Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срокът за ремонта на второто платно на булевард "Панония" е 90 дни

9
Снимка: радио Видин

Ремонтът на второто платно на булевард "Панония" във Видин вече е факт.  В момента се извършва първата част от рехабилитацията на второто платно. Тя е от кръговото кръстовище на булевард "Панония" с улица "Гео Милев" и продължава в посока към Къщата с куклите.

Ремонтът на второто платно стартира на 12.08.2024 г. Движението по бул. „Панония“, в участъка от ул. „Гео Милев“ до главен вход на „Ритейл парк“ - Видин (ляво платно за движение), беше затворено заради ремонтните дейности.

Радио ВИДИН зададе въпроси към Община Видин:

1. Как ще се осъществява ремонтът?
По време на ремонтните дейности булевардът ще бъде затварян на етапи - от кръгово до кръгово, за да бъде избегнато затруднение в трафика, посочват от общинската администрация. 
Етап I включва - от ул. „Гео Милев“ до ул. „Широка“; 
Етап II - от ул. „Широка“ до ул. „Академик Стефан Младенов“ с включени две кръгови кръстовища;
Етап III - от ул. „Академик Стефан Младенов“ до ул. „Екзарх Йосиф I“;
 Етап IV - от ул. .  „Екзарх Йосиф I“  до ул. „Цар Иван Асен  II“ с включенo едно кръгово кръстовище. 
Придвижването на автомобилите ще се осъществява двупосочно в дясното платно за движение до кръстовището с вход към ж.к. „Вида“, като забраната за преминаване важи за всякакъв вид пътни превозни средства и хора.

2. Какво включва ремонтът освен полагане на асфалт?
Строително-монтажните работи по бул. „Панония“ обхваща преасфалтиране на платното, обособяване на вело алея, обособяване на паркоместа, подмяна на парапетите в разделителна ивица, подмяна на настилката на тротоарите; преасфалтиране на кръгови кръстовища, изграждане на ново на входа на ж.к. „Панония“, монтиране на разделителни колчета между вело алеята и паркоместата, поставяне на нови бордюри, изграждане на „джобове“ за автобусни спирки и за разполагане на контейнерите за битови отпадъци, нова маркировка, намаляващи скоростта съоръжения и др.

3. Кой осъществява ремонта и на каква стойност е?
На 21 юни тази година кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков е сключил договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройство за финансиране в размер на 3,5 млн. лв. на обект „Рехабилитация на бул. „Панония“ от ул. „Цар Иван Асен II“ до ул. „Гео Милев“. Общата стойност на поръчката е почти 7 млн. лв., като това е вторият транш, който осигурява средства за ремонт на другото платно на булеварда. Не е необходимо да се провежда отново обществена поръчка, защото има избран изпълнител, който ще продължи да изпълнява договора си. Това е фирмата, която извърши първия етап от ремонта на основната пътна артерия във Видин, отговориха от Община Видин. 

Крайният срок за приключване на ремонта на второто платно на булевард "Панония" е 90 дни, считано от 12 август, което означава, че трябва да приключи в средата на месец ноември. Не е предвидено да се премахват дървета по време на ремонтните дейности. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

След сигнал почистиха обществена чешма във Видин

Видинчани се оплакаха от лошото състояние на една от обществените чешми в града. По думите на гражданите водното съоръжение в района на паметника на съпротивата  в Крайдунавския парк е с рушаща се облицовка и в неприветлив вид. Според тях множеството туристи и гости на града не трябва да стават свидетели на подобна гледка и то на такова..

публикувано на 20.08.24 в 15:00

Учители от Мездра обновяват със собствени сили училището си

Мездренски учители успяха със собствен труд да преобразят училището си. Основно училище "Христо Ботев" в Мездра вече има нов интериор, привлекателни и уютни са кабинетите и коридорите, с нови 3D тапети по проект "Обичам моето училище". А химнът на учебното заведение е сложен на фототапет над учителската стая. Така се създава нова и по-добра..

публикувано на 20.08.24 в 14:00

Младежки център – Монтана вече има свое лого

Новосъздаденият Младежки център в Монтана вече има лого.  То е изработено от Бетина Благоева и напълно съответства на целите и идеите на организацията, символизира неподправения младежки дух, енергия и откритост. Кое налага изработването на лого, разказва Александрина Здравкова , образователен съветник и младежки работник към центъра:..

публикувано на 20.08.24 в 13:00

Вокална група "Шоколадче" с награди от фестивал в Северна Македония

С три първи места и едно второ се завърнаха ломските "шоколадчета" от участието си в в XXI Международен фестивал "Езерски бисери" в град Струга, Северна Македония, каза за радио ВИДИН Росица Кръстева , музикален ръководител на Вокална група "Шоколадче" : "Дванайсет държави участваха в този международен конкурс в македонския град Струга.....

публикувано на 20.08.24 в 12:00

Елена от Брегово: История за втория шанс с трансплантиран орган

Днес донаписваме историята на Елена Ангелова . Елена от Брегово , която години наред водеше своята битка за живот. Редица благотворителни събития събираха средства за младата жена, не след дълго сумата, необходима ѝ за трансплантация на черен дроб, беше събрана.  Миналата година, точно по това време, през август, Елена получава нов шанс за..

публикувано на 20.08.24 в 11:12

Кога ще са ваканциите през новата учебна година?

Министерството на образованието и науката (МОН) пусна график на ваканциите за учениците през учебната 2024/2025 г. за обществено обсъждане. Малко удължена е зимната ваканция, която през последните години е до 2 януари. Предлага се за следващата учебна година тя да е от 24 декември до 5 януари - 13 календарни дни. За пролетната ваканция за..

публикувано на 19.08.24 в 16:30

Училището в Георги Дамяново предлага скок с парашут за отличниците

Професионална гимназия по селско стопанство "Марко Марков" в монтанското село Георги Дамяново мотивира учениците да бъдат отличници с един доста интересен и нестандартен метод. Учебното заведение подарява скок с парашут на зрелостниците си, завършили с отличен успех. За това как се е зародила идеята и кой е неин инициатор, разговаряме с..

публикувано на 19.08.24 в 14:53