Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътници пострадаха при катастрофа между Расово и Пишурка

Снимка: Радио ВИДИН

Пътници от лек автомобил са пострадали при ПТП между два леки автомобила на път II-81 между селата Расово и Пишурка. Сигналът за произшествието постъпил в Районно управление Лом на 28.07.2024 г. около 06,40 часа сутринта. При проверка  екип на РУ Лом установил, че са катастрофирали лек автомобил, фирмена собственост, с водач на 66 г. от село Расово, и лек автомобил, управляван от водач на 32 г. от гр. Лом.
Изяснено е, че около 06,45 часа. лекият автомобил предприел завой наляво, за да навлезе на друг път, при което бил блъснат от другия автомобил, който в този момент започнал да го изпреварва. 

При катастрофата са нанесени значителни материални щети и по двата автомобила. Пострадала е жена на 53 г., която е получила средна телесна повреда. Други четирима пътници са получили охлузни рани и след преглед са освободени за домашно лечение. 

На двамата водачи са направени проби за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кампания за безплатни изследвания за хепатит Б и С провеждат във Видин

Регионална здравна инспекция /РЗИ/ Видин организира кампания за безплатни изследвания за хепатит Б и С на желаещи лица. Изследванията ще се проведат в периода от днес, 29 юли, до 2 август,  петък в сградата на РЗИ - Видин в работното време на инспекцията. Кампанията е във Връзка със Световния ден за борба с хепатита, който отбелязваме на 28 юли...

публикувано на 29.07.24 в 14:43

Над 8000 заявления за помощи за отопление са подадени в област Видин

Продължава приемът на Заявления-деклереции за отпускане на целева помощ за отопление. Документи се приемат до 31 октомври, каза директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" във Видин, Венцислав Боянов: "Към момента има подадени 8032 заявления за област Видин. От тях заповеди за отпускане са издадени на 4107 лица и семейства, заповедите..

публикувано на 29.07.24 в 14:37

Два пожара горяха в село Воднянци

На четири сигнала за пожари в областния град са реагирали видинските огнеборци през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР-Видин. Гасени са запалени сухи треви и отпадъци, няма материални щети.   В съботния ден  след постъпил сигнал в 12.27 часа, огнеборците гасили пожар в частен имот в с. Воднянци . Пламъците унищожили 30 кв.м от..

публикувано на 29.07.24 в 11:49

Деца от Вършец ще нарисуват най-дългата рисунка на асфалт

Най-дългата рисунка на асфалт в област Монтана  ще нарисуват децата от Вършец следващата неделя. В три последователни дни ще се проведе Фестивал на забавленията, като част от проявите, посветени на „Празника на курорта, минералната вода и Балкана" За първи път, по повод „Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец, се..

публикувано на 29.07.24 в 11:33

Международният фолклорен фестивал "Балканът пее и танцува" отново на берковска сцена

След няколкогодишно прекъсване НЧ „Иван Вазов 1872" и Община Берковица възстановяват Международният фолклорен фестивал „Балканът пее и танцува".  Той ще се проведе на 7 и 8 септември 2024 г. като част от програмата за празника на Берковица. Целта на фолклорния фестивал е да възроди своя облик на достоен пазител на българското нематериално..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

Видинчанин е задържан за притежание на наркотици

32-годишен видинчанин е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици, съобщават от полицията във Видин . Мъжът бил спрян за проверка пред вход на жилищен блок в к-с „Крум Бъчваров“.  При извършен личен обиск  криминалистите открили три пликчета с бяло кристално вещество, реагирало на кокаин при полевия..

публикувано на 29.07.24 в 10:46

Лек автомобил катастрофира в село Чирен

Лек автомобил е катастрофирал във врачанското село Чирен, съобщават от ОД на МВР-Враца.  Малко след полунощ, в село Чирен,  поради несъобразена скорост е катастрофирал лек автомобил, който се е блъснал в друга лека кола, в пътен знак  и в каменен зид. Н яма пострадали , нанесени са само материални щети. Водачът е тестван за..

публикувано на 29.07.24 в 10:03