Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 9 август 2024 година

Снимка: Радио ВИДИН

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той ѝ възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет. 

Нов договор между държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" и японската компания "Мейджи" се очаква да бъде сключен през есента. Това обяви служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов в Народното събрание. 

Допълнителни знаци за забранено паркиране поставят във Враца. Община Враца започна поставянето на допълнителни знаци, забраняващи престоя и паркирането на превозни средства.

Северозападно държавно предприятие-Враца и нейните териториални поделения получиха нова техника след проведени процедури по Закона за обществените поръчки. Предприятието обогатява машинния си парк с багер и булдозер. Техниката ще бъде използвана за извършване на лесокултурни дейности, за осигуряване на достъп до обекти чрез направа на горски пътища, минерализовани ивици за превенция на горски пожари.

Публично обсъждане на Годишния отчет на бюджета на Община Мездра за 2023 г. ще се състои на 26 август. В него ще бъдат разгледани и обсъден Годишният отчет и сметките за средствата от европейския съюз към 31 декември 2023 година. Материалите за обсъждането са на разположение на гражданите всеки работен ден в сградата на Общинска администрация - Мездра в отдел "Деловодство". Началото на обсъждането е от 10:00 часа в Заседателната зала на Общината.

Враца ще отбележи Международния ден на младежта. Международният ден на младежта ще бъде отбелязан във Враца с богата програма, която започва на 10 август (събота) от 18:00 часа в парк "Зелето".

Фондация "Нана Гладуиш - Една от 8", чрез мобилната програма "Сърдечни приятелки", организира среща с дами, които живеят с диагнозата рак на гърдата в Монтана. Желаещите да участват трябва да се запишат предварително. Срещата ще се проведе на 12 август (понеделник) от 17:00 часа в Младежкия дом в Монтана.

Деца от Кула научиха повече за историята на града. Поредната инициатива на Детската академия за спорт и превенция се проведе в Кула. 

Самодейни състави от село Зверино се отличиха на международен фестивал. Отлично се представиха самодейците при Народно читалище ”Факел” в с. Зверино на XII Международен фолклорен фестивал „Фолклорен извор“, който се проведе в свищовското село Царевец. 

Децата в село Ослен Криводол се радват на нова придобивка. Ново игрище за хандбал, футбол и волейбол има в мездренското село Ослен Криводол. 

Изложба "Акварели от Горни Лом" ще бъде открита утре, 10 август, в къщата музей "Попови" във видинското село Горни Лом. Експозицията ще бъде дарена на музея от нейния автор Георги Терзиев. 


По публикацията работи: Генади Вельов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ще има нов договор между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи"

Нов договор между държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" и японската компания "Мейджи" се очаква да бъде сключен през есента. Това обяви служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов в Народното събрание. Там той беше изслушан по искане на ПП-ДБ по повод данни за безстопанственост в държавни дружества.  От..

публикувано на 09.08.24 в 16:40

Деца от Кула научиха повече за историята на града

Поредната инициатива на  Детската академия за спорт и превенция  се проведе в  Кула . Деца посетиха музея и етнографската къща в града , разказа Христела Александрова , експерт "Хуманитарни дейности" в Общината: „Децата се запознаха с културното, етнографско и историческо наследство на своя роден град. Децата посетиха историческия..

публикувано на 09.08.24 в 15:30

Изложба "Акварели от Горни Лом" показва красотата на Балкана

Изложба "Акварели от Горни Лом" ще бъде открита утре, 10 август, в къщата музей "Попови" във видинското село Горни Лом . Експозицията ще бъде дарена на музея от нейния автор Георги Терзиев . Посланието ми е да запазим българското, казва художникът: "Вдъхновението идва от плевните, схлупените къщурки, съчетание между новост, старинност,..

публикувано на 09.08.24 в 15:20

Децата в село Ослен Криводол се радват на нова придобивка

Ново игрище за хандбал , футбол и волейбол  има в мездренското село Ослен Криводол . Пространството е обособено за спорт с дарения от местните жители.  Събраните средства са използвани за закупуване на мрежа, топки и материали за изработка на железни врати.  Игрището събира всеки ден децата от селото. 

публикувано на 09.08.24 в 14:00

Враца ще отбележи Международния ден на младежта

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан във Враца с богата програма, съобщиха от общинската управа. На 10 август (събота) от 18:00 часа в парк "Зелето" екипите на Младежки център - Враца и Младежки дом - Враца, в партньорство с Ученическия общински съвет, Интеракт, Областен информационен център (ОИЦ), Превантивно-информационен център..

публикувано на 09.08.24 в 12:07

Трима души пострадаха при катастрофа на Е-79 край Видин

Лек автомобил и такси са катастрофирали на главен път Е-79 край Видин . Инцидентът е станал вчера, 8 август, около 21:00 часа. Трима души са настанени за лечение във видинската болница.   42-годишен шофьор на лека кола, движейки се от Дунавци към Видин, при десен завой изгубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и се блъснал..

публикувано на 09.08.24 в 10:52

Самодейни състави от село Зверино се отличиха на международен фестивал

Отлично се представиха самодейците при Народно читалище ”Факел” в с. Зверино на XII Международен фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ , който се проведе в свищовското село Царевец.  Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" от мездренското село спечели специалното отличие на Българско национално радио - грамота, статуетка и парична награда..

публикувано на 09.08.24 в 09:59