Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасно високи ще бъдат температурите в Северозапада

Снимка: НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология излезе с предупреждение за опасно високи температури в Северозападна България през днешния ден, съобщиха от областната администрация във Враца.

По този повод Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение за опасни явления от втора степен (оранжев код) за горещо време с температури между 38° и 41° в 18 области: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол. В останалата част от страната е в сила предупреждение от първа степен (жълт код) за високи температури между 34° и 37°.


Високите степени на пожароопасност, съчетани с обявения от НИМХ жълт и оранжев код за високи температури, са предпоставка за възникване на горски и полски пожари, напомнят от областната администрация във Враца. 


От Генерална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ("ПБЗН") са дадени допълнителни указания до Регионалните дирекции на Главна дирекция "ПБЗН" относно повишаване готовността при възникване на извънредни ситуации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Панаирните дни започват в Оряхово

Днес, 13 август, официално стартират панаирните дни в община Оряхово . Тази година ще се състоят 28-ите празници на Духовите оркестри, посветени на Дико Илиев, а Оряховският панаир се провежда вече за 93-та поредна година. Цялата седмица е изпъстрена със събития в рамките на Панаирните дни , каза Христина Цонева , секретар на Община Оряхово:..

публикувано на 13.08.24 в 12:03

Люлка “Щастливи усмивки” радва жителите на Кула

Дирекция "Социално подпомагане" в Кула и Сдружение „Северозапазване“ внесоха настроение и свежест в сивотата на делника, като монтираха цветна люлка в центъра на града.  Декоративното съоръжение е в непосредствена близост до крепостта „Кастра Мартис“ и желаещите могат да се снимат на него. П ридобивката е по идея на Цецка Митова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:25

Започна асфалтиране на улици във врачански квартал

Започна цялостното асфалтиране на "Бистрец" и скоро кварталът край Враца ще бъде напълно преобразен, съобщиха от общинската управа. От вчера стартираха строително-ремонтните дейности по преасфалтирането на уличната мрежа и възстановяване на всички тротоари в квартала. Припомням, че общият брой на улиците в "Бистрец" е 25, като..

публикувано на 13.08.24 в 11:10

"Творческа работилница" от Румъния иска сътрудничество с Белоградчик

Представители на неправителствената организация „Творческа работилница” от румънския град Бъйлещ , водени от Кобзара Йон Крецеану, посетиха Белоградчик . Целта на визитата е сътрудничество в областта на туризма и културата. Представителите на организацията се срещнаха с кмета на Белоградчик Боян Минков, на когото подариха книги от..

публикувано на 13.08.24 в 10:52

Катастрофа затруднява движението по пътя Видин-Брегово

Движението по второкласен път Видин – Брегово в района на Брегово се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 13.08.24 в 09:56

Видин посреща участници в гребната регата ТИД

102 участници в международната регата ТИД пристигнаха от Ново село във Видин. Лагерът е разположен до крепостта "Баба Вида". Видин е втората спирка от българския участък. "Поне още 30 човека ще се присъединят. Българските участници са 28, останалите всички са чужденци, но тук на Видин те се сменят. Който му свършеи времето и отпуската. Ще..

публикувано на 13.08.24 в 08:10

Снимката на 12 август 2024 година

Започнаха ремонтните дейности на второто платно на видинския булевард "Панония" . За разлика от предния път, главната пътна артерия на града ще бъде затваряна на етапи за ремонта, за да бъде избегнато затруднение в трафика, заявиха от Община Видин. Медицински хеликоптер откара до столичната болница „Пирогов“ пациентка от Видин. Младата жена..

публикувано на 12.08.24 в 18:10