична обстановка градушки не са паднали. Температурни аномалии от близо 15 градуса разлика за няколко дни и интензивни валежи от дъжд се получиха в област Монтана, съобщи Леночка Ангелова..

публикувано на 27.06.24 в 15:16