Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превишената скорост - причина за ПТП-тата в област Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Превишена скорост е причината за настъпилите от началото на годината 111 тежки пътно-транспортни произшествия на територията на област Монтана. 

До края на седмицата е в ход спецакция за контрол на скоростните режими на движение по пътищата.

За 16 тежки катастрофи на месец, станали по пътищата на област Монтана от началото на годината, причината е превишена скорост. 

Трима души са загубили живота си, а 65 са ранените при тежките ПТП-та в Монтанско. 

От януари до края на юли по пътищата на територията на областта са установени 25 300 нарушения на скоростните режими, съобщават от пресслужбата на полицията в Монтана. 

До края на седмицата в региона и цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол (ROADPOL), като аналогични проверки се извършват във всички страни-членки на европейската мрежа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кола блъсна пешеходка във Враца

Лек автомобил е блъснал  54-годишна жена  на пешеходна пътека във Враца . Инцидентът е станал вчера, 5 август,  на бул. “Втори юни“,  около 11:15 часа.  Пробите за алкохол и наркотични вещества на шофьора са отрицателни. Пешеходката е настанена за лечение в болницата във Враца. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 06.08.24 в 10:07

Започва АНТИСПИН кампания в Монтана

Информационна антиспин кампания за повишаване информираността сред жителите на Монтана започва днес с безплатно и анонимно тестване. Представители на хигиенната инспекция започват кампанията си от басейн край Монтана. От 10:30 до 12:30 часа всеки желаещ ще може да се изследва безплатно и анонимно за СПИН. Утре информационна кампания ще има на..

публикувано на 06.08.24 в 08:11

Отбелязваме Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне.  Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос.  Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. "Господ се преобразява във слава пред трима от своите апостоли - Петър, Яков и Йоан,..

публикувано на 06.08.24 в 07:48

Села във Видинско остават без ток временно

Електрозахранването в селата Бело поле, Белоптичене, Гюргич, Дражинци, Плешивец, Роглец, Ружинци и Черно поле в община Ружинци и село Орешец в община Димово ще бъде прекъснато за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч днес, съобщават от Електрохолд България. Причината е реконструкция на електропровод, захранващ подстанция "Белоградчик", която ще се извърши..

обновено на 06.08.24 в 07:43

Замърсена вода тече от чешмите в чипровски села

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци. Пробите на здравната инспекция показали наличието на ешерихия коли и коли форми. В четири от 14-те водни проби от централно водоснабдяване са показали наличието на ешерихия коли и коли форми. Тестовете на водите са направени на територията на населени места в общините Монтана,..

публикувано на 06.08.24 в 07:25

Снимката на 5 август 2024 година

Над 2000 жители в населени места в област Монтана са на  воден режим . Продължителното засушаване наложи ограничение във водоподаването. Не се изключва в следващите дни и други селища да минат на режим. Спокойна е пожарната ситуация в област Видин, отчетоха на работна среща  във връзка с опасността от възникването на пожари в региона. Това..

публикувано на 05.08.24 в 18:00

Прокуратурата разследва опит за убийство във Вършец

Окръжна прокуратура - Монтана ръководи разследване по дело за опит за умишлено убийство и причиняване на телесни повреди във Вършец с трима пострадали. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на 43-годишен мъж. Той е обвинен, че е нападнал 41-годишна жена в дома ѝ на ул. „Липа“ в града, като ѝ нанесъл прободни рани..

публикувано на 05.08.24 в 16:34