Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир по футбол в памет на Семко Горанов ще се проведе в Мездра

5
Снимка: Община Мездра

Девети Детски футболен турнир Мемориал "Семко Горанов“ в памет на известния треньор, футболист и спортен деятел от близкото минало Семко Горанов (1936-2011 г.) ще се проведе на 14 септември, информират от Община Мездра. Турнирът е организиран съвместно от Футболен клуб "Локомотив" Мездра и местната Община.



 В тазгодишното издание на турнира ще вземат участие четири клубни формации - деца, родени след 01.01.2012 г:  "Локомотив" Мездра, "Ботев" Враца, Футболен клуб Видин и Футболен клуб Атлетик (Козлодуй). В първата полуфинална среща съперници ще бъдат "Локомотив" Мездра и "Атлетик" Козлодуй, а във втората - "Ботев" Враца - "Видин". Победителите от двата мача ще се класират за финала, а победените ще играят за III-IV място. Времетраенето на срещите ще бъде две полувремена по 20 минути. Всички отбори участници ще получат купи, медали и грамоти, осигурени от Община Мездра. Ще бъде връчена и една индивидуална награда - за голмайстор на турнира. Специални награди са подготвили Областният съвет на БФС - Враца и дъщерите на Семко Горанов Татяна и Галина. 

Спортната проява ще се състои на от 9:30 часа на стадион "Локомотив" в град Мездра. 

ПРОГРАМА НА IX ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР МЕМОРИАЛ „СЕМКО ГОРАНОВ“:

14 септември 2024 г. (събота) - стадион "Локомотив" - град Мездра

09:30 часа: Официално откриване на турнира,

09:45 - 10:30 часа: ОФК Локомотив (Мездра) - ДФК Атлетик (Козлодуй),

10:35 - 11:20 часа: ПФК Ботев (Враца) - ДФК Видин

11:25 - 12:10 часа: Двубой за III-IV място

12:15 - 13:00 часа: Финал

13:00 часа: Награждаване на призьорите и закриване на турнира



По публикацията работи: Теодора Йорданова-Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Осем отбора на детски футболен турнир в Берковица

Детски футболен турнир стартира в Берковица. Той се провежда в памет на Иван Младенов и е част от програмата за   празника на Берковица. В надпреварата за деца, родени след 2015 година, Футбол 7, участват 8 отбора, разпределени в две групи. Кметът на Берковица Радослав Найденов приветства участниците: "Победители са всички, защото децата..

публикувано на 04.09.24 в 09:48

Първо място за СК "Кула" от Китен

Със спечелено първо място се завърна от Китен Спортен клуб "Кула ". Членовете на клуба участваха в спортните турнири по плуване, лека атлетика и петанк - трета възраст, заедно със СК "Спартакисти" - Плевен и СК "Мрамор" – село Мрамор, област София. Общият брой на участниците бе 69 на възраст от 55 до 88 години, разпределени във възрастови групи до 70..

публикувано на 04.09.24 в 08:41

Врачански пилот се качи на подиума на състезание в италианската столица

Завърши първият състезателен уикенд от шампионата Predator's Cup на пистата Валелунга до Рим.  Врачанинът Мартин Стоянов успя да постигне подиум в състезание - 1.  Уикендът започна с тренировка в събота сутринта. Стоянов постигна второ време в сесията в своя клас на непознатата за него писта. За съжаление в квалификацията се появи проблем с..

публикувано на 03.09.24 в 09:45

Тодор Янчев вече не е наставник на Ботев (Враца)

Ботев /Враца/ стана вторият елитен клуб, сменил треньора си броени кръгове от новата кампания.  След като ЦСКА се отърва от хърватина Томислав Стипич, същата участ сполетя и Тодор Янчев. Врачани съобщиха официално, че са прекратили сътрудничеството си с треньора по взаимно съгласие.  От клуба благодариха на Тодор Янчев за неговата работа, като му..

публикувано на 03.09.24 в 07:10

Спорен гол помогна на "Монтана" да надделее над "Спортист"

Монтана победи с 1:0 у дома Спортист /Своге/ в среща от 7-ия кръг на Втора лига.  Филип Ежике донесе трите точки.  Интересното е, че нигериецът влезе на почивката и пет минути по-късно се разписа, а шест по-късно бе сменен.  Гостите първи създадоха положение. В 13-та минута Благовест Данчев от границата на наказателното поле би над гредата...

публикувано на 02.09.24 в 14:11

Трима борци от Враца участват на Световното в Испания

Трима състезатели на врачанския клуб по борба „Ботев 93" заминаха за Испания. В град Понтеведра от понеделник /2 септември/ започва световното първенство в двата стила за юноши и девойки. Врачанската борба ще бъде представена в класическия стил от двама състезатели: Христо Валентинов излиза на тепиха при 63-килограмовите, а Димитър Георгиев в кат. до..

публикувано на 02.09.24 в 13:47

В последните минути се реши победителят в "Лига Зверино"

Завърши поредното издание на „Лига Зверино”, което продължи 10 седмици. Сезонът беше вълнуващ, а титлата се реши в последния кръг. Гюлетата излъгаха миналогодишния шампион Лъвчетата с опита си в последните минути. Лакатник се окичи с бронзовите медали след изключително силен турнир,а адмирации заслужават и останалите участници Отбора на..

публикувано на 02.09.24 в 09:30