Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настолни игри на английски език организират във Враца

Снимка: Младежки център - Враца

За осми път във Враца ще се проведе инициативата "English Board game night" -  "Настолни игри на английски език". Събитието е организирано от клуба по настолни игри към "Младежкия център" във Враца, а целта е да се усъвършенства езикът, каза Никола Живков, младежки работник в Младежкия център.

"Целта на събитието е да позволи на младите хора от нашия град да практикуват свободно, без притеснения, в безопасна среда, английски език. Да обогатят своята култура, да се позабавляват, да поиграят настолни игри и в общи линии, да прекарат една ползотворна вечер е "Младежки център"- Враца... Ако случайно, няма да си харесате някоя от нашите настолни игри, може да си донесете своя, която, ако искате, може да разучите на място и да играете с друго хора. Това е социално събитие... Целта на събитието не е да се научим да играем определена игра, по-скоро целта на събитието е да практикуваш английският си език и да се забавляваш... Събитието е отворено, с отворен характер, тоест всеки може да ни посети и всеки може да вземе участие."

Инициативата се радва на интерес, казва още Никола Живков: 

"То вече е традиционно събитие и реално "Клубът по настолни игри" към "Младежкият център" го провежда за пореден път... За първи път ще го проведем по време на летните месеци, надяваме се младите хора да имат интерес, да дойдат, да се позабавляват, всъщност и да попрактиктикуват чуждия език...На събитието, също така взимат участие хора от различни националности, от различни държави...На едно от събитията, ние имахме общо 15 чужденци. Когато си компания, международна, много ще е трудно да не опитваш да практикуваш езика..."

Илиян Алексиев е на 17 години и работи в Младежкия център от година. Той е съорганизатор на вечерите с настолни игри и е участвал в почти всички до сега. Ето какви са мотивите му да участва:

ато цяло "English Board game night" е доста добро място, където могат да се събират много млади хора, много добър начин да комуникираме и да кооперираме заедно, защото доста често може да има неразбирателства, които биват загърбени по време на игрите...Технологиите не участват, поне не активно.."

Настолните игри ще се проведат на 1 август.  Няма предварително записване. Всеки, който желае да участва, може да отиде на място в Младежкия Център. Събитието стартира в 18 часа и ще продължи до 21 часа. При по-голям интерес е възможно организирането на подобни вечери и през август, казват организаторите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кръстиха улица в София на името на Видинския митрополит Неофит

Улица в София вече носи името на Видинския митрополит Неофит. Предложението е на професор Вили Лилков от "Синя София", заместник - председател на Столичния общинския съв ет, който е родом от Видин.  "Софийският Общински съвет гласува едно мое предложение за преименуване на 11 улици в район "Люлин", по-точно микрорайон "Люлин - 1". В този..

публикувано на 29.07.24 в 15:55

Ще се превърне ли Рабишкото езеро в блато?

Състоянието на езерото "Рабиша" край Белоградчик е проблем, който много скоро може да се превърне и в екологичен. От няколко години се наблюдава заблатяване, а нивото все повече намалява.  Александър Александров е от Враца, но често посещава езерото, изкарвайки около месец на брега му. Освен запален къмпингар и приключенец, Александър..

публикувано на 29.07.24 в 15:04

Господ никого не подтиска и на никого не налага тежко бреме

Петата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме днес, Евангелското четиво ни напомня за Божието величие и Неговата любов към човешкия род. “И ето, цял град излезе да посрещне Иисуса, и като Го видяха, молиха Го да си отиде от пределите им” /Мат.8:34/. "Иди си от нас, махни се от нашите предели! – така говорел народът, който..

публикувано на 28.07.24 в 08:00

Международен фестивал на музиката и традиционните изкуства започва в Чипровци

70 музиканти от 6 европейски държави пристигат в края на седмицата в Чипровци, за да вземат участие в Международния фестивал на музиката и традиционните изкуства и да се докоснат до магията на българския фолклор. Ментори ще им бъдат изявени български музиканти, обясни организаторът на събитието Никалас Хаузер - един белгиец, който от няколко години..

публикувано на 26.07.24 в 17:32

Четем първия роман на Си Кей Макдонъл

Хана Уилис, доскоро Хана Дринкуотър, е в процес на развод с неверния си съпруг Карл, патологичен измамник, от чиито изневери ѝ е писнало и чиято къща съвсем наскоро някак случайно е подпалила. Без пари е, с незавършено образование и никакъв опит, но с гордост в излишък. И е решена да направи нещо, което никога досега не ѝ е хрумвало – да си намери..

публикувано на 26.07.24 в 17:20

Камъчета с послания ни вдъхновяват да правим добрини

Кампания насърчава хората от Видин, Враца и още 15 от областните градове и три по-малки да правят добри дела. Инициативата е на фондация "Щастъчета", която  призовава за това по нестандартен и забавен начин.  Организацията разпространи цветни камъчета - щастъчета, с изписани върху тях послания за правене на добрини. Броят на камъчетата е..

публикувано на 26.07.24 в 16:54

Нова еко дестинация ще привлича туристи по Искърското дефиле

 „Еко дестинация Искърско дефиле“ е новата инициатива, около която се обединяват Природен парк „Врачански Балкан“, Община Мездра, Народно читалище “Факел“ 1926 с. Зверино и Сдружение “Клуб Еделвайс”.  Искърското дефиле винаги е привличало интереса на пътешественици и изследователи, на писатели и духовни учители, на алпинисти и планинари. Всяка..

публикувано на 26.07.24 в 16:05