Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха обновен квартал във Видин

2
Снимка: Радио ВИДИН

Приключи ремонтът на междублоковото пространство на видинския квартал "Петко Каравелов", известен и като "Звездите". Благоустрояването на жилищните квартали във Видин ще продължи, увери кметът на общината Цветан Ценков:

"Днес вече официално откриваме обекта на кв. "Звездите", който доста измъчи фирмата, но ефектът от промяната е поразителен. Дано това да зарадва нашите съграждани. Възлагаме квартал по квартал и започваме тоталната промяна на Видин."

Първата копка на обекта бе направена на 14 септември миналата година. 

"Работата в градски условия е по-сложна, отколкото по път на открито, но искам да благодаря на Община Видин в лицето на кмета д-р Ценков, че работихме ползотворно, в съгласие и смятам, че резултатът от нашата работа е видим. Надявам се, че сме свършили работата така, както трябва, дано хората са доволни от това, което е направено", каза Момчил Алексиев, представител на фирмата изпълнител.

"Чакахме това асфалтиране повече от 40 години", обясни Таня Виткова, жител на квартала:

"Всичко е много добре, много сме доволни, защото, гледайки както беше преди, се чудим как сме могли да живеем при тези условия. Надявам се, че всички съседи ще пазят това, което е направено. Пожелавам на Общината всеки квартал така да стане."

Стойността на проекта е около 800 000 лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Деца се събират на православен лагер в Клисурския манастир

Видинската митрополия организира през лятото православен лагер за деца от 7 до 14 години. За поредна година лагерът ще е в Клисурския манастир , каза Йоана Горанова , преподавател по вероучение в Неделното училище към митрополията. "Името православен лагер напътства в това, че неговата цел ще бъде децата, които са учили вероучение, дори и тези,..

публикувано на 26.06.24 в 15:02

Премиерът Главчев: До края на годината ще бъде пуснат пътят в едната лента между Ботевград и Мездра

„До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра . След това строителите обещаха движението да бъде пуснато в една лента. Нека проявим разбиране и толерантност, за да се случат нещата“. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев , който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството..

публикувано на 26.06.24 в 11:47

Транспортът за фолклорния събор "Леденика" ще бъде безплатен

Транспортът за всички, които искат да посетят Националния фолклорен събор „Леденика“ ще бъде безплатен и тази година, припомниха от Община Враца. Осигурени са превозни средства и за трите фестивални дни, които ще возят желаещите както от града, така и по вътрешните линии на събора. На 28 юни (петък) превозните средства на „Тролейбусен..

публикувано на 26.06.24 в 11:05

Над 500 000 къса контрабандни цигари откри проверка на Дунав мост 2

Общо 508 000 къса (25 400 кутии) цигари задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин , съобщават от Агенция "Митници".  Контрабандната стока е намерена в  товарен автомобил, излизащ от България в посока Великобритания, който по документи превозва санитарен фаянс. Проверяващите са установили, че поставената на товарния..

публикувано на 26.06.24 в 10:59

Съветници във Враца промениха бюджета

Общинските съветници във Враца направиха някои изменения в бюджета , като корекциите бяха направени по време на юнското заседание на местния парламент. С направената промяна бяха отделени средства за нов входен портал и монтаж на вентилационна система за Детска ясла „Българчета“. С близа 26 000 лева ще бъдат купени два автомобила за..

публикувано на 26.06.24 в 09:48

Проф. д-р Божидар Попов е номиниран за званието "Почетен гражданин на Белоградчик"

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 16 точки.  Съветниците приеха решение относно удостояване на граждани със звание "Почетен гражданин на град Белоградчик и Общината". Така бе гласувано проф. д-р Божидар Попов да е новият почетен гражданин. Той ще бъде официално удостоен със званието на празника на град..

публикувано на 26.06.24 в 08:45

Национално учение проверява плановете за защита в АЕЦ "Козлодуй"

На 26 и 27 юни ще се проведе национално пълномащабно учение „Защита 2024“, в рамките на което ще бъде проверена и оценена актуалността на плановете за защита в АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха от МВР.  За целите на учението ще бъде сформиран Национален оперативен щаб и ще бъдат проиграни различни моменти от Външния авариен план на атомната ни централа...

публикувано на 26.06.24 в 08:30