Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" победи дубъла на "ЦСКА 1948"

5
Снимка: Любо Андреев

"Монтана" победи с 2:0 у дома дубъла на "ЦСКА 1948" в среща от 3-ия кръг на Втора лига. И двата гола вкара Филип Ежике. В 4-та минута нигерийският нападател на монтанци блокира опита на вратаря на гостите Нтумба да центрира и прати топката в мрежата му за 1:0. Стивън Кирилов получи травма в коляното и в 25-та минута домакините направиха принудителна смяна с Александър Тодоров.


Две минути след подновяването на играта след почивката, удар на Ежике мина в близост да дясната странична греда на вратата на гостите. В 56-та минута вратарят на "Монтана" Васил Симеонов изби в корнер шут на Васил Димитров. В 64-та минута Александър Тодоров изведе Ежике и нападателят на Монтана прехвърли вратаря на "ЦСКА 1948" II за 2:0. В 71-та минута гостите останаха с човек по-малко, след като Мартин Димитров получи червен картон. В 82-та минута ударът на Калоян Стрински срещна дясната странична греда на вратата на "Монтана".


Ето какво каза след мача треньорът на "ЦСКА 1948" II Иван Иванов, чийто тим няма спечелена точка досега:


"Като изключим тази грешка, която направихме в първите две минути за гола, след това имахме малко проблеми и при изнасянето. Мисля, че от десетата минута нататък до края на полувремето направихме интересни неща, но имаме проблеми в завършваща фаза. "


Наставникът на монтанци Танчо Калпаков:


"Да поздравим момчетата за себераздаването и отдадеността в мача. Играха наистина като колектив, като отбор. Имахме шанса да отбележим гол, след тяхна грешка, но като всеки изоставащ в резултата отбор- гостите излязоха по-напред, взеха ни инициативата. Знаехме, че са отбор, който може добре да контролира топката. Ние искахме да победим мача, а те искаха повече да играят футбол, затова наистина ги поздравявам."


В герой на мача се превърна Филип Ежике.


"Да се радваме и да продължаваме така. Да се радваме на всеки един гол, без значение кой го отбелязва. Мисля, че силата на този отбор е колективният дух и колективът, така че за нас е без значение кой ще вкара гол. Радваме се за момчето- до продължава по този начин", посочи треньорът.


В неделя, от 20:00 часа, "Монтана" гостува на "Дунав" (Русе).


"Монтана" – "ЦСКА 1948" II 2:0 /1:0/

1:0 Филип Ежике /4/

2:0 Филип Ежике /64/

"Монтана": Васил Симеонов /к/, Никола Борисов, Денис Динев, Борислав Вакадинов, Костадин Илиев, Уилфред Коуакоу, Виктор Добрев /77-Стефан Каменов/, Антон Тунгаров, Филип Ежике /77-Владислав Цеков/, Илия Русинов /66-Даниел Кабанелас/, Стивън Кирилов /25-Александър Тодоров/

"ЦСКА 1948" II: Леви Нтумба, Павел Тодоров, Мартин Димитров, Мартин Атанасов, Боян Рангелов /63-Радослав Илиев/, Атанас Килов, Калоян Радков /к/, Кристиян Бойчев /63-Калоян Стрински/, Борис Димитров /77-Слави Зарков/, Васил Димитров /63-Кристиян Величков/, Симеон Димитров /77-Адриян Тодоров.

Главен съдия: Георги Стоянов.

Асистенти: Йордан Петров, Иван Беделев.

Жълти картони: Илия Русинов /Монтана/; Васил Димитров, Мартин Димитров, Кристиян Величков /ЦСКА 1948 II/

Червен картон: Мартин Димитров /71-та мин. ЦСКА 1948 II/

Стадион "Огоста": 1000 зрители


По публикацията работи: Теодора Йорданова-Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Йоана Георгиева е на полуфинал в Париж!

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Това бе напълно достатъчно за..

публикувано на 07.08.24 в 14:54

In Memoriam: Напусна ни Кирчо Цветков

На 70-годишна възраст внезапно от този свят си отиде един от най-добрите и уважавани видински треньори по баскетбол - Кирчо Цветков, съобщиха от БК "Видабаскет". Той е роден на 14.01.1954 г. в Гара Орешец, област Видин. Състезател на „Химик“ Видин, с богата треньорска кариера: ▪︎1985-1991г. – треньор по баскетбол в ДФС „Химик” Видин; ▪︎1991-1994 г. –..

публикувано на 07.08.24 в 09:51

Видинчанка на Олимпиадата в Париж

Видинчанка ще дебютира на Олимпийските игри днес. В 10:30 часа Йоана Георгиева стартира на едноместен каяк 500 метра. Възпитаничката на треньора Цветан Иванов ще бъде в четвърти коридор на гребния канал в Париж в първата от общо шест серии в дисциплината. Първите две от всяка серия се класират директно на полуфинал в събота. Най-бързите състезателки..

публикувано на 07.08.24 в 09:38

"Монтана" се подсили със защитник

Левият бек Галин Минков подписа договор с футболния "Монтана" до края на сезона. 26-годишният бранител идва от "Дунав" (Русе) като свободен агент. Минков се очаква да бъде картотекиран до края на седмицата и няма да бъде на разположение на треньора Танчо Калпаков за домакинската среща тази вечер с дубъла на "ЦСКА -1948". Мачът е, от 20:00 часа, на..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Фамозен гол в края на мача остави Ботев (Враца) на последното място в класирането

Ботев (Враца) загуби с 1:2 от Берое (Стара Загора) на собствения си стадион в последния мач от третия кръг в елитния ешелон на българския футбол.   Мачът вървеше към равен, но в 89-ата минута Ойер Сариеги отправи истински снаряд от далечна дистанция и донесе победата на своя тим.  Любопитен момент се разви и в 40-ата минута, когато пръскачките се..

публикувано на 06.08.24 в 07:41

Врачанският "Ботев" се подсили с опитен защитник.

От елитния футболен клуб съобщиха, че са подписали договор с 30-годишния десен бранител Деян Лозев.  За последно той игра в "Арда", откъдето си тръгна като свободен агент. За тима от Кърджали Лозев записа 29 мача в родния футболен елит. Новото попълнение на врачани е футболист на Левски, ЦСКА 1948 и втория отбор на ЦСКА 1948.  Тази вечер пък врачани..

публикувано на 05.08.24 в 15:01

Георги Стоянов ще свири на стадион "Огоста"

Георги Стоянов бе назначен за главен съдия на срещата "Монтана" – ЦСКА 1948 II. Сблъсъкът от 3-ия кръг на Втора лига е утре, от 20.00 часа, на стадион "Огоста". На Стоянов ще помагат Йордан Петров и Иван Беделев. Любомир Вушовски е четвърти арбитър. Антон Терзиев ще наблюдава работата на арбитрите.  Дебют, като съдийски наблюдател във Втора лига ще..

публикувано на 05.08.24 в 14:15