Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват площадката за медицински хеликоптери в Монтана

Снимка: ВМА

Заместник здравният министър доц. д-р Петко Стефановски ще бъде днес в Монтана за откриването на площадка за кацане на медицински хеликоптери. 

Хеликоптерната площадка е изградена в двора на областната болница „Д-р Стамен Илиев". За целта здравното министерство отпусна 120 000 лева. Площадката ще бъде използвана за транспортиране по въздух на пациенти със спешни случаи от Монтана и региона към други болници в страната. В началото на юли хеликоптер направи пробен полет до площадката в болницата в Монтана, за да бъдат уточнени координатите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Двама се сбиха заради засичане на пътя за Петрохан

Районното управление в Берковица изяснява случай на хулиганска проява на път II-81. Постъпил е сигнал за сбиване на отбивката след разклона за селата Боровци и Замфирово. Пристигналите на място полицаи установили два паркирани леки автомобила - "Мерцедес" с ямболска регистрация и "Фолксваген Пасат" със софийска регистрация. При направените разпити е..

публикувано на 01.08.24 в 11:24

57 милиона лева са усвоили Видин и Белоградчик по „Региони в растеж”

Общините Видин и Белоградчик, като бенефициенти по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 (ОПРР), са реализирали 23 проекта на обща стойност 57 017 211.12 лева, съобщиха от Областния информационен център. Инвестициите са в градското благоустройство, енергийната ефективност на публични и частни сгради, културно-исторически обекти,..

публикувано на 01.08.24 в 11:16

Опит за убийство разследват във Вършец

43-годишен криминално проявен врачанин е задържан за нанасяне на порезни рани с нож на трима жители на Вършец, съобщиха от полицията. Снощи е постъпил сигнал за възникнал скандал в частен дом в курортното градче. При посещение на място полицейските служители установили, че криминално проявен на 43 г. от гр. Враца отишъл в дома на 41-годишната си..

публикувано на 01.08.24 в 11:09

Пешеходец е блъснат от кола в Белоградчик

39-годишен пешеходец е със счупен крак, след като е блъснат от автомобил в Белоградчик. Пътният инцидент е станал на бул. "Съединение" около 23 часа във вторник. Автомобилът - "Фолксваген" с монтанска регистрация, е управляван от 64-годишен водач. Причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост, уточняват от полицията. По случая в..

публикувано на 01.08.24 в 11:04

Награждават победителите в конкурс за сонети във Вършец

Във Вършец днес награждават победителите в конкурса „Лъчезар Станчев за поезия и сонет". 50 творби от страната и чужбина участваха в седмото му издание. Конкурсът „Лъчезар Станчев за поезия и сонет" се организира от община Вършец и е подкрепен от „Фондация Лъчезар Станчев за поезия". В тазгодишното издание бяха изпратени 50 творби, оценени от жури с..

публикувано на 01.08.24 в 10:59

Заради ремонт предстои прекъсване на тока в Белоградчишко

Държавният Електроенергиен системен оператор ще ремонтира електропровод, захранващ подстанция „Белоградчик“, в периода от 5 до 15 август. През този период са възможни смущения в електрозахранването на населени места на територията на общините Белоградчик, Димово, Ружинци и Чупрене в област Видин. На 6 август от 07:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде..

публикувано на 01.08.24 в 10:52

Канабис и кетамин са иззети при спецакция в Козлодуй

Наркотични вещества са открити при специализирана полицейска операция вчера на територията, обслужвана от Районното управление в Козлодуй. При проверка в частен имот в село Манастирище, обитаван от 20-годишна жена, е намерена и иззета полиетиленова сгъвка, съдържаща суха зелена листна маса, която при направения полеви нарко-тест реагира на канабис...

публикувано на 01.08.24 в 09:50