Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Александър Томов: Ходенето на зъболекар не е страшно, ако човек не чака страшния момент

Снимка: Държавен куклен театър Видин

Ходенето на зъболекар не е страшно и неприятно, стига човек да не чака последния момент. Това обясни в "Час при зъболекаря" актьорът от Държавен куклен театър - Видин Александър Томов. Той се върна години назад, за да си спомни своята първа среща със зъболекаря, от която, за разлика от мнозина, няма неприятни спомени.


"Първите ми спомени са, когато бях 2-3-и клас в училище, когато трябваше да ходя в училищния зъболекарски кабинет. Не се страхувах, бях спокоен, както съм си и до ден днешен. Смятам, че зъбите са важна част от хигиената на човека, която трябва да се поддържа. Усмивката е важна част от визията на човека, ние като актьори, било то пред камера или на сцена, е важно зъбите ни да бъдат добре поддържани, да бъдат прекрасни. Моята препоръка към всички малки, млади, възрастни, по-възрастни е да обръщат внимание на зъбите си, по-често да ходят на зъболекар и да не страхуват от тези машинки, които сега като се сетя като спомен отпреди доста, доста години, когато за първи път влязох в зъболекарския кабинет, бях свидетел на някакви много странни уреди. Но пък не е толкова страшно, ако човек не чака страшния и неприятния момент, последния момент. Така че грижете се за зъбите си и ги поддържайте, не се страхувайте от зъболекарите, които са специалисти, професионалисти в тяхната област."






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Феста на диджеите-ветерани започва във Видин

Classic Telegrafa DJ Fest  започва днес във Видин. Тазгодишното издание на фест с диджеите-ветерани е 15-то и ще продължи до11 август. В    продължение на четири вечери ще звучат вечните хитове на 80-те и 90-те години на ХХ век.  Създател на събитието е телевизионният водещ и диджей Васко Громков, който гостува в студиото на Радио Видин...

публикувано на 08.08.24 в 17:50

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин е към своя край

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" скоро ще приключи. Това е един от най-важните инфраструктурни проекти във водоснабдяването в област Видин за последните 40 години. Старите и силно корозирали стоманени тръби на близо 15-километрово трасе са заменени с нови. Линейната част на реконструкцията е..

публикувано на 08.08.24 в 15:50

Празник на малината ще се проведе в Берковския Балкан

Традиционния празник на малината организират през почивните дни в Берковския Балкан. От 9-и до 11 август за посетителите са предвидени множество мероприятия - туристически походи, беседи, музикална програма с много веселие и др. Организатори на празничните дни, които ще се проведат на почивната зона на Ком, са Община Берковица и местното дружество..

публикувано на 08.08.24 в 13:59

Националният отбор по приложно колоездене е на лагер-сбор в Берковица

Берковица е домакин на лагер-сбора на националния отбор по приложно колоездене, който е организиран със съдействието на Общината, Съюза на българските автомобилисти в Монтана и Клуба по приложно колоездене в града. Той се провежда от 5-и до 10 август под ръководството на треньора Цветанка Петкова, която е председател на местната спортна..

публикувано на 08.08.24 в 10:46

В "Музикална зона" на 08 август 2024 слушаме The Golden Project

Джаз формация The Golden Project е създадена през есента на 2010 г. от Тони Златанов и Емил Пехливанов. Стартира като трио, но впоследствие се превръща в квинтет, отворен за гост музиканти. Важна роля в творческия процес играе художникът Дончо Дончев - автор на обложките на двата им албума и илюстратор на песните им. Слушаме композиции от албумите..

публикувано на 08.08.24 в 09:00

"Винтидж култура - колекция порцелан и спомени за отминало време" представят в Берковица

Бурканите за подправки на баба, английски сервиз за чай, старинни дървени столове. Това е само малка част от изложбата "Винтидж култура - колекция порцелан и спомени за отминало време" , която ще бъде представена в Берковица . Организаторът Ивелина Младенова освен страстен колекционер e и творец, а винтидж културата неизменно намира отражение..

публикувано на 07.08.24 в 16:06

Жители на село Периловец искат редовна профилактика от Енергото

Пожар преди седмица засегна четири имота в село Периоловец , община Бойница. Горели са стопански постройки, като напълно са унищожени хамбар и плевня. Местните твърдят, че пожарът е тръгнал от скъсана електрическа жица и настояват малкото селце да бъде включено в графика на енергоснабдителната компания за извършване на профилактика. Подготвят и..

публикувано на 07.08.24 в 15:17