Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбиват движението между Чирен и Девене

Снимка: Община Враца

Поради стартирането на строително-ремонтни дейности от днес, 22 август, до средата на септември временно се преустановява движението по пътя между врачанските села Чирен и Девене. Според информация от общинската управа, рехабилитацията на трасето е в участъка от газохранилището.

В района е създадена организация на движението, като обходните маршрути са през с. Лиляче и с. Осен, което е част от община Криводол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържан е заподозрян за убийство на възрастна жена в село Мокреш

На 21 август с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Монтана за срок до 72 часа е задържан извършителят на грабеж, придружен с убийство на възрастна жена, съобщават от прокуратурата.  На 09.07.2024 г. 82-годишната жена била нападната в дома си в с. Мокреш , област Монтана. На пострадалата бил нанесен удар с..

публикувано на 22.08.24 в 10:32

Части от Видин ще останат без вода заради ремонт

До 17:00 часа днес ще бъде спряно водоподаването в жилищните комплекси "Химик" и "Съединение", както и в Южна промишлена зона, съобщиха от "ВиК"-Видин. Причината е извършване на строително-монтажни работи за частична реконструкция на канализационен колектор, допълниха от водоснабдителното дружество.

публикувано на 22.08.24 в 10:02

Археолози проучват римските терми в Рациария

Екип от над 70 души проучват римските императорски терми на антична Рациария край село Арчар, които са най-големите на територията на България. Това е пети сезон на тази част от Рациария, римския военен център, римска колония и провинциална столица, каза ръководителят на екипа доц. д-р Здравко Димитров :  „Единственият..

публикувано на 22.08.24 в 09:57

Лятното кино отново завладя Кула

"Лятно кино под звездите"  събра стотици гости и граждани в Кула на най-доброто от българското късометражно кино. Инициативата се проведе в исторически парк "Кастра Мартис" и беше част от седмицата на Фестивала на изкуствата "CastrArtis".  „Тук сме за трета година и с всяка следваща има все повече хора, което само може да ме прави щастлив. Повечето..

публикувано на 22.08.24 в 08:17

Снимката на 21 август 2024 година

Извънредно заседание на Общинския съвет се проведе днес във Видин.  Съветниците приеха декларация за запазване дейността на научно-изследователската и производствена дейност на държавното млекопреработвателно предприятие  "Ел Би Булгарикум" в града. Часове след заседанието от предприятието излязоха с официална позиция, че  производствената база в..

публикувано на 21.08.24 в 18:15

Не затварят базата на "Ел Би" във Видин

Не се предвижда предвижда затваряне на производствената база на  "Ел Би Булгарикум" във Видин , това заявиха в официална позиция от Ръководството на държавната млекопреработвателна компания. Позицията бе оповестена след провелото се днес извънредно заседание на Общинския съвет във Видин, на което съветниците приеха декларация за запазване дейността на..

публикувано на 21.08.24 в 17:57

9 души са задържани при акция срещу престъпна група, укривала данъци

Престъпна група, търгувала със зърно и торове, е ощетила бюджета с близо 9 млн. лв. Тя е неутрализирана при полицейска операция на територията на градовете София, Монтана, Враца и Плевен, съобщи на брифинг старши комисар Калин Литов, заместник-директор на ГДБОП. "За периода от 2021 до средата на тази година, от дейността на групата, е нанесена щета в..

публикувано на 21.08.24 в 17:10