Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов автобус ще обслужва линията Оряхово-София

Снимка: Ива Антонова

До края на месеца общинската транспортна фирма в Оряхово ще пусне в движение нов модерен автобус по линията, която свързва крайдунавския град със София. Преди година и половина оряховската управа взе в свои ръце междуградския транспорт, след като районът остана откъснат от другата част на страната, без обществен превоз до областния център във Враца и столицата, като в региона няма и жп линии. 


"Общинската транспортна фирма вече година и половина оперира успешно по двете линии Оряхово-София и Оряхово-Враца. Миналия месец беше доставен нов автобус, който е значително по-комфортен и с повече места от предходните, като за съжаление през миналата година автобусът, който пътуваше през линията Оряхово-София катастрофира, претърпя тежко ПТП и беше унищожен напълно, беше бракуван. За периода от октомври до момента линията Оряхово-София се изпълнява с малък автобус, с 16 места. Важното е, че линията не беше прекъсната за нито един ден обслужването по нея, но този малък автобус е доста неудобен, няма място за багаж", каза Стелиян Стефанов, председател на транспортната комисия към оряховския Общински съвет.


По думите му, пътниците по двете линии се увеличават и често се е случвало да бъдат оставяни желаещи да пътуват поради недостиг на свободни места. 


"Надяваме се с новия автобус тези недостатъци да бъдат отстранени... Надяваме се през август да тръгне по линията... Новият автобус е с 35 места, това е два пъти по-голям капацитет в сравнение със сега изпълняващия линията. Надяваме се да няма недоволни пътници, такива, които остават по спирките, ученици, студенти, всякакви жители на община Оряхово и на другите общини, през които преминаваме, да се възползват от комфорта."


Автобусът е чисто нов, допълни Стелиян Стефанов и уточни, че превозното средство е връзка със столицата на още няколко общини, които разчитат на този транспорт. 



Повече може да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Виктория Топалска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Счупени елементи по детските съоръжения има на площадките в центъра на града.

Детски площадки във Видин са в лошо състояние

Сигнали за изпочупени детски площадки във Видин продължават да постъпват в Радио ВИДИН. Родители негодуват, защото много от местата за игра в града са в лошо състояние поради липсата на редовна поддръжка и обновяване. Износените и повредени съоръжения не са безопасни за децата. Недостатъчно осветление, неподходящите настилки и липсата на..

публикувано на 12.08.24 в 14:30

Семейство от Кула стана жертва на обир в Унгария

Зорница Лалова от град Кула , заедно със съпруга си, са станали жертва на кражба на парична сума в Унгария . Те пътували за Западна Европа с цел покупка на лек автомобил. Обирът е станал от неизвестни извършители през нощта, буквално за секунди, разказва жената.  "2.30 часа през нощта стана кражбата на петия паркинг. Спряхме малко да..

публикувано на 12.08.24 в 11:09

Чудното в чудесата на Божия Син

В седмата неделя след Петдесетница,  Църквата насочва нашето внимание към безспирните и безгранични Божии милости, благодеянията и чудесата, които Бог ни изпраща и дарява. "Велик е нашият Бог, който твори чудеса; и никога разказите за неговите чудеса нямат свършване. Няма очи, които да са видели всички тези чудеса; нито има език,..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Нова организация в Мездра подкрепя младото поколение в града

Нова младежка организация е сформирана в Мездра . "БУМ" ("Будни Устремени Мездренчани")   е екип от млади и амбициозни хора с различни професии. Един от основатели на "БУМ" е Цветослава Тодорова. Тя живее в китно село близо до град Мездра. Завършила е бакалавър "Книгоиздаване" във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския..

публикувано на 09.08.24 в 14:35

Операта "Медея" оживява сред Белоградчишките скали 

Операта "Медея" от Луиджи Керубини ще бъде представена на сцената на фестивала "Опера на върховете - Белоградчишки скали" . Премиерата ѝ бе в края на февруари на сцената на Софийската опера и балет. В Белоградчик предстоят два спектакъла - днес, 9 август и утре. Тази вечер публиката ще може да види като Медея родената във Видин оперна певица..

публикувано на 09.08.24 в 11:20

Отбелязваме Световния ден на любителите на книгата

9 август е Световният ден на любителите на книгата . Всяка година на тази дата чрез различни инициативи множество държави по света насърчават любовта към четенето. Книгата е източник на знание, редовното четене обогатява нашия речник и подобрява езиковите ни умения. Днешният ден е повод да ви срещнем с писателя и общественик от Монтана  Мартен..

публикувано на 09.08.24 в 11:00

Феста на диджеите-ветерани започва във Видин

Classic Telegrafa DJ Fest  започва днес във Видин. Тазгодишното издание на фест с диджеите-ветерани е 15-то и ще продължи до11 август. В    продължение на четири вечери ще звучат вечните хитове на 80-те и 90-те години на ХХ век.  Създател на събитието е телевизионният водещ и диджей Васко Громков, който гостува в студиото на Радио Видин...

публикувано на 08.08.24 в 17:50