Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линия на градския транспорт във Враца спира заради ремонт

Снимка: Жоро Александров

Спират една от линиите на обществения превозвач във Враца заради ремонтни дейности, съобщиха от общинската управа.

Поради полагане на основния пласт асфалт на пътя между квартал „Кулата" и село Нефела, в периода от 5 юли /петък/ до 6 юли /събота/ включително - няма да се изпълняват  курсовете по Линия №7 на градския транспорт.

Маршрутното разписание ще се изпълнява по график от 7 юли /неделя/, уверяват от общинската управа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Възрастен шофьор опита да подкупи полицаи във Врачанско

Бързо полицейско производство за предлагане на подкуп на длъжностно лице е образувано срещу 84-годишен шофьор от врачанското село Горна Митрополия. Пътни полицаи са спрели за проверка лек автомобил, управляван от в ъзрастния човек вчера, 4 юли, малко след 11:00 часа в село Малорад . Той хвърлил банкнота в полицейската кола с цел да не бъдат..

публикувано на 05.07.24 в 10:51

Бели извор посреща фолклорния фестивал "Бели нощи"

Във врачанското село Бели извор се стягат за предното издание на фолклорния фестивал „Бели нощи".  Тазгодишното издание на събитието ще е между 11 и 13 юли.  Всички концерти ще са откритата сцена пред кметството, което е основният организатор на проявата.  Веселбата ще започва от 20 часа. На 11 юли за доброто настроение ще се погрижи Оркестър..

публикувано на 05.07.24 в 08:31

Седмокласниците от Монтана с по-добри резултати на НВО-то

По-високи резултати на изпита по математика от миналата година са постигнали седмокласниците от област Монтана на националното външно оценяване. Резултатите по български език и литература се запазват. Седмокласниците в Монтанско са повиши резултатите си от миналата година по математика.  На външното оценяване са се явили 876 ученици, като са..

публикувано на 05.07.24 в 08:07

Новият областен управител на Монтана получи статуетката "Дон Кихот"

Статуетката "Дон Кихот" получи новият областен управител на Монтана. Калин Хайтов поема длъжността на губернатор, а негов нов заместник е Ивайло Сотиров Статуетката се препредава между областните управители на Монтана повече от 10 години.  Ивайло Антонов напуска поста губернатор и я връчи на досегашния си заместник Калин Хайтов, който бе назначен..

публикувано на 05.07.24 в 07:27

Снимката на 4 юли 2024 година

Затвореното  пътно платно  на видинския булевард "Панония" до Районната здравноосигурителна каса продължава да затруднява придвижването в града.  Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин е отличен с най-високата професионална награда "Почетен знак на МВР-І степен".  81..

публикувано на 04.07.24 в 18:00

В Камено поле търсят помощ за семейство, чийто дом изгоря

Във врачанското село Камено поле започнаха дарителска кампания в подкрепа на семейство възрастни хора и двете им внучета, чийто дом изгоря при пожар. Огънят е избухнал на 20 юни от късо съединение в стопанска постройка в двора им, каза кметът Цветелина Ботева . „Беше ми сигнализирано, че в края на селото възниква пожар. За лош късмет..

публикувано на 04.07.24 в 16:42

Школа по пеене обучава деца в село Ослен Криводол

Школа по пеене за деца се сформира към читалището в мездренското село Ослен Криводол .  Заниманията се водят от Невена Йончева - педагог, която свири и на различни инструменти. По време на първия урок учителят запозна децата с фолклорните области в България, със звученето на различни музикални инструменти, направи с тях упражнения за ритъм и..

публикувано на 04.07.24 в 15:41