Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин загря с 5:0 в контрола за новия сезон

Снимка: Радио ВИДИН

"Бдин" Видин почива по програма в първия кръг на новото първенство на Северозападната Трета лига. Видинският клуб запълни паузата с контролна среща с шампиона на Областната група на Враца "Септември" Гложене. Видинчани бяха по-класния състав на терена и заслужено се наложиха с 5:0 в съботната вечер на стадион "Георги Бенковски". Още в 11-ата минута Александър Соколов изведе триково зад защитата на гостите Кристиян Йошов и той не сгреши за 1:0. 10 минути по-късно Йошов отново се озова очи в очи с вратаря на "Септември" и хладнокръвно покачи на 2:0. В 25-ата минута Роберто Росенов открадна топката от защитата на гостите и направи резултата класически. През втората част и двата отбора направиха редица промени в съставите си и ритъмът на играта се наруши. В 58-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Влезлият минути по-рано резервен състезател Ангел Цолов необмислено изрита в гръб противников състезател и заслужено получи директен червен картон. Друга резерва - Патрик Колчов, пък блесна с две попадения в края на мача. Той се разписа в 83-ата минута за 4:0 и оформи крайния резултат три минути преди края на редовното време. 

Преди срещата се състоя официалното представяне на футболистите на "Бдин" за новия сезон. Новият старши-треньор на клуба Анатоли Тонов ще разчита на 21 състезатели.

Това са вратарите Васил Асенов, Ентъни Йорданов и Росен Вергилов и полевите футболисти: Стойчо Стойков, Алекс Георгиев, Ивайло Иванов, Денис Николов, Калоян Цветков (капитан), Кристиян Йошов, Александър Соколов, Николай Спасов, Роберто Росенов, Мартин Николов, Ангел Цолов, Константин Маринов, Янек Кирилов, Патрик Колчов, Радослав Захариев, Теди Цветомиров, Мартин Евгениев и Михаил Тонков.

Във втория кръг на Северозападната Трета лига "Бдин" Видин е домакин на "Левски 2007". Мачът е в събота, 7 септември, от 17 часа на стадион "Георги Бенковски".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Медали и рекорди за "Радуканови" в Чехия

Състезателите на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" се представят отлично на Европейските атлетически игри в Бърно, Чехия. 19-ото издание на неофициалното Европейско първенство за подрастващи е с рекордно участие - близо 2700 състезатели от 20 държави, след тях са 6 атлети от Видин. Днес Васил Антонов спечели титлата в бягането на 300 метра...

публикувано на 01.09.24 в 19:10

Баскетболният "Монтана" проведе лагер във Вършец

Баскетболистките на Монтана проведоха успешен тренировъчен лагер във Вършец. През изминалата седмица момичетата на треньора Преслав Пешев заложиха повече на сработване на отбора и физическа подготовка. "Аз харесвам много мястото, защото е отдалечено от града и от шума и защото базата там е супер, нямаме от какво да се оплачем. Използвам тази първа..

публикувано на 01.09.24 в 16:04

Мездренският "Локомотив" потегли с пълна пара

Воден от новия си старши-треньор Николай Нинов "Локомотив" (Мездра) разгроми у дома "Ювентус" (Малчика) с 5:1 в среща от първия кръг на Северозападната Трета лига. Капитанът в този мач Васил Калоянов сложи началото на головата серия с попадение още в 9-ата минута. В 35-ата минута Сергей Георгиев насочи топката с глава към вратата на гостите, Владислав..

публикувано на 01.09.24 в 15:24

Четири старта предстоят на врачанския пилот Мартин Стоянов

Българската надежда в автомобилния спорт - врачанинът Мартин Стоянов ще се присъедини към Stratoracing Team и ще се състезава за купата на Predator's Cup. На 15-годишния Мартин му предстоят четири състезателни уикенд серии на големи италиански писти.  Първите са през прочивните дни (31 август-1 септември) на Autodromo Vallelunga. Предстоящото..

публикувано на 31.08.24 в 16:11

Враца посреща тенисисти от страната

Враца отново ще е домакин на турнир по тенис на корт, съобщиха от общинската управа. За поредна година обновените кортове в града ще приемат тенисисти от страната. Състезателите ще се съревновават в двудневен турнир за купата на "Кмета на Враца".  Събитието ще проведе в периода 31 август - 1 септември. Откриването е на 31 август, от 9.00 часа...

публикувано на 31.08.24 в 08:43

"Ботев" Враца падна у дома

"Ботев" Враца загуби с 0:3 домакинството си срещу "ЦСКА 1948" в мач от 7-ия кръг на Първа футболна лига. Бирсент Карагерен откри резултата още в 8-а минута при ужасяваща грешка в отбраната на домакините, а след това Евгений Сердюк наказа още два пъти врачани за крайното 0:3. "Ботев" имаше няколко възможности да приключи мача поне с почетен гол, но..

публикувано на 31.08.24 в 08:00

"Локомотив" (Мездра) приема "Ювентус 95" (Малчика)

"Локо" (Мездра) ще бъде домакин на футболната среща с "Ювентус 95" (Малчика) от първия кръг на първенството в Северозападната Трета лига - сезон 2024/2025 година.  Мачът ще бъде ръководен от съдийска бригада от Монтана: главен рефер - Петър Иванов, с асистенти - Веселин Найденов и Валентин Георгиев. Четвърти съдия е Росен Гановски от Враца, а дежурен..

публикувано на 30.08.24 в 14:52