Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Николов изненадва с летен дебют на песента "Видин ми е L.A."

| Интервю

Днес ви срещам с видинчанина Бойко Николов. Още като малък той открива любовта си към R&B музиката, която го вдъхновява да започне да рапира. Макар и този негов талант да остава скрит дори за най-близките му хора, музиката винаги е била част от вътрешния му свят. След години на съзряване и личностно израстване Бойко решава, че е време да сподели своята музика със света. Така се ражда неговата дебютна песен – "Видин ми е L.A."

В тази песен той съчетава любовта си към родния град Видин с влиянията от R&B и хип-хоп културата, които го формират като артист. "Видин ми е L.A." не е просто песен, а ода за родното място, което за него има същото значение, както Лос Анджелис за големите имена в американската музика. С тази песен Бойко Николов прави своята първа стъпка към музикалната сцена. Той успява да пренесе усещането за малкия град, съчетавайки лично преживяното с универсалните теми за любовта към корените и стремежа към нещо по-голямо. Текстът добавя акцент върху летния характер на песента и клипа, както и върху Ретро парада във Видин, който обогатява видеото. 



"Една вечер реших да опитам да композирам инструментал в стил G-Funk, след това дойде текстът и общо взето песента я записах една вечер, вкъщи, на телефона. Музика, текст, всеки тон, звук по звук съм го композирал сам. След това записах текста по мелодията и вече доста по-късно песента вече беше в завършен вариант с припев."

Припевът е дело на видинчанката Петя Петрова, с която също сме ви срещали. 

"Поддържахме контакт с нея, разбрахме се как трябва да станат нещата. Тя го записа в София, в студиото на IMP, понеже не беше в града, но се получи перфектно. Специално за припева аз нямам никакъв принос. IMP заедно с нея може би са го измислили на момента, в студиото, тя като е отишла при него... IMP помага за монтажа, за миксирането на самата песен, която първо е записана в студиото на Георги Дечев-Jims (Riverr Town Studio), след това ги е изпратил на  IMP, той ги е дообработил, а също така и сглобил и видеото. Видеото го снима PMC."


Артистичният псевдоним на Бойко е MrBo


"Исках да е нещо кратко, лесно запомнящо се и в същото време да се римува лесно и мисля, че е подходящо."



Отзивите за лятното парче са позитивни, разказва Бойко. 


"Хората се радват, че се случва нещо такова за града и предполагам, че и те започват да го виждат така. Някои от близките ми бяха изненадани, защото не знаеха за това, но като цяло го приеха положително. Има хора, пред които предпочитам да не казвам какви проекти имам, а да разберат, когато са осъществени вече."




Снимки: От видеото на Божидар Пардонов


Чуйте повече по темата в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отворете очите и сърцата си за "Повелителката на книгите"

Какво ще кажете да си починем малко от трилърите и драматичните любовни романи, наложили се като традиционни за лятото, и да отворим един роман за книгите? По-конкретно, да отворим очите и сърцата си за „Повелителката на книгите“ – роман на американската писателка Карън Хокинс . „Повелителката на книгите“ е от историите, които сякаш..

публикувано на 23.08.24 в 17:25

Продължава фестивалът "Ослен фест - селски Ренесанс" (галерия)

Врачанското село Ослен Криводол е домакин на фестивала "Ослен Фест - селски Ренесанс" . Форумът започна вчера, 22 август, и ще продължи до 25 август. Това е третото издание на фестивала, разказа инициаторът на проявата Невена Йовчева : "Изпълнено е с деца, с творчески ателиета. Започнахме сутринта с разведряване, с музикални изпълнения на..

публикувано на 23.08.24 в 16:36

Враца казва: "Buongiorno!"

"Buongiorno, Враца!" - казваме на всички, които са предвидили в рамките на утрешния ден да се потопят в италианската култура под Околчица. Интересни занимания, любопитни срещи, освежаващи напитки и разбира се автентични вкусове от традиционната за Италия кухня - това са само част от нещата, до които може да се докоснете по време на близо..

публикувано на 23.08.24 в 09:30

Юли е вторият най-топъл в метеорологичната история на страната ни

Въпреки горещините юли не можа да подобри миналогодишното постижение. Месецът няма да се открои с много високи температури, но се откроява с това, че имахме продължителни горещи вълни.  "Юли тази година се представи общо взето в целия свят в една светлина- горещина, горещина, горещина. Но въпреки горещините юли не можа да подобри..

публикувано на 22.08.24 в 16:15

Кръстиха новоизлюпените черни лешоядчета

Три са излюпените черни лешоядчета тази година в Природен парк "Врачански Балкан". Те получиха своите имена. Малките карталчета бяха маркирани от експерти с предаватели.  "Тази година във "Врачански Балкан" се излюпиха три малки черни лешоядчета. Казвам "Врачански Балкан" като целевата територията на проекта, а иначе едното малко е в Западна..

публикувано на 22.08.24 в 16:05

Ще се намери ли решение на проблема с прегледите на автомобилите?

Месец след промените при годишните технически прегледи проблемите и неяснотите продължават. Още в началото, след като заработи новата електронна система, която свързва дигитално пунктовете с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация” стана ясно, че някои от автомобилите с бензинови двигатели не могат да покрият екологичните критерии...

публикувано на 22.08.24 в 14:00

Млад лекар от Видин е част от екипа на медицинския хеликоптер

Мартин Малчев е млад човек от Видин , на 30 години, който, освен че работи в Клиниката по интензивно лечение в болница "Пирогов", е и част от екипа на медицинските хеликоптери за спешна помощ в базата в София. Той завършва средното си образование в ГПЧЕ "Йордан Радичков" в крайдунавския град, след това продължава да учи в Медицинския..

публикувано на 22.08.24 в 13:52