Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Убийство в първа класа" разплита трупата на видинския драматичен театър

| обновено на 19.06.24 в 14:35
Снимка: Драматичен театър "Владимир Трандафилов"

Криминалната комедия "Убийство в първа класа" е новото премиерно заглавие на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" във Видин, което ще бъде представено днес, 19 юни. Поставя я актьорът и режисьор Евгени Будинов, а директорът на театъра Кирил Кирилов влиза в главната роля. И двамата обещават да бъде заплетено и много забавно. 

"Наистина има криминале, близо е до роман на Агата Кристи, но мисля, че повече хумор има вътре. Ако мога да го определя, не като черна, а като криминална комедия, в която публиката да се изненадва на всеки следващ ход, на това, което ще се случи. Аз мислех, че ще е много трудно да се задържи вниманието на публиката в едно купе, в един влак през цялото време, но благодарение на страхотните артисти от трупата на видинския театър, защото през последните 1-2 години явно са се случили много хубави неща в театъра, има много хубава трупа, много свежа, много разнообразна и аз просто се уповавам на това нещо и разчитам на техните качества...", каза Евгени Будинов.

Героите в спектакъла са изключително колоритни. Сред тях има съдии, жени на съдии, жена на кмет и кандидат за депутат, компаньонка и дори бивш затворник. 

Влакът, в който се развива действието, напомня на "мазния" влак, както е известна композицията, пътувала в продължение на десетилетие по линията Видин - София, за да снабдява с провизии софиянци. 

"Общото е, че се срещат най-различни образи и типажи, най-различни видове хора. Разликата е, че той не носи нищо, за да снабдява София с всякакви хранителни стоки и алкохол. Всеки е тръгнал нанякъде по някаква работа и по една случайност се срещат в това купе. Какво всъщност се случва между тези хора и е много любопитно, какъв е изворът на случващото се, трябва публиката да дойде и да види...", каза Кирил Кирилов.

"Убийство в първа класа" ще се случи със специалното участие на актьора Петьо Цеков. Това е неговото завръщане на видинска сцена и изобщо на театралната сцена след повече от 10 години отсъствие. Участват също Кирил Кирилов, Ана Дамянова, Ирина Флорова-Капелова, Десислава Цветкова, Ивайло Симеонов, Фиданка Рангелова и Красимир Рангелов. 

Премиерата на криминалната комедия "Убийство в първа класа" е от 19:00 часа в салона на драматичен театър "Владимир Трандафилов" - Видин. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стари народни песни изучават децата в Ослен Криводол

Занимания по пеене с децата на село Ослен Криводол започна Невена Йовчева. Тя е млад човек, не е местна, но живее в селото втора година. Има педагогическо образование, свири на няколко музикални инструмента и обича народните песни. С децата разучават песни от северняшкия край, сред тях има и автентични песни от селото: "Поканиха ме да..

публикувано на 24.07.24 в 15:00

Във видинския участък на Дунав няма регламентирани плажове

Плажовете по Дунав- в разгара на лятото тази тема вълнува хората, които обичат реката и с разрешение или без, в горещите дни търсят прохлада на брега на Дунав.  Едно от тези места е плажът в Ново село , който привлича хора от различни населени места със своите дадености - широка и удобна пажна ивица, чиста вода. Хората обаче изтъкват и..

публикувано на 24.07.24 в 14:28

Дизайнерка представя уникална колекция във Видин

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  "В последните четири месеца подготвям ревю на тема "Еклектика" - това е съчетание на различни..

обновено на 24.07.24 в 13:58

Опасностите на планината през лятото

Всеки сезон в планината има своите особености и те трябва да се имат предвид. Подценим ли обстановката, можем да пострадаме. Това каза ръководителят на Планинската спасителна служба в Берковица Сергей Рангелов и припомни, че времето в планина се променя много бързо. Затова туристите трябва да са подготвени с необходимата екипировка и да знаят как..

публикувано на 24.07.24 в 13:02

Четвъртокласник от Видин е приет в Софийската математическа гимназия

Четвъртокласникът Иван Пенчов Стоянов от видинското училище "Иван Вазов" е приет в Софийската математическа гимназия. Това е видинското дете, което постигна 99% на IQ тест, проведен в края на април 2023 г. във филиал на международната организация Mensa в Пловдив. Резултатът в „Менса България“ поставя Иван сред елитните 2% от населението на..

публикувано на 23.07.24 в 16:00

Фестивалът "Дунавски вълни"- забавления за малки и големи

За 13-та поредна година в град Видин се провежда фестивалът "Дунавски вълни" . Различното тази година е, че за пръв път работилниците и заниманията се провеждат в парк "Владикина бахча" .  Програмата на фестивала е много разнообразна -  има за всекиго по нещо, за малки и големи. Работилничките по дърворезба, рисуване и..

публикувано на 23.07.24 в 15:44

Над 600 килограма от декар е средният добив на пшеница във Видинско

Приключва жътвата на есенници в област Видин. Добивите са прилични, качеството на зърното е добро. Това каза в "Земята, която ни храни" Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите:  "От 650 до 670 кг. от декар са добивите от пшеница в региона, качеството на зърното е много добро. При ечемика добивите са също между 550 и..

публикувано на 23.07.24 в 15:16