Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъвремениха част от реквизита на Музеен комплекс - Берковица

Снимка: Петя Генова

Завършиха дейностите по осъвременяване на част от музейния реквизит в постоянните експозиции на Музеен комплекс - Берковица. Това съобщи директорът на комплекса Станислава Витанова и посочи някои от изпълнените дейности.

"Става въпрос за три от нашите обекти - това са къща музей "Иван Вазов", Градска художествена галерия и Етнографския музей. Благодарение на този проект, ние успяхме да закупим стъклени витрини, подиуми и манекени за Етнографския музей, рамкираха се 34 броя картини, както и оборудвахме със 100 броя системи за окачване на картини и акварели в Градска художествена галерия. Осигури се и по-добро осветление с нови енергоспестяващи осветителни тела."

Изпълнените дейности дават възможност за по-добро представяне на културните ценности. Обновяването е на стойност 28 000 лева, осигурени от Министерството на културата. Изпълнено е в партньорство с Община Берковица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 юли 2024 година

До събота продължава фестивалът Дунавски вълни в парк "Владикина Бахча". Днес децата се радваха на улично шоу "Цветя на кокили" и Музикално приключение.  Спонтанен протест срещу тежкотоварния трафик през "Петрохан" затвори за час тази сутрин старопланинския проход.                     От днес,  25 юли, с един час се увеличава..

публикувано на 25.07.24 в 18:10

Патриарх Даниил ще уважи празника на Вършец

За първи път в историята на курортния град български патриарх ще присъства на официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".  На 2 август Негово Светейшество Патриарх Даниил ще бъде посрещнат в града при храм "Свети Георги Победоносец" от 18:00 часа. Всички граждани, ще могат да получат благословията на патриарха.  В..

публикувано на 25.07.24 в 16:45

Сладка изненада за посетителите на крепостта Баба Вида

С локумчета, обозначени с бранда на Регионален исторически музей Видин, посрещат от днес посетителите на крепостта "Баба Вида". За инициативата съобщи директорът на музея Христина Кирилова:   "Решихме да зарадваме хората, които посещават средновековната крепост- един от най-посещаваните ни обекти ... " Върху опаковката на захарните изделия са..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Училище за бъдещи родители ще се проведе във видинската болница

Училище за бъдещи родители ще се проведе тази събота в МБАЛ "Света Петка" във Видин. Инициативата е на д-р Сияна Йотова, която отскоро е част от екипа на Акушеро-гинекологичното отделение.  "Лекар специализант съм в момента към болница "Шейново" в София, втора година. Към видинското отделение по акушерство и гинекология се присъединих есента..

публикувано на 25.07.24 в 16:15

Наказаха с глоба баща за побой над детето си в Гложене

С наложено наказание глоба в размер на 500 лева приключи делото на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, срещу родител, обвинен за извършено от него в условията на домашно насилие престъпление.  На 16.01.2024 г. в дома си в село Гложене мъжът е нанесъл удари с ръце, дървен прът и пластмасова тръба в областта на главата и..

публикувано на 25.07.24 в 15:56

Курсисти освежават пазара в Кула

20 безработни лица от община Кула ще получат професионална квалификация по проект "Хоризонти 9" от Националния план за действие по заетостта през 2024 година. Това съобщиха от общинската администрация. Обучението стартира на 24 юни и ще продължи до 15 август, след което  успешно завършилите ще получат свидетелство за професионална квалификация по..

публикувано на 25.07.24 в 14:02

До края на юли се декларират и плащат данъци за второто тримесечие на годината

На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път Декларация за второто тримесечие на 2024 година. Това е последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета.  Физическите лица, които..

публикувано на 25.07.24 в 13:16