Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: Остава временната организация на движение между Мездра и Лютидол

Снимка: АПИ

Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра – Лютидол, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 ще бъде ограничено, когато завърши ремонтът на обходните трасета, посочват от агенцията и добавят:

"Припомняме, че Агенция „Пътна инфраструктура“ с оглед осигуряване на безопасността на живота и здравето на хората, извършва задълбочени анализи на пътната обстановка и комуникация с отговорните институции, преди да бъде въведена временна организация на движението в цялата страна.

 По повод възникнало напрежение с жителите на населени места от цитирания ремонтен участък, обръщаме внимание, че по инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството беше проведена среща в началото на тази седмица, в която взеха участие представители на МРРБ, превозвачите, кметовете на населените места и представители на пътната агенция - инж. Йордан Вълчев, председател на УС на АПИ и инж. Венцислав Атанасов, член на УС на АПИ. Срещата беше за представяне на възможните обходни маршрути, по отношение на отсечката Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 и за достигане на взаимно съгласие между страните. Участниците в срещата се съгласиха да се провеждат ежемесечни координационни срещи и след анализ на трафика, временната организация на движение да бъде изменяна. Също така за участие в тези срещи ще бъдат поканени и представители на МВР.

В тази връзка отново заявяваме, че все още се извършва анализ на трафика, както и предстоят още допълнителни срещи с представители на Министерство на вътрешните работи за взимане на най-правилното решение за местното население и превозвачите във връзка с временната организация на трасето.

Също така припомняме, че спирането на трафика е необходимо за доизграждането на пътните възли на две нива - „Мездра“, „Дърманци“ и „Ребърково“ и модернизацията на пътя Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км."

Ограничаването на движението в участъка Лютидол – п. в. „Новачене“ е свързано със строителството на пътен възел „Лютидол“, корекция на Мала река с изместване на речното корито и преминаване от ляво на пътя в дясно, в частично покрит участък под насип. Общата дължина на речната корекция е близо 2 км по протежение на пътя. Необходимо е да се изградят множество съоръжения – надлез, две армостени с обща дължина от 260 м, стоманобетонова подпорна стена - 86 м, частично укрепителна пилотна стена - 140 м, дълбок изкоп - близо 40 м. Ще се направи и стоманобетонова подпорна стена с дължина 256 м и пресичания на стар и нов път и др., посочват още от АПИ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 27 септември 2024 година

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. Линията на бедност през следващата година ще бъде 638 лв., реши служебното правителство. Повишаването е със 112 лева, тоест с над 21% в сравнение с..

публикувано на 27.09.24 в 18:05

Млади писатели се събраха в Монтана

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. В „Празника на книгата“ в Монтана се включиха 20 млади писатели от цялата страна. В шатри, разположение на централния площад „Жеравица“, те представиха..

публикувано на 27.09.24 в 17:01

Обучение на социални работници се проведе във Видин

Обучение на тема "Методи за стимулиране на автономност и самостоятелност при деца и лица" се проведе във Видин . Насочено е към социални работници , каза  Маргарита Сариева от обучаващата организация   MRG Benefits. "Предвид това, че в социалните услуги хората идват понякога по-късно. Родителите понякога имат нужда от консултация..

публикувано на 27.09.24 в 16:28

В Монтана е издадена присъда за купуване на гласове на местния вот

Има осъден за купуване на гласове по време на миналите местни избори в област Монтана. За извънредния вот за парламент на 9 юни пък в Районна прокуратура са заведени 30 преписки. Няма осъдени. От полицията обявиха денонощен телефон за сигнали за предстоящите избори. По време на изборите за депутати за 50-ото Народно събрание в Районна прокуратура –..

публикувано на 27.09.24 в 15:41

АЕЦ "Козлодуй" организира Ден на отворени врати

На 5 октомври 2024 г. (събота) АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за всички желаещи да се запознаят с работата на българската атомна електроцентрала, съобщават от там. По време на проявата посетителите ще могат да видят един от следните обекти – пети блок, шести блок или Пълномащабен симулатор – точно копие на командна зала на шести блок. Желаещите да..

публикувано на 27.09.24 в 15:02

Ученици посетиха Административния съд във Видин

Ден на отворени врати се състоя днес в Административен съд-Видин . Инициативата се проведе в рамките на Международния ден на правото да знам. Институцията беше посетена от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. Те получиха 10 казуса, по които трябваше да дискутират и да определят има ли извършено..

публикувано на 27.09.24 в 14:37

Тодор Деков представя изложба "Красива България" в Монтана

Художникът Тодор Деков ще подреди и зложба-живопис и скулптура „Красива България“ в Регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана . Тя ще включва 35 платна, вдъхновени от български селца и градчета, каза Надежда Огнянова , експерт " Връзки с обществеността" към културната институция: "Художникът, сценограф, карикатурист, плакатист и приятел..

публикувано на 27.09.24 в 14:00