Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров: „Възраждане“ трябва да привлече излъганите от партиите в Монтанско

Снимка: Любо Андреев

Народният представител от „Възраждане“ от Монтана Петър Петров (на снимката в средата) благодари на избирателите, гласували им отново доверие на проведените извънредни парламентарни избори. В област Монтана партията получи 13.06 % от гласовете.


"Тези хора, които се почувстваха излъгани трябва да ги накараме отново да повярват, че "Възраждане" е единствената алтернатива или поне до момента показваме това нещо с последните политически събития. Знаете, ние вчера не отидохме на преговори за съставяне на правителство и няма да подкрепим правителство на коалицията ГЕРБ и ДПС и вероятно някоя от другите парламентарни групи, независимо как го наричат - експертен кабинет, надпартиен кабинет, без значение, ние няма да го подкрепим."


„Възраждане“ е втора политическа сила в община Монтана. В ГЕРБ – СДС продължава ерозията и те имат с 3000 гласа по-малко от миналите избори и за това загубиха втори мандат тук. ДПС има сега 600 гласа повече


"Гласовете за ДПС са изключително в махалите и в някои конкретни села. Така те правят своя резултат, като в областния център те нямат толкова сериозна подкрепа. Тук "Възраждане" е втора политическа сила."


„Възраждане“ губи 800 гласа, което е 1% от изборите миналата година. 


„Не съм доволен от този факт, но ще работим“, допълни Петър Петров.


„Възраждане“ изключи от партията общински съветник от Монтана. Елена Викторова вече не е част от групата в местния парламент. Тя заяви, че през декември е подала заявление за напускане. 


Четирима съветници вкара „Възраждане“ в общински съвет Монтана. Елена Викторова, Александър Димитров, Румен Софрониев и Красимир Илиев. 


„От днес Викторова не е член на „Възраждане“, съобщи още Петър Петров.


"Не участва в работата на групата общински съветници от "Възраждане". Гласува различно от "Възраждане". С други думи гласува за тъй наречените партии на статуквото в унисон с тях, поради което обявяваме, че общинският съветник Елена Викторова е изгонена от групата на "Възраждане", от партията "Възраждане" и вече не е член на "Възраждане"."


Общинският лидер на „Възраждане“ в Монтана Александър Димитров:


"Това предателство ни мотивира нас тримата да работим още по-усърдно в Общинския съвет."


Отговорът на Елена Викторова:


"Няма как да бъде изключен човек, който сам се е отказал още преди 6 месеца. Имах личен разговор и с Петър Петров, и с другите колеги, които са от "Възраждане" и гласувам така, както смятам за нормално и за това, което ще е за благото на нашите съграждани, както и за мен, живееща в този град."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В село Връв отбелязват Деня на река Дунав

Деня на река Дунав ще отбележат в село Връв, община Брегово.  Освен традиционното почистване на брега на реката тази година са предвидени състезание по риболов, рисунки на асфалт, приготвяне на рибена чорба, каза разказа Десислава Джегова - председател на НЧ "Съзнание 1927" - село Връв.  "Тази година решихме да има и по- весела част, в..

публикувано на 29.06.24 в 16:50

Доброволците от Лом без такси за технически и административни услуги

Общинският съвет в Лом прие предложението на кмета Цветан Петров за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината. Промяната е във връзка с Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на..

публикувано на 29.06.24 в 16:37

Видин отбелязва Международния ден на река Дунав

Видин отбелязва 29 юни- Международният ден на река Дунав с фестивал Art Festival "The River“ от 28 юни до 1 юли. На днешния ден – 29 юни, се навършват и 30 години от приемането на конвенцията за опазването на реката. По този повод Община Видин и организаторите на фестивала от Event Masters, подариха на най-малките кукленото представление "Патиланско..

публикувано на 29.06.24 в 16:21

Общинските съветници в Кула разгледаха на заседание 6 точки

Общинските съветници в Кула се събраха на поредното си редовно заседание. Сред по-важните точки, които разгледаха бе предложение, внесено от кмета на общината Владимир Владимиров, относно приемане Програма за намаляване риска от бедствия на Община Кула за периода 2021-2025 година. "Всяка една община, включително Община Кула има такава програма,..

публикувано на 29.06.24 в 16:05

Илияна Йотова: "Малко е да се каже, че Белоградчик е красив град"

Белоградчик отбелязва празника на града на Петровден. Програмата започна с тържествен водосвет. Вече 118 години Белоградчик отбелязва Петровден като свой празник, каза в приветствието си кметът на община Белоградчик Боян Минков: "118 години жителите и гостите на града се събират на "Панаирището", за да отпразнуват този ден. Не може да не..

публикувано на 29.06.24 в 15:29

"Забавно лято" във Вършец за децата

Центърът за подкрепа на личностното развитие в град Вършец с подкрепата на Община Вършец организира забавно лятно училище. То ще стартира от 8 юли и ще продължи до 23 август 2024 година.  Заниманията са целодневни за деца от 6 до 10 години, през делничните дни от седмицата, от 9:00 часа до 17:00 часа.  За да запишете детето си, е необходимо да..

публикувано на 29.06.24 в 14:20

Книга за народните лечители представиха в мездренското село Зверино

Доц. д-р Йорданка Манкова- етнограф и фолклорист, един от най - добрите изследователи на Врачански регион, представи книгата си "Цер и лек да намериш" в НЧ "Факел-1926" в село Зверино, община Мездра. Книгата е посветена на народните лечители и призванието им да служат в името на човешкото здраве, като писателката е обхванала Врачанския регион, а..

публикувано на 29.06.24 в 12:03