Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена от Брегово: История за втория шанс с трансплантиран орган

Снимка: Виктория Топалска

Днес донаписваме историята на Елена Ангелова. Елена от Брегово, която години наред водеше своята битка за живот. Редица благотворителни събития събираха средства за младата жена, не след дълго сумата, необходима ѝ за трансплантация на черен дроб, беше събрана. 

Миналата година, точно по това време, през август, Елена получава нов шанс за живот. Донор става нейната сестра. Днес, една година след операцията, Елена разказва, че е изпълнена с живот и енергия. И благодари. Благодари на всички, които по различни начини са я подкрепяли и продължават да я подкрепят. 

"Към момента се чувствам много добре, изпълнена съм със сили и енергия и се чувствам изключително добре. Нямам никакви болки с изключение на кости, колене, но това е, за да имам усещане, че съм жива... Точно преди трансплантацията бях в доста недобро, да не кажа лошо състояние и реално самата трансплантация в Турция се организира в рамките на около две седмици. Сестра ми се оказа, че е подходящ донор и веднага, след като излезнаха нейните резултати, се насрочи и трансплантацията. Състоя се на 1 август миналата година. Доколкото хирургът ни информира, след трансплантацията състоянието ми е било много зле, на няколко пъти съм била на прага, но още на втория ден се изправих на крака... Първоначалните лекарства не ми понесоха добре, при което на четвъртата седмица, ако не се лъжа, ми смениха лекарствата. От тогава до сега съм в идеално състояние, абсолютно добре се чувствам."

Въпреки това борбата на Елена продължава, защото изследванията и посещението на лекари не свършват до тук, допълва още Елена, но със спокойствие и без тревога, защото продължава да пише своята история.

Ние ще продължим да следим нейната история, защото знаем как трябва да завърши. И ще очакваме щастливия край.


Повече може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

След сигнал почистиха обществена чешма във Видин

Видинчани се оплакаха от лошото състояние на една от обществените чешми в града. По думите на гражданите водното съоръжение в района на паметника на съпротивата  в Крайдунавския парк е с рушаща се облицовка и в неприветлив вид. Според тях множеството туристи и гости на града не трябва да стават свидетели на подобна гледка и то на такова..

публикувано на 20.08.24 в 15:00

Учители от Мездра обновяват със собствени сили училището си

Мездренски учители успяха със собствен труд да преобразят училището си. Основно училище "Христо Ботев" в Мездра вече има нов интериор, привлекателни и уютни са кабинетите и коридорите, с нови 3D тапети по проект "Обичам моето училище". А химнът на учебното заведение е сложен на фототапет над учителската стая. Така се създава нова и по-добра..

публикувано на 20.08.24 в 14:00

Младежки център – Монтана вече има свое лого

Новосъздаденият Младежки център в Монтана вече има лого.  То е изработено от Бетина Благоева и напълно съответства на целите и идеите на организацията, символизира неподправения младежки дух, енергия и откритост. Кое налага изработването на лого, разказва Александрина Здравкова , образователен съветник и младежки работник към центъра:..

публикувано на 20.08.24 в 13:00

Срокът за ремонта на второто платно на булевард "Панония" е 90 дни

Ремонтът на второто платно на булевард "Панония" във Видин вече е факт.  В момента се извършва първата част от рехабилитацията на второто платно. Тя е от кръговото кръстовище на булевард "Панония" с улица "Гео Милев" и продължава в посока към Къщата с куклите. Ремонтът на второто платно стартира на 12.08.2024 г. Движението по бул. „Панония“,..

публикувано на 20.08.24 в 12:30

Вокална група "Шоколадче" с награди от фестивал в Северна Македония

С три първи места и едно второ се завърнаха ломските "шоколадчета" от участието си в в XXI Международен фестивал "Езерски бисери" в град Струга, Северна Македония, каза за радио ВИДИН Росица Кръстева , музикален ръководител на Вокална група "Шоколадче" : "Дванайсет държави участваха в този международен конкурс в македонския град Струга.....

публикувано на 20.08.24 в 12:00

Кога ще са ваканциите през новата учебна година?

Министерството на образованието и науката (МОН) пусна график на ваканциите за учениците през учебната 2024/2025 г. за обществено обсъждане. Малко удължена е зимната ваканция, която през последните години е до 2 януари. Предлага се за следващата учебна година тя да е от 24 декември до 5 януари - 13 календарни дни. За пролетната ваканция за..

публикувано на 19.08.24 в 16:30

Училището в Георги Дамяново предлага скок с парашут за отличниците

Професионална гимназия по селско стопанство "Марко Марков" в монтанското село Георги Дамяново мотивира учениците да бъдат отличници с един доста интересен и нестандартен метод. Учебното заведение подарява скок с парашут на зрелостниците си, завършили с отличен успех. За това как се е зародила идеята и кой е неин инициатор, разговаряме с..

публикувано на 19.08.24 в 14:53