Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неработещ светофар затруднява пешеходци във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Близо месец не работят част от светофарите за пешеходци на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Широка" във Видин. Това сигнализираха слушатели на Радио Видин и коментираха, че по този начин се създават предпоставки за инциденти с пресичащите улица "Широка" пешеходци. Проверка на място показа, че на кръстовището има и други проблеми, както и на това до общинския пазар. 

"Това е задача, която трябва да свършат отговорните институции. Не е нужно да се случват някакви пътнотранспортни произшествия, за да се взима отношение, а за съжаление в много случаи е така... Тези, които са покрай полицията, са добре. Според мен много бързо свършват минутите на "Ботева" и на "Широка". Би трябвало да оставят малко повече време, защото има и възрастни хора, те докато тръгнат до половината то е червено. И бордюрите за количките за майките не са удобни... Тук (на кръстовището на пазара - бел.ред.) не са особено видими (светлините на светофара за пешеходците - бел.ред.) от обратната страна, а на "Широка" не работеха онзи ден", казаха пешеходци, преминаващи през двете кръстовища.

Снимка: Радио Видин

До дни ще бъде отстранен проблемът с неработещите пешеходни светофари. До края на годината се планира да бъдат подменени светофарните уредби на две кръстовища в града, едно от които е това до общинския пазар. Това обясни началникът на отдел "Устройство на територията" в Община Видин Румен Лилов.

"За поддръжката на светофарите в град Видин отговаря Община Видин... Констатирали сме проблема от какво естество е на този светофар. Оказа се, че проблемът е в електрониката. В момента работим по този въпрос за отстраняването на проблема и предполагам, че в срок от няколко дни ще бъде отстранен и светофарът ще заработи отново. По отношение на останалите светофари в града в капиталовата програма за 2024 година сме заложили подмяна на две светофарни уредби. едната светофарна уредба е на кръстовището на улиците "Цар Симеон Велики" и улица "Широка", а другата светофарна уредба е на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Гео Милев"." 

Кога ще бъде подобрено състоянието на светофарите, ще следим темата и ще ви информираме. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Той идва - "Фантом"-а на Стив Кавана

Романът „Фантом“ на писателя Стив Кавана е от онези, които трябва да започваш с възможно най-малко предварителна информация. Това гарантира не просто интересна история, а истинско шеметно приключение като спускане с екстремно влакче. Той е от романите, в които никога нищо не е сигурно, най-малко пък краят. Тъкмо си мислите, че вече..

публикувано на 19.07.24 в 17:05

Колекцията от малки колички на Гинчо Илиев

В "Професия хоби" днес ви срещаме с Гинчо Илиев , който по професия е шофьор. Хобито му може да се каже, че до голяма степен има нещо общо и с неговата професия, тъй като той е запален колекционер на колички още от ранна детска възраст.  Колекцията му е впечатляваща, в нея може да се видят уникални "находки", както самият той ги..

публикувано на 19.07.24 в 16:30

Симона и любовта ѝ към животните

Симона Момчилова обича животните . Показателно за това са домашните ѝ любимци - котка с четири котенца, и три кучета - пекинез, чау-чау и чаровната Бела.  "На четири години е пекинезът Дейзи . Четири години ни дарява с безусловна любов. Тя е с епилепсия. Купих я и със счупено ребро, и други заболявания. Грижим се за нея, а тя ни дарява с..

публикувано на 19.07.24 в 15:15

Международен етнофестивал за хора със специални потребности се проведе в Майор Узуново

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" . В края на юни във видинското село Майор Узуново се състоя IX-ият Международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" . През настоящия месец пък деца и възрастни, които посещават двата центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондацията,..

публикувано на 19.07.24 в 14:30
Съборът на Кадъ боаз се открива утре

Започва международният събор на прохода Кадъ Боаз

Международният събор на прохода Кадъ Боаз започна днес, 19 юли и ще продължи до 21 юли. Границата със Сърбия ще бъде отворена и през трите дни. Официалното откриване ще бъде в събота, от 10.00 часа в българската част. "Поканили сме посланика на България в Сърбия, сръбския посланик в България. Не са потвърдили засега,..

публикувано на 19.07.24 в 11:56

От мечта до реалност: Петя и Мими с успешна пекарна във Вършец

Днес ви срещаме с две сестри, близначки, които са родом от Вършец - Петя Иванова и Мирослава Янчева . Преди 15 години Петя заминава със съпруга си за Великобритания, където се занимават с най-различни неща. Едно от тях е и сладкарството. Петя не е сладкар по професия, но повече от 24 години прави сладкиши и печива. След като дълго време обмисляли..

публикувано на 18.07.24 в 17:00

Във Видин организират 30-о изкачване на връх Миджур

Видинското туристическо дружество "Бонония" организира масово изкачване на връх Миджур в първата събота на август. Видинският еколог и фотограф Богомил Петров традиционно всяка година участва в изкачването, на върха организира конкурси и поставя фотоизложба. Спомня си, че за първи път организирано изкачване на върха прави група от Белоградчик:..

публикувано на 18.07.24 в 16:45