Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 медала по плуване за ветерани от Враца

Снимка: Радио Видин

Клубът по плувни спортове „Ботев Враца-ветерани" спечели 13 медала на държавното лично и отборно първенство по плуване за бивши спортисти, съобщи шефът на селекцията от града под Околчица Емил Петров.

Надпреварата, организирана от Българската мастърс федерация, се проведе между 6 и 8 септември в Сандански. 19 родни клуба изпратиха свои представители, а врачани заслужиха място в средата на таблицата, заемайки 9-а позиция.

Плувците на „Ботев Враца – ветерани" заслужиха един златен и 12 бронзови медала. Командата от Враца беше в състав: Ивайло Иванов, Емил Петров, Валери Белниколовски, Пламен Белниколовски, Ивайло Светославов, Васил Найденов, Любомир Тодоров, Пламен Иванов и Силвия Стефанова.

Участието в Сандански е поредно за ветераните плувци от Враца, които са най-скоро регистрираният спортен клуб в града под Околчица.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Видабаскет" ще участва в мемориален турнир в Пловдив

Новият сезон за мъжкия отбор на "Видабаскет" започва с турнир в Пловдив на 21 и 22 септември, съобщиха от видинския баскетболен клуб. Видинчани получиха покана за участие в първия мемориален турнир в чест на легендарната баскетболистка Пенка Стоянова. В турнира ще участват домакините от "Локомотив" (Пловдив), "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница)..

публикувано на 08.09.24 в 15:41

ЦСКА триумфира на турнир в Берковица

ЦСКА спечели турнира по футбол за деца родени след 2015 година в Берковица в памет на „Иван Младенов". Осем отбора спориха за медалите. На финала ЦСКА победиха с 8:1 Ботев /Враца/. Третото място е за Марек /Дупница/ след 4:0 над столичния Академия за футболно развитие. Следващите места заеха Ком /Берковица/, Струмска слава /Радомир/, Академик /Свищов/ и..

публикувано на 08.09.24 в 15:25

Кариана спечели купата на турнира „Кариана къп 2024"

Отборът на Кариана /Ерден/ е победител в турнира по футбол „Кариана къп 2024". На финала ерданчани се наложиха с категоричното 5:0 над Огоста /Бойчиновци/, а в другата среща от програмата Ружинци победи с 4:2 Шурданица /Георги Дамяново/. Пет отбора взеха участие в традиционния турнир в памет на собственика на Кариана – Милан Йосифов. В продължение на..

публикувано на 08.09.24 в 15:16

"Ботев" Враца загуби с 2:3 от "Левски" в контрола

Ботев /Враца/ загуби с 2:3 контрола срещу временния лидер в класирането на Първа лига Левски. Престижният за гостите спаринг се изигра в събота на стадион „Георги Аспарухов. На трибуните беше новият-стар наставник на врачани Христо Янев, който обаче не ръководи отбора. Домакините дръпнаха в резултата с 2 бързи гола до средата на полувремето, дело на..

публикувано на 08.09.24 в 15:09

Врачани карат болиди в Калифорния

Отборът на СТМК Враца, който представя СУ „Никола Войводов", се подготвя усилено за световните финали по автомоделизъм за модели, управлявани от водородна клетка. Пилотите тренират и тестват софтуера, управляващ горивото за Horizon Hydrogen Grand Prix 2024. Световните финали ще се проведат в Лос Анджелис, Калифорния от 9 до 12 септември. България ще..

публикувано на 08.09.24 в 15:06

Мездренският "Локомотив" доминира над "Партизан" в Червен Бряг

"Локомотив" /Мездра/ без проблеми успя да победи в Червен бряг, местния "Партизан" с класическото 3:0, в срещата  от втория кръг на Северозападната Трета лига. Железничарите играха уверено, бяха по-добрия отбор на терена и заслужено спечелиха. Васил Калоянов даде преднина за гостите  32-ата минута, когато реализира с глава след центриране на..

публикувано на 08.09.24 в 09:31

С човек по-малко "Бдин" Видин се пребори за първа победа през новия сезон

"Бдин" Видин победи с 2:1 "Левски 2007" в среща от втория кръг на Северозападната Трета лига. Това бе първи мач за бдинци през новия сезон, защото по програма почиваха на старта на шампионата. Видинчани играха повече от едно полувреме с човек по-малко, но заслужено спечелиха трите точки след голове на Николов и Иванов. Мачът започна с домакински натиск,..

публикувано на 07.09.24 в 20:26