Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Димитрова: Естествените материи, цветове и свободните кройки са подходящи това лято

| Интервю
Снимка: Колаж на Радио ВИДИН



С настъпването на летния сезон няма как да не поговорим за модните тенденции. Всяка година те ни предлагат свежи и ярки решения, които да отразят топлината и веселото настроение на този период от годината. 

Летните цветове през тази година са вдъхновени от природата и ярките нюанси, които създават усещане за лекота и жизнерадост. Сред най-популярните цветове е жълтото, няма как без жълто. Това е най-слънчевият цвят и той е идеален за летния гардероб, като носи усещане за радост и енергия. Друг нюанс за лятото тази година е тюркоазено синьото. То напомня за морските вълни и носи свежест и спокойствие. Пастелните тонове също са доста подходящи - светлите розови, ментови и лавандулови нюанси са перфектни за по-нежни и романтични визии. Също така и неоновите цветове са доста актуални. Те са за по-смелите. Неоновите цветове като ярко зелено и флуоресцентно оранжево могат да добавят динамика към всяка визия

Няма как да не поговорим и за летните материи, защото изборът им е от съществено значение през топлите месеци, когато комфортът е на първо място. 

Ето някои от най-подходящите материи за лятото: памук - естествена, дишаща материя, която е мека на допир и идеална за горещите дни; ленът, известен със своята лекота и прохлада, той е перфектен за летни ризи и панталони; вискозата - лека материя и придава женственост и елегантност на дрехите; коприната - луксозна и прохладна, идеална за вечерни събития и официални поводи.  

Тези съвети и още получихме от имиджовия консултант Румяна Димитрова:

"Тенденциите тази година са да заложим на естествените материали като памук, лен. Откъм кройки - тези дългите рокли, които са по тялото, които да покажат нашата красива фигура, ако имаме съответно нужда да издължим крака и да изглеждаме по-високи. Можем да ги съчетаем със сандал на висок ток и в телесен цвят. Така ние ще изпъкнем нашата фигура с тази красива рокля, която може да бъде в естествени материи и съответно да бъде в красиви цветове, по-ярки. Огледах се по магазините и видях, че има цветове в лимонено жълто, розово и разбира се цветът на годината - прасковен мъх, има много такива колекции и дрехи в този цвят. Също така можем да заложим на ярките цветове." 

Друга важна част от нашите дрехи, освен цветовете и материите, са кройките. Защото кройките на летните дрехи трябва да осигуряват свобода на движение и комфорт, като същевременно подчертават фигурата. Някои от най-популярните кройки този сезон са свободните рокли и разкроени поли, които имат ефирни силуети и са идеални за топлите дни. Шортите с висока талия са не само модерни това лято, но и са изключително удобни и подходящи за различни поводи. Както и костюмите от две части - комплекти от къси панталони и топове, които са перфектни за стилен и координиран летен аутфит.

"Това, което се наблюдава е, че панталон, който е до средата на прасеца и е по тялото е много актуален. И съответно спортният стил също можем да го съчетаем с този панталон. Той може да бъде на райе, за да използваме пак оптическата измама и да издължим своя крак. Полата, която е по тялото и е тип "молив", тя също е много актуална и полите, които са дълги до земята, са винаги актуални", съветва Румяна Димитрова.

Други актуални модели това лято са макси полите. Те са идеални за по-нежни и романтични визии, като същевременно предлагат комфорт.

Летните тенденции за обувките през 2024 година включват разнообразие от стилове и цветове, които са подходящи както за ежедневието, така и за специални поводи. 

Знаем, че удобството е на първо място, дори и понякога да не е много красиво с удобни обувки, но пък модата е на наша страна, защото кецовете остават актуални и това лято. Като естествено тук говорим за по-леки и прохладни кецове. Но има и един аксесоар, който може съвсем спокойно да го слагаме, където си поискаме, а именно - шалът, който да допълни нашата визия. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Червен индекс за пожари, расте рискът за възникването им

Трети ден за цялата страна е обявен оранжев код за високи температури , които на места се очаква да надхвърлят 40 градуса. За утре остава в сила същото предупреждение. Високите температури и засушаването увеличават риска и всяко невнимание може да доведе до запалване, което да застраши живота и здравето на хората, както и да нанесе сериозни щети на..

публикувано на 15.07.24 в 16:55

Двойки с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за финансова помощ от Община Видин

Община Видин започва от днес, 15 юли, втория прием на заявления за финансово подпомагане на изследвания и процедури при лечението на двойки с репродуктивни проблеми . 20 000 лева са предвидени тази година за подпомагане на 10 двойки, каза заместник-кметът Борислава Борисова :  "С първия прием от началото на годината Общината финансира 8..

публикувано на 15.07.24 в 16:32

Магическите аудио приказки - новата колекционерска лудост

Днес ще ви разкажем за една нова мода сред родителите на малки деца. Става въпрос за Магическите аудио приказки. За хората, които за пръв път чуват за тях, накратко - това са книжка и фигура на приказен Дисни герой. Приказката може да се чете, но понеже живеем в ерата на новите технологии и дигитализация, фигурката може да бъде сложена върху..

публикувано на 15.07.24 в 14:30

Започна записването на приетите в 8-и клас ученици

Записването в Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин започна тази сутрин в 8:00 часа и се извършва в сградата на училището. Ръководен екип съдейства на децата и техните родители за бързото и безпроблемно попълване на документите.  В рамките на работния ден ще бъдат записани само учениците, класирали се на първия етап..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Художничка подрежда дебютна изложба във Видин

Нова самостоятелна изложба представя в Художествена галерия "Никола Петров" във Видин уредникът там Катерина Дюлгерова . Експозицията е наречена "Пречистване" . Основен мотив в творбите на художничката е водата, като една от стихиите и първичен елемент, която носи памет, и е свързвана с чудодейства, смисли и метафори.  Катерина..

публикувано на 15.07.24 в 12:00

В „Музикална зона“ слушаме песни за летни коктейли и други разхладителни напитки

   В разгара на лято‘ 2024 сме, жегите се стовариха отгоре ни ;) Не, че се оплакваме, но би било добре да има малко повечe прохлада … А кои са първите неща, за които се сещаме, като чуем "лято"? Може би море, плаж, бански, диня, мента, цаца (и бира, може би?), морски дарове, дълги дни, весели нощи и задължителните към тях летни коктейли!..

публикувано на 15.07.24 в 09:00

"Неделник" от 14 юли 2024 година

Отново сме заедно. "Неделник" е тук. За начало преглеждам ретро вестниците. След това, ще се потопим в темата за българската техника, защото нова книга посветена на българската техника издаде изследователя Антон Оруш.  През 2019 и 2020 г. излизат две издания на неговата ,"Голяма книга за българската техника", а през тази - новата му книга..

публикувано на 14.07.24 в 14:28