Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вокална група "Шоколадче" с награди от фестивал в Северна Македония

2
Снимка: личен архив

С три първи места и едно второ се завърнаха ломските "шоколадчета" от участието си в в XXI Международен фестивал "Езерски бисери" в град Струга, Северна Македония, каза за радио ВИДИН Росица Кръстева, музикален ръководител на Вокална група "Шоколадче":

"Дванайсет държави участваха в този международен конкурс в македонския град Струга... Участваха три "шоколадчета". Яна Георгиева на 13 години, Виктория Божинкова на 13 години и Ралица Младенова, която направи 12 години в този ден. Яна и Виктория участваха и като дует. 

Наградите ни са: Виктория Божинкова е с 1-во място, Яна Георгиева - 2-ро място, Ралица Младенова с 1-во място, а дуетът  Яна и Виктория- с 1-во място... Страхотни са наградите за децата, защото ние няколко месеца се подготвяме за този конкурс... Конкуренцията беше много висока... Четиричленно международно жури от Малта, Казахстан и Македония оценяваше участниците от 12 държави."

Повече - в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

След сигнал почистиха обществена чешма във Видин

Видинчани се оплакаха от лошото състояние на една от обществените чешми в града. По думите на гражданите водното съоръжение в района на паметника на съпротивата  в Крайдунавския парк е с рушаща се облицовка и в неприветлив вид. Според тях множеството туристи и гости на града не трябва да стават свидетели на подобна гледка и то на такова..

публикувано на 20.08.24 в 15:00

Учители от Мездра обновяват със собствени сили училището си

Мездренски учители успяха със собствен труд да преобразят училището си. Основно училище "Христо Ботев" в Мездра вече има нов интериор, привлекателни и уютни са кабинетите и коридорите, с нови 3D тапети по проект "Обичам моето училище". А химнът на учебното заведение е сложен на фототапет над учителската стая. Така се създава нова и по-добра..

публикувано на 20.08.24 в 14:00

Младежки център – Монтана вече има свое лого

Новосъздаденият Младежки център в Монтана вече има лого.  То е изработено от Бетина Благоева и напълно съответства на целите и идеите на организацията, символизира неподправения младежки дух, енергия и откритост. Кое налага изработването на лого, разказва Александрина Здравкова , образователен съветник и младежки работник към центъра:..

публикувано на 20.08.24 в 13:00

Срокът за ремонта на второто платно на булевард "Панония" е 90 дни

Ремонтът на второто платно на булевард "Панония" във Видин вече е факт.  В момента се извършва първата част от рехабилитацията на второто платно. Тя е от кръговото кръстовище на булевард "Панония" с улица "Гео Милев" и продължава в посока към Къщата с куклите. Ремонтът на второто платно стартира на 12.08.2024 г. Движението по бул. „Панония“,..

публикувано на 20.08.24 в 12:30

Елена от Брегово: История за втория шанс с трансплантиран орган

Днес донаписваме историята на Елена Ангелова . Елена от Брегово , която години наред водеше своята битка за живот. Редица благотворителни събития събираха средства за младата жена, не след дълго сумата, необходима ѝ за трансплантация на черен дроб, беше събрана.  Миналата година, точно по това време, през август, Елена получава нов шанс за..

публикувано на 20.08.24 в 11:12

Кога ще са ваканциите през новата учебна година?

Министерството на образованието и науката (МОН) пусна график на ваканциите за учениците през учебната 2024/2025 г. за обществено обсъждане. Малко удължена е зимната ваканция, която през последните години е до 2 януари. Предлага се за следващата учебна година тя да е от 24 декември до 5 януари - 13 календарни дни. За пролетната ваканция за..

публикувано на 19.08.24 в 16:30

Училището в Георги Дамяново предлага скок с парашут за отличниците

Професионална гимназия по селско стопанство "Марко Марков" в монтанското село Георги Дамяново мотивира учениците да бъдат отличници с един доста интересен и нестандартен метод. Учебното заведение подарява скок с парашут на зрелостниците си, завършили с отличен успех. За това как се е зародила идеята и кой е неин инициатор, разговаряме с..

публикувано на 19.08.24 в 14:53