Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Снимка: Фейсбук Ком Берковица

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига.

Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания.

Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също уважи футболистите и им пожела успешен сезон.

Старши треньорът Венци Иванов изведе на първото занимание 26 футболисти.

Към досегашните опитни футболисти се присъединяват:

Кристиян Георгиев - Вратар, Алекс Петров, Ивайло Тодоров, Кристиян Албертов, Радослав Георгиев, Денис Димитров и Борил Григоров. Скоро към състава се очаква да се присъедини и Десислав Андреев, който ще се завърне от Норвегия, за да подсили състава за "Северозападната трета лига"

Ръководството ще разчита и няколко момчета от юношите на "Ком": Митко Паунов, Георги Страхилов, Петър Цанов, Георги Михайлов и Христо Янакиев - родени 2007 г., Браян Бинков - роден 2008 г. и Роберто Иванчов - роден 2009 г. Клубът винаги е залагал на това да се дава път и възможност за развитие на местни млади футболисти, като трябва да се отбележи също, че 80% от състава е съставен от момчета родени след 2001 година.

Лятната селекция остава отворена, като все още се търсят футболисти на определени позиции.

По време на лятната подготовка ФК "КОМ" ще изиграе 6 контролни срещи. Първата от тях е на 17 юли, срещу отбора на ФК "Монтана".

Отборът получи промоция за директно влизане в Северозападна Трета лига след като в края на сезона завършиха на първо място в "А" областна група с 55 точки.

Ето какво каза за Радио Видин президентът на клуба Асен Стефанов: 


"... Трябваше да се надгради като играчи, това е ясно, но общо взето бяхме готови. Просто доста беше трудно да окомплектоваме нещата от финансово естество... Благодарение на спонсора г-н Калин Статков и община Берковица успяхме ... да понапаснем нещата и за сега нещата са подсигурени от финансова гледна точка... Момчетата са ентусиазирани тъй като са предимно млади момчета, 90 % от селекцията е от момчета, които са били юноши, даже някои не са завършили с юношеския футбол, но са доста така напреднали като качества за да се опитат да се хвърлят в дълбокото... Целите и амбициите с този млад състав са определено утвърждаване в тази група, за нас като отбор и да произведем поне 3, 4 момчета, които да играят професионален футбол... "




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят и треньор във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

Вършец е домакин на състезание по планинско бягане

Вършец ще бъде домакин в неделния ден на кръг от националния шампионат по планинско бягане. Заявка са потвърдили над 160 участници. За първи път ще се проведе маратонска дисциплина от 50 км. Лекоатлетите ще бягат до връх Тодорини кукли, ще продължат по билото на Стара планина. В него ще се пуснат 40 атлети.  За втора поредна година Вършец..

публикувано на 13.07.24 в 17:20

"Ботев" смени "Монтана" с израелци в контролите

Броени часове след като отмени контролата си срещу Монтана, в която щеше да представи лятната си селекция, врачанският "Ботев" посочи причината за това – провеждането на спаринг срещу друг отбор. Днес /13 юли/ тимът на Тодор Янчев ще премери сили с израелския първодивизионен отбор на "Бейтар" /Йерусалим/. Спарингът ще е в събота от 18:00 часа на..

публикувано на 13.07.24 в 16:10

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20