Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боядисват пешеходните пътеки в Монтана преди първия учебен ден

Снимка: Радио Видин

Започна боядисване на пешеходните пътеки в Монтана в подготовка за посрещането на новата учебна година.


Експерти от Община Монтана проверяват състоянието на училища, детски градини и ясли. Екипи вече започнаха подновяването на хоризонталната маркировка.


"Всички пешеходни пътеки покрай учебните заведения, училища, детски градини и дневни детски ясли. Там, където стартира годината, всичко това трябва да бъде готово за новата учебна година", обясни кметът на общината Златко Живков.


Директорите на учебни заведения и детски градини са предупредени, че трябва да подават сигнали, ако имат нужда от премахването на дървета в дворовете.


"Всички сигнали на директори, предупредени са, за дървета и клони в дворове на учебни заведения, не на 15 септември са сигналите, и на 5 септември, или на 10 септември, а говорим сега", каза още Живков.


Към 40% от учениците в областта посещават учебните заведения в град Монтана.


По публикацията работиха: Ерол Емилов, Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Белоградчик разселиха над 1000 фазана

Ловците в Белоградчик разселиха над 1000 фазана. Пуснати са на територията на почти всички дружинки, каза инж. Теодора Станимирова - председател на ловно-рибарско сдружение "Сокол"-Белоградчик.  "На 27-ми разселихме 1087 фазана на територията на сдружението, във всички ловни дружинки. 90-дневни фазани, правим го всяка година, виждаме доста голяма..

публикувано на 28.08.24 в 16:09

Читалището в Горно Белотинци вече е в нов дом

Хората от село Горно Белотинци вече имат обновена сграда, в която да се събират, да организират събития, да съхраняват традициите на народното творчество и празнуват заедно, съобщават от Община Монтана. В нея ще развива дейността си читалище „Св. св. Кирил и Методий“ , основано през 1928 година. Днес кметът на Монтана Златко Живков и кметът..

публикувано на 28.08.24 в 15:29

Прокуратурата във Враца обвини шофьор за трафик на мигранти

Районна прокуратура - Враца привлече в качеството на обвиняем и задържа 47-годишен шофьор от София за незаконно подпомагане на мигранти да преминат през територията на страната в нарушение на закона. Той е спрян от полицията край село Паволче около 23:00 часа на 26 август. Служителите на реда са установили, че превозва шестима граждани на Сирия...

публикувано на 28.08.24 в 14:21
Враца

Само 15 жилища са завършени за 3 месеца в Северозапада

Само 15 нови жилищни сгради , с общо 18 апартамента са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в целия Северозапад , показват данните на Националния статистически институт. От април до юни във Видин е била въведена в експлоатация само една жилищна сграда, с един апартамент, в Монтана пет сгради, с пет жилища, а във..

публикувано на 28.08.24 в 14:00

Самодейци от Дунавци спечелиха второ място на национален фестивал

Певческа група "Дунавски ритми" от  Народно читалище "Светлина 1922" в град Дунавци се нареди на  второ място на Националния фолклорен фестивал на народното творчество "От Тимок до Вит" в тетевенското село Черни Вит. Фестивалът се проведе на 24-и и 25 август и беше организиран от Община Тетевен. В него взеха участие около 850 участници от 57 читалища..

публикувано на 28.08.24 в 12:36

Втори ден видински села са без вода

Втори ден видинското село Градец е без вода. По думите на Валери Димитров, липсата на водоснабдяване сериозно затруднява местните жители. Потърсил е водоснабдителното дружество:  "В техния сайт пише, че за вчера- 27 август, няма да има вода до 20 часа вода. Снощи в осем часа се свързвам с тях по някаква случайност и те казаха, че ще закъснеят..

публикувано на 28.08.24 в 12:00

Откриха контрабандни цигари в бетонна плоча и кутии с вафли на Дунав мост 2

Два случая на опит за контрабанда на цигари с български акцизен бандерол установиха митническите служители на Граничен контролно-пропускателен пункт „Видин" при Дунав мост 2 . При проверките са намерени 3490 кутии цигари в хладилен камион с вафли и 270 кутии, отлети в бетонна плоча.  Товарният автомобил със сладкарски изделия е с българска..

публикувано на 28.08.24 в 11:47