Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берачи на боровинки откриха скелет на човек край Берковица

Снимка: Радио ВИДИН

Скелет на човек са открили берачи на боровинки в местността "Конярски кладенец" в землището на гр. Берковица. 


След подаден сигнал е сформирана група, която е извършила оглед. Установен е скелет на човек с неустановена самоличност, без документи за самоличност, в напълно разложено състояние, със разкъсани дрехи върху него и бели маратонки на разстояние от трупа. 


При огледа по трупа не са открити видими следи от насилие. Предаден е на отделение по „Съдебна медицина" при МБАЛ Монтана. Действията са докладвани на дежурен прокурор при Окръжна прокуратура – гр. Монтана. По случая е образувано досъдебно производство. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава гасенето на пожара край Вършец

Продължава гасенето на пожара, възникнал вчера в борова гора над квартал "Изток" на Вършец. Пожар на близо 30 декара гора са гасили огнеборците до късно снощи. Локализирани са две огнища. Впоследствие е възникнало и трето, уточниха от пожарната в Монтана. Тъй като мястото е труднодостъпно действията по гасенето са подновени тази сутрин...

публикувано на 02.08.24 в 12:20

Нови 74 споразумения за ремонт на общинска инфраструктура подписа регионалният министър

Нови 74 споразумения за изпълнение на различни инфраструктурни обекти на стойност 127 млн. лв., подписа министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова през тази седмица. 21 от споразуменията са за ВиК обекти, съобщават от пресслужбата на МРРБ. Споразуменията са за  32 общини, сред които  Ружинци, Борован и..

публикувано на 02.08.24 в 12:13

Видинският куклен театър с участие в международен фестивал

Държавен куклен театър – Видин отново е част от програмата на Летен международен куклен фестивал на открито „Дни на куклите“ в морската градина на Бургас, съобщават от културната институция. Той ще представи спектакъла „Червената шапчица“ на 5 август от 18:30 ч. и на 8 август от 19:30 ч. на откритата сцена „Охлюва“. Драматизацията и режисурата са..

публикувано на 02.08.24 в 11:46

Газова бутилка подпали апартамент във Видин

Газова бутилка е предизвикала пожар в апартамент в ж.к „Вида“ в областния град, съобщават от ОД на МВР-Видин.  Сигнал е получен преди обед вчера.  Пристигналите на адреса два екипа на видинската пожарна служба потушили пламъците. Огънят унищожил около 10 кв.м дограма, две печки, хладилник и електрическа скара. Жилището било спасено...

публикувано на 02.08.24 в 11:07

Задържаха четири жени заради побой над врачанка

Четири жени са задържани заради побой над врачанка, съобщават от ОД на МВР-Враца. Пострадалата е настанена в болницата във Враца с опасност за живота.  В обедните часове на 1 август  на тел.112 е получено съобщение от дежурен лекар в ЦСМП – Враца, който е заявил, че при тях е приета 23- годишна жена от Враца с разкъсвания на далака. При проведения..

публикувано на 02.08.24 в 09:56

С молебен отбелязват 10-ата годишнина от опустошителното наводнение в Мизия

В Мизия с молебен, отслужен от врачанския митрополит Григорий - ще бъде отбелязана 10-ата годишнина от опустошителното наводнение в града и съседното село Крушовица.  След молебена ще бъде раздаден курбан, подготвен от общинската управа. Още на следващата година след бедствието в Мизия, на 2 август в местния храм се събират за молитва..

публикувано на 02.08.24 в 07:50

Снимката на 01 август 2024 година

Болницата в Монтана вече може да приема хеликоптер за извършване на медицински транспорт по въздух. Лечебното заведение получи сертификат и е включено в системата за спешна медицинска помощ по въздух в България. 160 000 лева бяха отпуснати от здравното министерство за направата на площадката ,  Лозарският сектор е недоволен от нови изисквания за..

публикувано на 01.08.24 в 18:10