Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелостници във Видин получиха дипломите си

Дипломиране ГПЧЕ и СУ " Цар Симеон Велики" Видин
Снимка: Радио Видин


Две училища във Видин изпратиха днес своите зрелостници. С тържествени церемонии бяха раздадени дипломите на дванадесетокласниците от Гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" и Средно училище "Цар Симеон Велики". Учениците поставиха финален етап от завършването на средното си образование, като се представиха успешно на зрелостните изпити. 
Общо 33 са отличните оценки за випуск 2024 в езиковата гимназия, като 24-ма ученици са с отличен резултат на матурите, а 5-ма от тях са с пълни шестици и по двата предмета. Директорът Боянка Никова поздрави зрелостниците и им пожела на добър час: 
"Днес сме се събрали, за да отпразнуваме заедно вашето дипломиране. Едно ново начало за вас и един значим момент в живота ви. Поздравявам ви от сърце за вашите успехи, за усилията и труда, който вложихте през тези пет години. С резултатите си вие доказахте, че сте способни млади хора, които поемат по своя път към бъдещето, с нови надежди и мечти и ние се гордеем с вас! Поздравления за постигнатите резултати, с които вие защитихте името на училището и оправдахте доверието както на вашите учители, така и на вашите родители..."
С добри чувства и благодарност класната стая напуска днес и Михаела Михайлова, която получи две шестици на матурите по Български език и литература и Френски език. Тя сподели, че емоциите са много, защото осъзнава, че това е последният ѝ ден в училището. 
"Благодарна съм за всичко, което са ми дали учителите в гимназията. Аз винаги съм смятала, че дипломирането е най-важният ден и на него трябва да се обърне най-много внимание след баловете, изпращането и т. н. Смятам, че в този ден ние осъзнаваме, че сме приключили и това е последната крачка от училище... Избрах френски, защото смятам, че английският колкото и да е полезен, вече не е единственият важен език в света, за да се развиваме професионално трябва да знаем повече езици. Приета съм в Американския университет в Благоевград..."
Упоритостта и постоянството според Михаела Михайлова стоят в основата на успеха. 
Днес своите зрелостници изпрати и Средно училище "Цар Симеон Велики". В прощалното си слово директорът Ирена Гъркова призова зрелостниците да не спират да се учат:
"Не се страхувайте да знаете... Бъдете мъдри, бъдете добри, бъдете търсещи и можещи!"
Биляна, Николай и Ивана са сред отличниците от Випуск-2024 в СУ "Цар Симеон Велики". Пред Елизабет Христова те споделиха, че ще продължат да се занимават с това, което им е интересно.
"И на двете матури се справих отлично, като по български ми е пълна шестица, което е голяма радост за мен... Насочил съм се по-скоро към сферата на финансите и икономиката и мисля да кандидатствам в УНСС, но винаги спортът ще бъде с мен до края на живота ми и мисля да продължа да се занимавам с този спорт и в София, като отида студент... Решила съм да следвам "Психология" в Нов български университет...", коментираха зрелостниците.
Повече може да научите от звуковия файл. 
 

По публикацията работи: Елизабет Христова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Романът "Шлеп в пустинята" отвежда към суровата реалност

„Шлеп в пустинята“ на Людмил Тодоров е толкова кратък, че ти се струва неоправдано претенциозно да бъде наречен роман. Само 152 страници, но пък 152 страници сурова реалност, в която никой от нас не си признава, че живее ежедневно! Когато обаче започнеш да го четеш, неусетно започва да ти се струва прекалено тривиално, почти грубо да го наречеш..

публикувано на 27.09.24 в 17:20

Видинското читалище „Цвят” отваря врати за посетители

Традиционно в първия ден на октомври от десетилетия читалище „Цвят” открива новата си учебна и творческа година. На този ден входът ще е отворен за всички, които желаят да станат съпричастни към работата и постиженията на възпитаниците на школи и състави и на техните преподаватели, съобщават от културното средище.  Информационният ден на отворените..

публикувано на 27.09.24 в 15:57

Видин ще е домакин на фестивала "Здравей, Здраве"

Седмото издание на фестивала "Здравей, Здраве" ще се проведе във Видин . Той ще се състои тази събота, 28 септември, в Културен център "Жул Паскин".  "Пристъпваме към утрешното събитие, заредени с позитивизъм, с желание да помогнем на повече хора да усетят и да разберат себе си на първо място, а оттам ще започне и нов живот за тях", каза за Радио..

публикувано на 27.09.24 в 15:55

Георги Кузманов - библиотекарят с интересно хоби

В "Професия хоби" днес ви срещаме Георги Кузманов от Видин . Той работи като библиотекар, но хобито му е доста нетрадиционно. Георги се разтоварва като пише текстове за рап песни, а също така и рапира. В рап средите се представя с артистичния псевдоним "Субекта". С помощта на негов близък приятел, който прави музиката, имат издадени..

публикувано на 27.09.24 в 14:59

Владимирово - селото, където традициите срещат надеждата за бъдещето

Гостуваме в село Владимирово - място с дълбоки исторически корени и силен дух. Владимирово е едно кътче, което пази духа на традициите, но също така гледа към бъдещето. Намира в община Бойчиновци . Селото е голямо и има много млади хора. Цветелин Михайлов е кмет на Владимирово само от няколко месеца, но има амбицията да облагороди и развие..

публикувано на 27.09.24 в 11:45

Виктория Топалска представя книгата "По(д)правки" във Видин

Предстои представянето на втората книга на Виктория Топалска . Изданието включва разкази, вдъхновени от живота и носи името "По(д)правки" . Виктория Топалска разказа подробности: "Книга, доста по-различна от първата... Първата ми книга е стихосбирка... Тотално съм се насочила на друго място, сега в момента, защото съм..

публикувано на 27.09.24 в 11:09

Десислава Петрова: Добивите от жито не компенсират ниските изкупни цени

В края на старата стопанска година и началото на новата, в "Земята, която ни храни" се срещаме с Десислава Петрова . Тя е от Видин, ври и кипи в зърнопроизводството повече от 15 години, но с подобна суша се сблъсква за първи път:  "Не може да се каже, че отиващата си стопанска година е благоприятна за нас. Добивите са изключително ниски.....

публикувано на 26.09.24 в 16:39