Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предлагат изграждането на магазин и пазар на мястото на закрития басейн във Видин

2
Снимка: Архив на Радио ВИДИН

Приключи процедурата за промяна на предназначението на имота, където беше недовършеният строеж на закрит плувен басейн във Видин. Това стана ясно на обществено обсъждане за терена, което се проведе във Видин. С проекта за Общ устройствен план се предвижда промяната на устройствената зона „Транспорт и комуникации“  и „Жилищна зона с преобладаващи малка височина, плътност и интензивност“ в територия с ново предназначение „За обществено обслужване“.


Община Видин, като собственик на двата съседни имота, има инвестиционно намерение да разшири съществуващата зона и да образува с последващ подробен устройствен план два нови урегулирани имота за обществено обслужване и общински пазар, както и увеличаване на местата за паркиране.


След днешното обсъждане предстои да бъде внесено предложение от кмета на Община Видин до Общинския съвет за разглеждане от постоянните комисии и за вземане на решение. Какво ще се случи с този терен обясни арх. Галина Антова, проектант на устройствения план на имота:


"Единият имот е паркинг, а другият е бил предвиден за строителство на спортно съоръжение. Това е теренът на бившия строящ се закрит басейн, който е разрушен... В тази зона се образуват два нови урегулирани поземлени имота. Единият е за изграждане на покрит пазар, а другият за търговски обект - магазин и той ще бъде продаден след решение на Общинския съвет... В терена, предвиден за общински пазар, се предвижда изграждането на навес, под който ще бъдат разположени 120 маси за търговия, с една средна зона за почивка с пейки и чешма. В дъното на навеса на пазара ще се изгради една двуетажна сграда. На първия етаж ще бъде хладилна зала, в която ще се продават хранителни продукти, които могат бързо да се развалят - яйца, месо и млечни продукти от производители. Ще има и тоалетни... Другият имот, който е предвиден за продажба, също се оформя с паркинг и реално ще бъдат изградени два нови обекта... Първо изменението на Общия устройствен план ще бъде гласувано в Общинския съвет. След това ще бъде процедиран Подробният устройствен план и след одобряването му ще влезе за решение на Общинския съвет за изграждане и продажба...", обясни арх. Галина Антова.

На обсъждането присъстваха Десислава Евгениева, главен архитект на Община Видин, архитект Галина Антова, Деница Александрова, младши експерт „Геодезия и кадастър“ и общински съветници.

Цялото интервю с арх. Антова можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Красимир Каменов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 10 септември 2024 година

Приключиха ремонтно-строителните дейности в  Центъра за високи постижения  към Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин.  На 95% са оборудвани кабинетите и със старта на учебната година учениците ще могат да провеждат занятия в новия център, каза заместник- директорът на учебното заведение Десислава Цокова. Кметът на община..

публикувано на 10.09.24 в 18:00

Белоградчик се включва в инициативата "Да изчистим България заедно"

В кампанията "Да изчистим България заедно" се включва и град Белоградчик . Инициативата цели да обедини усилията на жителите за по-чист и приветлив град.  "Чистотата на града ни зависи от всички нас и всичко започва с една малка стъпка", каза кметът на Белоградчик Боян Минков : "Община Белоградчик за поредна година се включва в инициативата..

публикувано на 10.09.24 в 17:11

Северна промишлена зона във Видин ще остане без вода заради ремонт

Заради строително-монтажни работи и връзка между новоизграден и съществуващ водопровод водоподаването в Северна промишлена зона във Видин ще бъде прекъснато утре, на 11 септември, от 09:00 часа до 21:00 часа на 12 септември. Ремонтът включва и монтаж на спирателни кранове за подобряване на водоснабдяването в района.

публикувано на 10.09.24 в 15:56
Снимката е илюстративна

Започва прилагането на новите вариантни ваксини срещу COVID-19

От утре, 11 септември, стартира имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон, съобщиха от Министерството на здравеопазването. В страната са доставени близо 85 хиляди дози, които са разпределени към регионалните здравни инспекции и общопрактикуващите лекари. Ваксините ще се поставят безплатно, като при необходимост ще се..

публикувано на 10.09.24 в 15:50

Двама са кандидатите за кмет на Габровница

Двама кандидати ще се борят за кметското място в монтанското село Габровница . Изборите са на 20 октомври. Местна коалиция и „Партия на зелените“ се регистрираха за участие на изборите за кмет на село Габровница. Общинската избирателна комисия (ОИК) в Монтана реши да регистрира с наименованието в бюлетината МК „ГЕРБ (СДС и БНД)”. Другата..

публикувано на 10.09.24 в 15:16

Врачанският театър продължава традицията с детските постановки всяка събота

Драматично-куклен театър-Враца продължава утвърдената си традиция да радва децата с вълнуващи постановки всяка събота, съобщават от културната институция. Представленията се играят в Куклена зала. Тази събота,14 септември, малките зрители и техните родители ще могат да гледат новата постановка в репертоара на театъра -..

публикувано на 10.09.24 в 15:03

Кампанията "Детство мое" ще забавлява деца в Монтана

Здравословни дейности на открито и различни игри включва тазгодишното издание на кампанията "Дигитална хигиена" . Инициативата тази година се разраства и ще се проведе в три града - Враца , Монтана и Благоевград , обясни Сергей Георгиев от "Active kids"- Монтана, които са едни от участниците: "Канят нас да организираме спортните игри...

публикувано на 10.09.24 в 14:40